![]() |
#1 |
![]() Merhaba Arkadaşlar,
bu forumu tesadüfen buldum. İlk önce kisa kendimi tanitiyim. Ben doğma büyüme almanyada yaşıyorum. Üniversite öğrencisiğim. Hiç Türkce okuluna gidemedim, yazımda hatam varsa, lütfen kusura bakmayın. Arkadaslar, Türkiyede ne oluyor! TRT1, TRT6, Kanal 24, Milliyet Gazetesi, nereye baksam Ahmet Kaya'ya özür dileme programları ve belgeselleri, Sivan Perveri cağırıyorlar TRT 6. Türkiyiye ne oldu pkk ülkesimi oldu? Sırf Ahmet Kaya değil, sivan perver'de pkk konserlerine gitti, pkk'ya Para kazandırdı! Neden gizliyorlar Ahmet Kaya ve Sivan Perver pkk desteklecisi olduklarını? Neden bütün medya bunların reklamını yapıyor? Ergenekoncular hemen hapise giriyor, pkk Terrorist Millet Vekilleri Türk milletinin vergi paralarını yiyiyor, pkk propagandaı yapıyor, hiç birsey olmuyor! Orası Türkiyemi? Nasıl bir devlet? Siz bana anlatırmısınız, ben anlıyamıyorum! Ayriyeten anlamadığım bir şey daha var. Biliyormuydunuz, Türkiyede kürtlerde en çok konuşulan dil kurmanci, kuzey irakta "kürdistan" denen eyalette yasaklandı! Aynen! Geçen sene yasaklandı. Ne medyada, ne de okullarda okutuluyor. Sebebi de kuzey irak gazetelerine göre, Barzani kendisi söylemiş bunu, aynı dili konusmassalar, bir millet olamazlarmış! Bu sebeble kurmanci şivesini kuzey irakta yasakladılar. İnanamıyorsanız, kendiniz okuyun: http://www.aktuelbakis.com/Kurdistan/6785.html http://www.haberaktuel.com/news_detail.php?id=111494 Kuzey irak yönetimi kurmançiye "arşiv dili" diyor. Ayriyeten kurmanci konusan kürtler kuzey irakta dıslanıyorlar. Medyaya geeçen sene acık mektup yazdılar, kurmançi dilinle "kermanci" deyip dalga geçiyorlarmış. Ker demek "eşek" demek, yani "Kermançi" diyip "Eşek dili" diye dalga geçiyorlarmış! Bunu kuzey iraktaki gazeteler yazıyor. Biz ne yapıyoruz? Paris kürt milliyetciliyi yapan institutu Türkiyeye davet ediyoruz, ve kuzey irakta yasaklanan dili destekliyoruz! Ayriyeten Türkiyedeki kürtcülük yapan kişilerinde hiç de sesi çıkmıyor kuzey iraktaki yasaktan. Musa Anterin biografisini, yani hayat kitabını okudum, diyorki, biz kendimize hiç kürt demiyorduk. İlk defa kürt ne olduğunu öğrenci senelerinde Istanbulda fransız missioner okullarında öğrenmiş! kürt, yani belli bölgeden gelen öğrencileri hep davet ediyorlarmış oraya. Ve kürt milliyetcilğini ilk orda görmüs. Kendisi ondan sonra başlamış aşırı ve ırkcı kürt milliyetciliyi yapmaya ve ayriyeten militan birisiydi. Eskiden yabancılar, fransız missionerler, Türkiyeyi bölmek için, kürt milliyetciliyi yaratmaya çalışıyordu, inanılmaz gibi degil, bugün Türkiye kürt milliyetciliğini kendisi yapıyor, yayınlıyor ve sunuyor. Buna kısa bir örnek. Açtım televizyonu, Kanal 24 zannediyorum. Ikıtane kürt milliyetciliyi yapan ve ayriyeten düpedüz pkk propagandası yapan kısı oturuyor bir tarafta, öteki taraftada iki Türk. Birisi bir yazar, biride emekli subay. Adam diyorki, kürtler Türklerden önce Türk coğrafyalarında yaşıryordu. Isadan 5000 sene evveli Türkiye topraklarında yaşıyorlarmış güya. Hayret doğrusu. Almanyada kürt tarihciliyi yapan çok ödül alan bir bilim adamı var, ismi Dr. Ferdinand Hennebichler. Hennebichler diyorki, byzanz kürtlere müslümanlar diye son döneminde büyük katliamlar yapmış kürtlere (kürt kelimesinin manası diyor, dağ halki demekmiş, her dağda yaşıyan halk, kürt deniyordu diyor, muthiethnic ve multikültürel'di onlar diyor, aynı halk deyillerdi). Bütün kürtleri yok etmiş. Simdiki Türk topraklarinda hiç kürt birakmamışlar ve dağ halkları, kurtulabilmek için kuzey iraka ve irana kaçmış. Zaten onlarin asıl geldikleri toprakları irandaki taurus dağlarımış. Türkler (Selçuklular) dogu Türkiye topraklarını işgal ettikleri zaman, orda hiç kürt diye birşey yokmus. Osmanlı geldiyi zamanda kürtler yokmuş. kürtlerin çoğu osmanlının son döneminde Türk bölgelerine yerleşmişler. Problem şu. Orda iki kürt milliyetcileri a'dan z'ye kadar çarpık tarih anlatıyorlar, Türkiye topraklşarının asıl sahıbı olarak kendilerini gösteriyorlar, ayriyeten Türkleri çeşitli halk, kürtleride bir halk olarak anlatıyorlar, orda iki Türk oturuyor, moderatorlanda 3 Türk, sesleri kesik, hiç karşılık vermiyorlar, bitek dinliyorlar! Affedersiniz, düpedüz salak gibi! Pes yani dedim, bukarıda olmaz. Bu olay bir kaç ay evveldi. Aradan keçdi 2-3 ay, simdide pkk destekliyicileri ve pkk yandaşlari Türk devlet kanallarına davet ediliyor, pkk şarkıcılarına reklam yapılıyor, Ahmet Kaya gibi pkk destekcilerine özür dileniyor, bir Türk milletinin bakanıda içinde? Insan cıldırsınmı, cıldırmasınmı? Bu nasil Türkiye?! Arada sirada milliyet ve başka gazetelere bakıyorum, okuyucuların yorumlarını okuyorum, DTP ve pkk destekleyicilere kimse karşısına, kimse bunun neden önüne geçmiyor, nerde bu devlet diyorlar. Haketen nerde bu devlet, youtubu hemen kapatan nerde savcılar? Neden bunlara göz yumuluyor? Neden görmemezlikten geliniyor! Türkiye adına bakan olarak pkk'lı Ahmet Kayadan özür dileniyor! Nasıl oluyor bu inanamıyorum! Arkadaşlar, siz Türkiyede yaşıyorsunuz. Ne oldu Türkiyeye son altı ayda. Siz ne diyorsunuz bu konuda. Selamlar, Kaan
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|