|
![]() |
#1 |
![]() ![]() Hükümet Meydanı’nı dolduran onbinlerce vatandaşa konuşan Erdoğan, “Ben inanıyorum ki, Muhsin Yazıcıoğlu hayatta olsaydı hiç düşünmeden ‘evet’ derdi” ifadesini kullandı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ben inanıyorum ki Muhsin Yazıcıoğlu bugün hayatta olsa hiç tereddüt etmeden bu Anayasa değişikliğine ‘evet’ derdi. Nitekim, onun arkadaşları, onun takipçileri, onun hareketi, sağduyunun, aklı selimin yanında yer aldı ve onun hatırasına sahip çıktı” dedi. YAZICIOĞLU EVET DERDİ Erdoğan, partisinin Sivas’ta, Hükümet Meydanında düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada; böyle bir tarihe, böyle bir medeniyete sahip bir milletin büyük düşünmesi gerektiğini belirterek, bugün dünyanın her yerinde mazlumun imdadına koşan güçlü bir Türkiye’nin var olduğunu söyledi. Alandaki vatandaşlara “yiğidolar” diye seslenen Erdoğan, konuşmasında, “Sivas bir yiğidini kaybetti’ diyerek, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmetle andı. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Muhsin kardeşim 12 Eylül’ü yaşadı, 12 Eylül’ün zulmünü yaşadı, işkencelerini yaşadı. Zaman zaman bir araya geldiğimizde bunu kendisiyle paylaşırdık ve bize de anlatırdı. Ben inanıyorum ki, bugün hayatta olsa, hiç tereddüt etmeden bu Anayasa değişikliğine ‘evet’ derdi.” CHP, MHP ve BDP’ye oy verenlere seslenen Erdoğan, “Geliniz, elinizi vicdanınıza koyunuz ve darbe anayasasını ayaklarımızın altına alalım. Milletin anayasasına ‘evet’ diyelim” şeklinde seslendi. Kadınlara, özürlülere, çocuklara, yaşlılara, şehitlerin dul ve yetimlerine, gazilere artık pozitif ayrımcılık uygulanacağını ifade eden Erdoğan, “Hanım kardeşlerim, anayasa değişikliği ile haklarınızı güvence altına alıyoruz. Şehitlerimizin dul ve yetimleri, gazilerimiz bizim üzerimizdeki en büyük emanettir, en kutsal emanettir. Devlet hizmetleri karşısında bu kesimlere artık öncelik tanınacak” dedi. AK Parti hükümetleri döneminde Sivas’a yapılan hizmetlerle ilgili bilgi de veren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “12 Eylül’de yeni bir başlangıç yapalım, bembeyaz yeni bir sayfa açalım. Unutmayın, her ‘evet’ demokrasiye davettir, unutmayın, her ‘Evet’, adalete davettir, unutmayın her ‘Evet’, özgürlüğe davettir, hukuka davettir. Şimdi merhum Menderes’in ifadesiyle ‘söz sizde’. Ben de diyorum ki ‘karar da sizde, mühür de sizde’ Öyleyse sevdamız millet, kararımız ‘evet’, sevdamız millet, oyumuz evet.” Erdoğan, “AK Parti iktidarı hiçbir terör örgütüyle masaya oturmaz, pazarlık yapmaz. Terör örgütünün son dönemde eylemsizlik kararı almasını, sanki bir müzakerenin sonucuymuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Açık söylüyorum, bu bir yalandır, iftiradır” dedi. BAŞBAKAN’DAN BDP’YE: Türk bayrağının yanına ikinci bir bayrak istemeyiz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Show TV’de yayınlanan “Siyaset Meydanı” programında soruları cevapladı. BDP’nin referandumu boykot çağrısı ve “de-mokratik özerklik” talebi hatırlatılıp, 3 Eylül’de Diyarbakır’da yapacağı konuşmada yeni bir açılımın olup olmayacağı sorusuna Erdoğan, “Demokrasilerde halkın iradesine ipotek koymak olmaz. Dayatma ve silahla tehdit olmaz. Tam aksine halk sandığa gitsin diye teşvik edilir. Ancak geçmişte bu tür tehditleri bölgede gördük” dedi. BUNLARI YAPAMAYIZ BDP’nin özerklik talebini değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi: “Bizden yapamayacaklarımız isteniyor. Bu yanlış bir şey. Türkiye’de bayrağımızın yanında ikinci bir bayrak istemeyiz. Böyle bir şeyi dalgalandırmayız. Çünkü bu bayrakla beraber benim Türk kökenli kardeşim de Kürt kökenli kardeşim de kucak kucağa mücadeleyi verdiler. Ordaki kan onların müşterek kanıdır. Her zaman söylediğimiz gibi biz yine tek vatan diyeceğiz, tek millet diyeceğiz, tek bayrak diyeceğiz, tek devlet diyeceğiz.” http://www.turkiyegazetesi.com/haberdetay.aspx?haberid=459322
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Müşterek kan söylem ne kadar etkili.
Unutmayın, her ‘evet’ demokrasiye davettir Birde şu söyleme bayılıyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|