Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 03-11-2009, 18:04   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Standart Darwin'e toz kondurmayan yazarlar !

DARWİN İÇİN AYAĞA KALKTILAR

Darwin'e toz kondurmayan yazarlar!
Bilim-Teknik Dergis'nin kapağında yapılan değişiklik Doğan grubu köşe yazarlarını ayağa kaldırdı.

Türkiye'de yaşayan insanların manevi değerlerine her fırsatta saldıran bu yazarlar, Bilim- Teknik dergisinin kapağında yapılan küçük Darwin değişikliğine karşı kalemlerini öyle bir oynattılarki bu yazıları okuyanlar gözlerine inanmakta güçlük çekti. Okulda kılınan namaza karşı çıkan, Kutlu Doğum Etkinlikleri'ni irtica hortluyor diye manşetlere taşıyan bu isimlerin Darwin'i canla başla savunmaları ve toz kondurmamaları kamuoyunun gözünden kaçmadı.

İşte Darwin'e sahip çıkan o yazarlar:

DOĞAN HIZLAN-HÜRRİYET:

UNESCO, 2009’u Darwin yılı ilan etti. Dünya onu anıyor, hakkında birçok makale yayımlanıyor.

Dünyanın saygın gazeteleri, dergileri Darwin ekleri verdi.

Bunların içinde Evrim Teorisi’ne inanmayan, karşı düşüncede olanlar elbette vardır. Ama bilimsel ahlak, bilim özgürlüğü sansüre uğramayacak kadar kutsal bir hak olduğundan müdahale yerine, kendi karşıt düşüncelerini yazabilirler.

Eğer Darwin’in düşüncelerine karşıtlığı, onu belli bir düşüncenin saplantılı tutsaklığına sürüklemişse, bir bilim kurumundaki böyle bir yönetici nesnelliği tehlikeye atıyor demektir.

Karşıt düşüncelere hayat hakkı tanımayan birine bilim adamı demek mümkün müdür?

VATAN-HİKMET BİLA:

Elbette manşet olmalıydı, çünkü akıllara ziyan bir olay yaşanmış, adı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) olan bir kurumun, adı “Bilim ve Teknik” olan dergisinin kapağından ve içeriğinden “evrim teorisi” nin kurucusu Darwin, unvanı “profesör” (bilim adamı) olan bir yönetici tarafından çıkarılmıştı.

OKTAY EKŞİ-HÜRRİYET:

Ama çağımızda Darwin artık, bilimsel kafa ile bağnaz kafayı ayıran bir turnusol kağıdı işlevi görmektedir.

Bağnaz kafalar onu okul kitaplarından çıkarmaya çalışıyorlar. Çünkü Darwin’in hem "canlının kökeni" konusundaki görüşlerini kendi dini inançlarına, daha doğrusu kutsal kitaplarda yazanlara aykırı buluyorlar, hem de "doğal ayıklanmaya" ilişkin görüşlerini yani "çevresine uyum sağlayamayan canlının -ve türünün- ayıklanacağına" ilişkin iddiasını kabul etmiyorlar.

Bu görüş, canlı türlerini tabii bir değişimin meydana getirdiği bir çeşitlilik olarak değil, káinatı yaratan büyük gücün (Allah’ın) iradesiyle belirlenmiş olmanın bir sonucu olarak görüyor.

Bu tartışmaların ortasında bulunan Vatikan adına Kardinal William Levada gerçi 2 Mart 2009 günü, "Katolik kilisesinin Evrim Teorisi gibi bilimsel gerçeklere engel olmak gibi bir tavrı bulunmadığını" söyledi.

Ama sadece Hıristiyan dünyasında değil, son Bilim ve Teknik dergisi olayında yaşadığımız gibi bağnazlık her fırsatta karşımıza çıkıyor.

M.ALİ BİRAND-POSTA:

Galiba artık, insanoğlunun maymun cinsinden gelişerek bugüne geldiğini savunan ve batı dünyasında kabul gören Darwin gibi değil, bilimi “Allahın hikmeti” gibi algılayan İslamcılar kafalar tarafından (mı?) yönetiliyor.
Kanal D Ana Haberi’in, Pazartesi akşamı verdiği ve CNN TÜRK’ün de dün sürekli işlediği haber korkutucu bir nitelikte.

