Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 02-01-2009, 23:52   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Thumbs up Gökçek'ten malvarlığı cevabı

Malvarlığını açıklayan Gökçek, "Çocuklarımın oturduğu evler ve birkaç tane arsamdan başka ciddi bir malvarlığım yok" dedi. Alışveriş merkezleri ile ilgili iddialara "İspat etmeyen şerefsizdir" karşılığını verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, mal varlığı iddialarıyla ilgili olarak son noktayı koydu. Gökçek, yerel seçimler öncesi Ankara'da bulunan bazı alışveriş merkezleri ve iş hanlarının kendisi olduğu yönünde söylentilere sert çıkarak, "Ankara'da bulunan Armada, Cepa. Antares, Metropolitan otel ve bazı iş merkezlerinin benim olduğuna dair söylentiler çıkarılıyor. Ben veya çocuklarım buralara ortaksa dünyanın en şerefsiz adamı benim. Peki değilse ispat etmeyen şerefsizdir" diye konuştu.

1. Ankara Şoför Esnafı Kurultayı Atatürk Spor salonunda binlerce otobüs, taksici ve dolmuşçu esnafın katılımı ile gerçekleşti. Programa, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, AK Parti Ankara İl Başkanı Halis Bilge ve Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar katıldı.

Başkan Gökçek, yerel seçimlere yakın Ankara'da bazı kişilerin kendisinin malvarlığı hakkında aslı astarı olmayan sözler konuştuğunu ve bu sözlere ispata davet ettiğini söyledi. Gökçek, "Ankara'da bulunan Armada, Cepa. Antares, alışveriş merkezleri ve Metropolitan otel, bazı iş merkezlerinin benim olduğuna dair söylentiler çıkarılıyor. Ben veya çocuklarım buralara ortaksa dünya'nın en şerefsiz adamı benim. Peki değilse ispat etmeyen şerefsizdir. Ayrıca parklarda sulanan su tankerleri benimmiş,

Ankara'nın
en zengin adamı benmişim, Hafriyat paralarını ben alıyormuşum. Allah şahit böyle bir şey yok. Gerçi benim gönlüm zengin. Çocuklarımın oturduğu evler ve bir kaç tane arsalarımdan başka mal varlığım yok." şeklinde cevap verdi.
Karayalçın'ı eleştiren Gökçek, sözlerine şöyle devam etti:

"CHP'nin adayı Karayalçın geçtiğimiz günlerde kazanması halinde 25 bin işçi alacağını ve CHP'nin bayrağını belediye binasına dikeceğini söyledi. Şöyle bir hesap yapalım 25 bin kişi 500 trilyon lira yapar. Bu parayı imkanı yok veremez. Galiba 15 bin işçiyi çıkaracak. 25 bin işçi alacağını söylüyor. Karayalçın Belediye Başkanı olduğunu zannedelim. Kızılay'da her gün olaylar olur. Çankaya Belediyesi'nin işçileri nasıl Kızılay'da olaylar çıkarıyorsa, Karayalçın 15 bin işçi alırsa Kızılay'da yürünmeyecek hale
gelinir"

Gökçek, Türkiye'de bulunan her şoförün ayrı ayrı sorunu olduğunu belirterek, muhaliflerin dedikodu çıkardığını çevre ilçelerden taksicileri Ankara'ya geleceği yönünde haberlerin doğru olmadığını söyledi. Gökçek 15 yıl boyunca böyle bir uygulamanın olmadığını anlatarak, çıkan söylentilerin yalan olduğunu belirtti. Gökçek, Ankara'ya bağlanan yeni ilçelerde bulunan taksilerin sarı renk olduğunu dikkat çekerek bu taksilerin Ankara merkeze girmesine engel olacaklarına değindi. Taksicilerden durak konusunda talepler aldıklarını anlatan Gökçek, Ankara'da bulanan 83 durağa ilave taksi durağı yapacakları sözünü verdi. Gökçek, bütün taksi duraklarını yenileyeceklerini belirterek, bütün Ankara'daki durakları 5 yıldızlı modern duraklar haline getirecekleri sözünü verdi.

'Derviş Günday laf çıkartıyor'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, araç devrinin yasaklanması konusunda CHP Çorum Milletvekili Derviş Günday'ın laf çıkardığını anlatarak şöyle konuştu:

"Araç devrinin yasaklanması olayı seçim zamanları muhalefet el altından AK Parti'ye komplo yapıyor. Bu işi özellikle medyaya sızdıran Derviş Günday'dır. Sadece şoför esnafı isyan etsin diye. Böyle bir şey olamaz olmayacak"
Gökçek, Kızılay'da bulanan taksicilerin ceza yememesi için Ankara'nın bazı bölgelerine yeni taksi durakları yapacaklarını belirterek, Kızılay'ın bazı bölgelerine taksi duraklarını bu yıl içinde koyacakları sözünü verdi.

Gökçek, kendisinin TOKİ ile görüştüğünü evi olmayan şoför esnafa her yıl 2 bin ev yapılacağını dile getirdi. Gökçek, minibüsçü esnafına hükümetin jest yaptığını belirterek, "Minibüsçü esnafa dolmuş içinde ayakta yolcu taşımak için resmi olarak kanuna yazılması konusunda yardımcı olacağız"
diye konuştu. Gökçek, Özel Halk Otobüsçülerine müjde vererek, 2009 yılı içinde süresi dolan otobüslerin alınacak meclis kararı ile 10 yıl daha süreyi uzatacaklarını ifade etti.

cafesiyaset

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)