![]() |
#1 |
![]() ![]() CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, muhabirimizin linç edilmesi olayı ile ilgili özür dileyip dilemeyeceğinin sorulması üzerine, “Ben yapmadım, partililer yaptı” diye cevap verdi.CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün düzenlediği basın toplantısında, Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen CHP toplantısında soru soran muhabirimizin linç edilmesi olayı ile ilgili özür dileyip dilemeyeceğini soran gazetecilere, “Ben yapmadım, partililer yaptı” diye cevap verdi. CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, dün kurmayları ile birlikte projelerini açıklamak için basın toplantısı düzenledi. KILIÇDAROĞLU ÖZÜR DİLEMEDİ İstanbul Levent'teki Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu'na muhabirimiz, “Geçen hafta Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıda soru sorduğu için dışarıya çıkartılan gazeteci arkadaşımız konusunda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti CHP'yi kınadığını bildirdi. Siz de o muhabirden özür dileyecek misiniz?” sorusu üzerine özür dilediğini söylemedi. Kılıçdaroğlu soruya şöyle cevap verdi: “Ben o gazeteci hakkında hiçbir şey söylemedim. Tam tersine evime çay içmeye davet ettim, ama oradaki bazı partili arkadaşlar benim de müdahaleme rağmen o arkadaşı dışarıya çıkardılar. Ne kadar aksi sorular sorulursa sorulsun, bütün basın mensuplarının başımın üstünde yeri var. O bir anlamda halkın sözcüsüdür. Sorusunu sorar, biz de cevap veririz, ama orada ‘Ben evimde oturuyorum..' diyorum, o ‘Hayır, orada oturmuyorsunuz..' diyor. ‘Oturuyorum arkadaş, akşam gel çay içelim' diyorum, ‘Hayır oturmuyorsun..' diyor. Ben de bunun üzerine bunun gazetecilik mesleğiyle bağdaşmadığını söyledim. Yoksa gazeteci arkadaş sorusunu sorar, cevabını alır. Aldığı cevapla tatmin olmayabilir de, bunu da ifade edeyim.” TGC, KILIÇDAROĞLU'NU HAKSIZ BULDU Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından da haksız bulunmasına rağmen özür dilelememekte ısrarcı olması dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, soru sorduktan sonra arkadaşımız Ahmet İstanbul'un hangi gazeteden olduğunu görevliler aracılığı ile öğrenmek istemesi dikkatlerden kaçmadı. Sorunun ardından muhabirimizin yanına gelen bir CHP'li görevli, hangi gazeteden olduğunu öğrendikten sonra Kılıçdaroğlu'nun kulağına bir şeyler söyledi. Kılıçdaroğlu'nun da bunun üzerine kafasını salladığı görüldü. Dünkü basın toplantısında geçtiğimiz hafta CHP'lilerce Vakit muhabirine yapılmak istenen linç olayı, Kılıçdaroğlu'na aleyhte soru soran Kanal 7 muhabirine de yapılmaya yeltenildi. Kanal 7 muhabirinin “Sayın Kılıçdaroğlu, bu projelerin çoğu yapım aşamasında” demesi üzerine müdahale etmeye çalışan CHP'lileri, Tekin Gürsel ve Kemal Kılıçdaroğlu uyardı. Muhabirin sorusuna cevap veren CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Adayı Prof. Alper Ünlü'nün, “Biz onları devam ettireceğiz” demesi dikkat çekti. Bu arada CHP'nin, söz konusu toplantıda soru soran basın mensuplarının çalıştıkları kurumları öğrenmek istemesi, ilginç bulundu. / VAKİT
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|