TUFAN TÜRENÇ-HÜRRİYET:

Dinciler Darwin’e evrim teorisiyle insanın maymundan türediğini savunduğu için kızıyorlarmış.

Onun için kapağı değiştirtip Darwin’i attırmışlar.

Zaten TUBİTAK’ın kadrosunu başbakanımız değiştirdiğinden beri bu kurumla uğraşıyorlar.

Yok bu kurumun bilimsel niteliği kalmamış, yok bu kurumda artık bilimsel çalışmalar yapılmıyormuş filan falan...

Darwin olayı da bunu kanıtlıyormuş...

Bunları uyduruyorlar...

Sayın başbakanımızı da kızdırıyorlar.

Yandaş medya işte, ne olacak.

YALÇIN DOĞAN-HÜRRİYET:

Darwin neyi kanıtlıyor?

Canlıların ortak atalardan evrime uğradığını ve çeşitlendiğini kanıtlıyor. Yalın haliyle, avam dille, insanın maymundan türemiş olması teorisi.

Onun modern evrim teorisi, bugün biyoloji biliminin temeli. Ayrıca, insan ve hayvanların duygularını ifade ediş biçiminde benzerlikler bulunduğunu gösteriyor.

Bu fikirleri özellikle ruhban sınıfında, din aleminde inanılmaz tepkilere yol açıyor. Kilise, Darwin’i sapkınlıkla suçluyor, onu aforoz ediyor.

Çünkü, Evrim Teorisi dinlerde yaradılış düşüncesine ters. Dini inançları allak bullak eden bir teori.

Kilise onu aforoz ederken, İslam Dünyası da, onu lanetliyor. Yıl 1850’ler, ama fikirler tam Orta Çağ.

Bilim tarihinin belki de en çok tartışılan teorilerinden biri olan Evrim Teorisi 1930’larda bilimsel olarak kabul ediliyor.

samanyoluhaber

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-11-2009, 18:13   #2
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Bu darwincilikleri bile başlarında patladı!..

Küpürleri hazırlıyordum şimdi, öyle tökezlerine bakalım..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-11-2009, 19:56   #3
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
size bir fıkra anlatacağım

Birgün bir çocuk babasına ;
-Baba biz nerden geldik?
Babasıda ;
-Biz daha önce maymunduk yıllarca evrim geçirdik, en sonunda böyle insan olana kadar
Anladınmı yavrucuğum.
Aldığı cevapla yetinmeyen çocuk bu sefer annesine koşar

annesine;
-Anne biz nerden geldik? Diye sorar
Anneside anlatır
-Allah ilk olarak Ademle Havvayı yarattı
Daha sonra çocukları oldu, onlarında çocukları oldu sonra böyle böyle .... anlatır...

Çocukta ;
-ama anne babam başka anlatıyor sen başka anlatıyorsun birşey anlamadım
Anneside;
-Anlamayacak ne var çocuğum babanın nesli maymundan geldiyse ben ne yapabilirim :D
ATmaCA53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-12-2009, 01:06   #5
Kullanıcı Adı
dilemma
Darwin'e karşı çıkanlar ve ondan nefret edenler neden ediyor?
Bu çağda hala ona inanlar neden inanıyor?
Bu soruların cevabını istiyorum!
dilemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-12-2009, 01:15   #6
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Hristiyan Dünyası'da Darwin'e karşı çıkıyor ama bizimkiler işin içinde müslümanlık varsa konuşuyorlar...
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-12-2009, 02:11   #7
Kullanıcı Adı
Saltuk Buğra Han
Hak ile batılın savaşı.Her türlü zevki yaşayabilmek ,dünyada yaptığım yanıma kar kalsın yada hesaba kitaba çekilme korkusundan ,yılana sarılır gibi sarılınan bir teori.aslında bilim adamı bile olmayan amatör bir araştırmacının kocakarı hesabı uydurduğu gerçek dışı ,bilim adamlarını bile zora sokan bu teori sık sık servis edilir fakat çürümüş ,kokuşmuş ve de kurtlanmış olduğu için pek rağbet görmez.
Fakat bizdeki bazı aydınlar bilmem ne korkusundan olacak ki buna pek bayılırlarki ve sık sık yemeden duramazlar.
Afiyet olsun.
Saltuk Buğra Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-12-2009, 02:34   #8
Kullanıcı Adı
dilemma
Kusura bakmayın ama,
Darwin büyük bir bilim adamıdır!
Neden mi?
Kurbağaların derelerdeki çamurlardan oluştuğunu ileri süren bilim adamlarından bilimi devralarak ( o zaman ki fikri çerçeveyi varın siz tasavvur edin!) yıllarca araştırmalar yaparak iyi ya da kötü bu fikre ulaşmıştır!

Şimdiki bazı şahısları eleştirecekseniz bunu Darwin'e "küfrederek" değil, o kişilerin akılsızlıklarına kızarak eleştrin!

Biraz saygı!

İçinde bulunduğunuz durum ile o günlerin fikirlerine çamur atıp durmayın!
dilemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-12-2009, 06:00   #9
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
dilemma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kusura bakmayın ama,
Darwin büyük bir bilim adamıdır!
Neden mi?
Kurbağaların derelerdeki çamurlardan oluştuğunu ileri süren bilim adamlarından bilimi devralarak ( o zaman ki fikri çerçeveyi varın siz tasavvur edin!) yıllarca araştırmalar yaparak iyi ya da kötü bu fikre ulaşmıştır!

Şimdiki bazı şahısları eleştirecekseniz bunu Darwin'e "küfrederek" değil, o kişilerin akılsızlıklarına kızarak eleştrin!

Biraz saygı!

İçinde bulunduğunuz durum ile o günlerin fikirlerine çamur atıp durmayın!

Fikre çamur attığımız yok. Bu öncelikle bir 'tez'. Ve bu yıllardır ispatlanamayan bir tez.
Şahsen benim tepkim bu tezin benim firkime 'dayatılması'dır.

Bakanlığa da dayatılıyor bu. Neden kapak olmamış diye.. Halbuki 'yok' sayıldığından değil tez olduğuna saygı var yine ama 'kapak'lık kadar önemli görülmemiştir burası en doğal olanı.
Anormal bir yan varsa bu; Darwin'i hiç hatırlamamak olurdu. Ama anormallikte yok. Derginin 14 ve 15. sayfasında Darwin'in eserlerine yer verilmiş zaten...

Bu artık tezlikten çıkıp bize din olarak empoze ettiren kesime de sormak benim nezdimde elzemdir; bunlar hangi dinden! diye...

Yoksa 'felsefik' olarak herkes herkesin zıt baktığı filozofları da beğenir. Yahut hoşgörür..
Ben nasıl ki, yaşamı boyunca kendini etrafına 'Tanrı' diye göstermiş ama atom absürdlüklerinden başka bir şeyi olmayan, amiyane faso fiso olan ve Tanrı'yım ben, bu gerçeği ölümümden sonra beni ilah kabul edenler öğrenip vazgeçmesin diye ölümsüz görünmek için, yok olmak için bir şeyler yapmalıyım! deyip, gidip kendini Etna Yanardağı'na atan Empedokles'i hoşgörüyor ve kuramlarını(kendi görüşümde faso fiso olarak tanımlasam bile) anlamak için çaba sarfediyorsam siz de Darwin'e o gözle bakabilirisniz.. Bir başkası da Marx vs. hakkında öyle düşünebilir... Bu çok doğal birşeydir.

Ama benim "Empedokles'i hepiniz hoş göreceksiniz, zamanın şartlarına bakın onun Tanrılık isteğini bile o şartlar altında hoş karşılayacaksınız! Ve Tanrı'lık için bile yıllarca verdiği mücadeleyi ve beraberinde öne sürdüğü kuramları anlayacaksınız, hoşgöreceksiniz!" deme mecburiyetinde olmadığım gibi bu Kartel zihniyetininde benim zihnime (teorisi gerçeklik kazanmayan) Darwin'i empoze etme hakkı yoktur.

Benim bildiğim ve benim 'hoşnutsuzluğum' bu.

Konu FarukARSLAN. tarafından (03-12-2009 Saat 06:06 ) değiştirilmiştir..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-12-2009, 12:21   #10
Kullanıcı Adı
redyellow
YAa adamlar illaki biz maymunuz diyorlarsa bırakın desinler, kimseyi zorla insan yapamayız ki
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)