Aşağıya bir konudaki ayet meallerinin konu ile ilgili bölümlerini aldım.
Hiç yorumsuz arz ediyorum.
Bu ayetlerin neden bahsettiklerini bir mesajla belirtir misiniz !
** .....Ancak tevbe edip ( durumlarını ) düzeltenler, ( gerçeği ) açıklayanlar başka. Onları bağışlarım. Çünkü ben tevbeyi çok kabul edenim. ( 2/160 ) ** ... Kim yaptığı haksızlıktan sonra tevbe eder, halini düzeltirse, şüphesiz Allah onun tevbesini kabul eder. Çünkü Allah bağışlayan, merhamet edendir. ( 5/39 ) ** ... Onlar ki inandıktan sonra inkar ettiler, sonra inkarları arttı, onların tevbeleri kabul edilmeyecektir. Onlar sapıkların ta kendileridir. ( 3/90 ) ** ... O konuda senin yapacağın bir şey yoktur. Allah, ya tevbeleri kabul edip onları af eder, ya da zalim olduklarından dolayı onlara azap eder. ( 3/128 ) ** ... Allah’a göre, şu kimselerin tevbesi makbuldür ki, cahillikle bir kötülük yapıp hmen ardından tevbe ederler. İşte Allah onların tevbesini kabul eder. Allah bilendir, hikmet sahibidir. ( 4/17 ) ** ... Sizden kim, bilmeyerek bir kötülük yapar da sonra ardından tevbe eder, kendini düzeltirse, muhakkak ki O bağışlayan esirgeyendir. ( 6/48,54, 16/119 ) ** ...Yoksa kötülükler yapıp yapıp da nihayet ölüm gelip çatınca, ben şimdi tevbe ettim diyenler ve kafir olarak ölenlere tevbe yoktur. Onlar için acı bir azap hazırlamışızdır. ( 4/18 ) ** ... Ama tevbe eder ve iyi iş yaparsa o, kurtuluşa erenlerden olmasını umabilir. ( 28/67 ) ** ... Kim ( günahlarından ) tevbe eder ve faydalı iş yaparsa, o makbul bir kimse olarak Allah’a döner ( 6/54, 25/69-71 )