![]() |
#1 |
![]() Başbakan F. Sabit Soyer, “Somut belge bekliyordum. İddianamede; Ergenekon’un KKTC seçimlerini etkilemek için çalıştığı yazıyor. Böyle gizli bir organizasyonun varlığı ortadayken susmam cinayetin ta kendisi olurdu” dedi.
> Efgan Karataş LEFKOŞA İHA KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Ergenekon soruşturması iddianamesinde adı geçen KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve eski başbakanlardan, UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu hakkındaki iddiaların araştırılması için önceki gün Başsavcılıktan soruşturma yapılması talebinde bulunmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. EROĞLU, NİYE ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLASIN Türk Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek’in evinde yapılan en son aramada ele geçirilen belgelerin kendisine yeni ulaştığını belirten Soyer, “Bu belgede yazılanları okuyunca tüylerim diken diken oldu, irkildim. Kıbrıs Türk halkının iradesini etkilemek için kesintisiz bir gizli organizasyonun varlığı kuşkusu orta yere çıktıktan sonra benim susmam cinayetin ta kendisiydi” dedi. Bu bilgileri resmi makamlar vasıtasıyla aldığını belirten Soyer, “Sayın Derviş Eroğlu, 2000 seçimlerinde adaylıktan niye çekildiğini açıklamak zorundadır” dedi. DENKTAŞ: SUÇLU DEĞİL MAĞDURUM KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da düzenlediği basın toplantısında, KKTC’de yapılacak seçim öncesi Ergenekon konusunda başsavcılığa yapılan başvurunun “maksatlı olduğunu” iddia etti. Denktaş, “Belgenin Ergenekon ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Ben o raporda suçlu değil mağdurum” dedi. Denktaş, ayrıca Başbakan Soyer’in, “Suçlu olan siz değilsiniz, benim suçladığım Eroğlu’dur. Başvuruyu düzelteceğim” dediğini aktardı. ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() BU DAVA DAHA NERELERE SIÇRAR...
|
|
![]() |