![]() |
#1 |
![]() CHP'nin seçim şarkısı bile çalıntı!
CHP'nin İstanbul'daki seçim çalışmalarında kullanacağı şarkının bestesinin "çalıntı" olduğu iddia edildi. Onur Akın'ın bestelediği iddia edilen “Kılıçdaroğlu” adını taşıyan şarkının bestesi, Ahmet Kaya'nın "Kadınlar" isimli şarkısıyla aynı… ![]() BESTE AHMET KAYA'NIN “KADINLAR” ŞARKISIYLA AYNI! CHP'nin İstanbul'daki seçim çalışmalarında kullanacağı şarkı, CHP Seçim Koordinasyon Binası'nda düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Onur Akın'ın bestelediği “Kılıçdaroğlu” adını taşıyan şarkı, yine Onur Akın tarafından 2 kez seslendirilerek, basına dinletildi. “Kılıçdaroğlu” adını taşıyan şarkının televizyonlarda gösterilmesinin ardından gazetemizi arayan bir vatandaş, “Kılıçdaroğlu” adını taşıyan şarkının bestesinin, Ahmet Kaya'nın "Kadınlar" isimli şarkısıyla aynı olduğunu söyledi. Bunun üzerine video paylaşım sitesi “Youtube” girdik. “Youtube”da, “Ahmet Kaya Kadınlar" yazıldığında ve şarkı dinlendiğinde, Onur Akın'ın bestelediği öne sürülen “Kılıçdaroğlu” şarkısının bestesinin aynı olduğu görülüyor. Ahmet Kaya'nın varislerinin, CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve sanatçı Onur Akın'a dava açacağı öğrenildi. BESTECİ (!) ONUR AKIN CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, kendisiyle ilgili böyle bir şarkının yapılmasının onur verici ve olağanüstü olduğunu belirtti. Şarkının bestecisi Onur Akın ise, şimdiye kadar hiçbir siyasetçiye şarkı yapmadığını, ancak şarkılarının seçim dönemlerinde kullanıldığını öne sürmüştü. Akın, Kılıçdaroğlu'nu insan ve siyasetçi olarak çok sevdiğini ve bu parçayı gecenin saat 04.00'ünde yaptığını söyledi. MUHAMMED EMİN-VAKİT
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() bende bi ezgini ritimleriyle aynı bulmuştum ama..
aklıma gelmiyo maalesef.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() çalıntı olmayan neleri varki
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Allahu Ekber
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Bu kadar ayrıntıya girmeye gerek yok.Sonuçta bir seçim şarkısı.Önemli olan yapılan icraatlardır.Önemli olan seçimden sonraki rakamlardır.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Evet parçayı bende ilk dinlediğimde anladım ancak bu bir 'uyarlama' deyip üzerinde pek durmadım.
Yani şahsa ait olan bir uyarlama bilmiyorum çalıntı diye görülebilir mi ancak partimizin de bir çok uyarlama parçası olmuştur. Sanırım anonim idi AK Parti'ninkiler.. Buradaki fark oradan olmuş olabilir.. Ama metinde yine anlayamadığım i yer vardı; Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Evet Genel'de parti yada kişiler için yazılacak şarkılar zor olduğundan uyarlama oluyor genelde. Milli Takım marşılarıda örneğin Tarkanın şarkısı vs.
Ancak ben bu kez bunu fark etmemiştim, hayatımda hiç Ahmet Kaya dinlemedim bugune kadar, yeni öğrendim bunuda ilginç benzerlik ritim olarak gerçekten de var. Kim açacak dava oda ayrı? Değiştirceklermiş falan muhabbeti duydum sabah Fox'da. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Bu konuyu silin.Gereksiz konularla uğraşmayın.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |