Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 03-19-2009, 21:31   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart Akaydından şaşırtıcı Sözler
Akaydın'dan ilginç sözler!

Ergenekoncuların hamisi CHP adayı Akaydın’dan ilginç sözler... Akdeniz Üniversitesi Rektörü olduğu dönemde, başörtüsünün üniversitelerde serbest olmasına imkan tanıyan Anayasa değişikliğine karşı yasakçı bir tutum sergileyen CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Akaydın, İran’da bir Ermeni okulunda eğitim gördüğüne dair iddiaları doğruladı. CHP’nin Antalya Büyükşehir adayı Akaydın’ın, Antalya’da bir haber sitesinin gündeme getirdiği iddiaya göre, İran’da bulunduğu dönemde Ermeni Kirkor okuluna gittiğine dair bilgisini özgeçmişinden sildiği belirtilmişti.

“ERMENİLER ÇOK İYİ İNSANLAR”
Ergenekon soruşturmasından yargılanan bazı isimlere üniversitede konferans verdiren ve üniversitedeki PKK yapılanmasına zemin hazırladığı söylenen Akaydın’ın İran’da Ermeni okuluna gittiğine dair Vakit gazetesinin sorusuna, “Çocukluğumda babamın İran’da yurtdışı görevi nedeniyle, Tahran’da sahibinin Ermeni olduğu uluslararası bir okulda okudum. Onlar çok iyi insanlar. Onlardan iyi eğitim aldım” şeklinde cevap verdi. Akaydın, Ermenilerin çok iyi insanlar olduğunu ve kendisine İngilizce öğrettiğini belirterek, “Onlardan iyi eğitim aldım. Onlar çok iyi insanlar” dedi.

ERGENEKONCULARA KONFERANS VERDİRMİŞTİ
Ermeni okuluna gittiğini doğrulayan Akaydın, rektörlük görevinde bulunduğu dönemde Ergenekon örgütü soruşturmasında tutuklu ve tutuksuz yargılanan Doğu Perinçek, Kemal Kerinçsiz, Fuat Turgut, Sevgi Erenerol, Vedat Yenerer, Tuncer Kılınç ve Hurşit Tolon’a Akdeniz Üniversitesi’nde konferans verdirmişti.

YASAKÇI REKTÖRLERİN HIRİSTİYAN OLDUĞU İDDİASI
Öte yandan Akaydın’ın Ermeni okuluna gittiğine dair iddiaları doğrulaması, daha önce basına yansıyan haberlerde “Üniversitelerdeki 22 rektör ve dekan kripto Hıristiyan” iddiasını da yeniden gündeme getirdi. Özellikle üniversitelerdeki başörtüsü yasağını uygulayan ve İslâm’a yönelik yasakçı tutumlarıyla gündeme gelen rektör ve dekanların kripto Ermenisi olduğuna dair iddialar, Akaydın’ın kendisiyle ilgili gerçeği doğrulamasıyla da yeni bir boyut kazanmış oldu.

EMİN ALICI’NIN SÖZLERİ
9 Eylül Üniversitesi eski Rektörü Emin Alıcı’nın ‘Keşke Anadolu Hıristiyan olsaydı’ sözleriyle gündeme gelen ‘Kripto Hıristiyan rektör ve dekanlar’ tartışmasında, Emin Alıcı’nın kimliğinde Hristiyan yazdığı, babasının adının Manufer, dedesinin adının ise Ohannis olduğu basında yer almıştı.

HABER VAKTİM

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)