Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 02-12-2009, 12:54   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart CHP'nin seçim şarkısı bile çalıntı!
CHP'nin seçim şarkısı bile çalıntı!

CHP'nin İstanbul'daki seçim çalışmalarında kullanacağı şarkının bestesinin "çalıntı" olduğu iddia edildi. Onur Akın'ın bestelediği iddia edilen “Kılıçdaroğlu” adını taşıyan şarkının bestesi, Ahmet Kaya'nın "Kadınlar" isimli şarkısıyla aynı… CHP'nin İstanbul'daki seçim çalışmalarında kullanacağı şarkının bestesinin "çalıntı" olduğu iddia edildi. Onur Akın'ın bestelediği iddia edilen “Kılıçdaroğlu” adını taşıyan şarkının bestesinin, Ahmet Kaya'nın "Kadınlar" isimli şarkısıyla aynı olduğu öğrenildi.

BESTE AHMET KAYA'NIN “KADINLAR” ŞARKISIYLA AYNI!
CHP'nin İstanbul'daki seçim çalışmalarında kullanacağı şarkı, CHP Seçim Koordinasyon Binası'nda düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Onur Akın'ın bestelediği “Kılıçdaroğlu” adını taşıyan şarkı, yine Onur Akın tarafından 2 kez seslendirilerek, basına dinletildi. “Kılıçdaroğlu” adını taşıyan şarkının televizyonlarda gösterilmesinin ardından gazetemizi arayan bir vatandaş, “Kılıçdaroğlu” adını taşıyan şarkının bestesinin, Ahmet Kaya'nın "Kadınlar" isimli şarkısıyla aynı olduğunu söyledi. Bunun üzerine video paylaşım sitesi “Youtube” girdik. “Youtube”da, “Ahmet Kaya Kadınlar" yazıldığında ve şarkı dinlendiğinde, Onur Akın'ın bestelediği öne sürülen “Kılıçdaroğlu” şarkısının bestesinin aynı olduğu görülüyor. Ahmet Kaya'nın varislerinin, CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve sanatçı Onur Akın'a dava açacağı öğrenildi.

BESTECİ (!) ONUR AKIN
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, kendisiyle ilgili böyle bir şarkının yapılmasının onur verici ve olağanüstü olduğunu belirtti. Şarkının bestecisi Onur Akın ise, şimdiye kadar hiçbir siyasetçiye şarkı yapmadığını, ancak şarkılarının seçim dönemlerinde kullanıldığını öne sürmüştü. Akın, Kılıçdaroğlu'nu insan ve siyasetçi olarak çok sevdiğini ve bu parçayı gecenin saat 04.00'ünde yaptığını söyledi.

MUHAMMED EMİN-VAKİT

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-12-2009, 21:26   #2
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
bende bi ezgini ritimleriyle aynı bulmuştum ama..

aklıma gelmiyo maalesef..
aşk-ı ilahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-12-2009, 21:49   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
çalıntı olmayan neleri varki
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-12-2009, 21:50   #4
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Allahu Ekber
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-12-2009, 22:59   #5
Kullanıcı Adı
bilgi müdavimi
Bu kadar ayrıntıya girmeye gerek yok.Sonuçta bir seçim şarkısı.Önemli olan yapılan icraatlardır.Önemli olan seçimden sonraki rakamlardır.
bilgi müdavimi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-12-2009, 23:06   #6
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Evet parçayı bende ilk dinlediğimde anladım ancak bu bir 'uyarlama' deyip üzerinde pek durmadım.
Yani şahsa ait olan bir uyarlama bilmiyorum çalıntı diye görülebilir mi ancak partimizin de bir çok uyarlama parçası olmuştur.
Sanırım anonim idi AK Parti'ninkiler.. Buradaki fark oradan olmuş olabilir..

Ama metinde yine anlayamadığım i yer vardı;

Alıntı:
Onur Akın'ın bestelediği öne sürülen “Kılıçdaroğlu” şarkısının bestesinin aynı olduğu görülüyor. Ahmet Kaya'nın varislerinin, CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve sanatçı Onur Akın'a dava açacağı öğrenildi.
Eee, bu hakkı arayacak olanlar olacakmış.. Ancak bu 'varisler' kim olacak yada kim ki
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-12-2009, 23:14   #7
Kullanıcı Adı
ak61
Evet Genel'de parti yada kişiler için yazılacak şarkılar zor olduğundan uyarlama oluyor genelde. Milli Takım marşılarıda örneğin Tarkanın şarkısı vs.
Ancak ben bu kez bunu fark etmemiştim, hayatımda hiç Ahmet Kaya dinlemedim bugune kadar, yeni öğrendim bunuda ilginç benzerlik ritim olarak gerçekten de var.
Kim açacak dava oda ayrı?
Değiştirceklermiş falan muhabbeti duydum sabah Fox'da.
ak61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-13-2009, 15:59   #8
Kullanıcı Adı
bilgi müdavimi
Bu konuyu silin.Gereksiz konularla uğraşmayın.
bilgi müdavimi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-13-2009, 19:52   #9
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
bilgi müdavimi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konuyu silin.Gereksiz konularla uğraşmayın.
Emriniz olur
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
çalıntı, chp, şarkı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)