Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Beşiktaş (BJK) Siyaset Forum Beşiktaşlılar !

Seçenekler

Alt 07-14-2011, 16:11   #1
Kullanıcı Adı
ALmi´
Arrow Çelik: “Kanun önünde herkes eşittir“
Beşiktaş kulübü eski yönetici, TV yorumcu ve Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, Şike soruşturması kapsamı ve Beşiktaş gündemini HABER1903'e değerlendirdi.

Şike soruşturması kapsamında yargılanan isimlerin kanun önünde eşit haklara sahip olacağını dile getiren Çelik, ortada bir suç varsa cezalıların hemen cezalandırılmasını vurguladı. Öte yandan şike olaylarının bir an önce son bulup artık futbol konuşmak istediğini söyledi.

İşte Çelik'in HABER1903'e yaptığı açıklama;

- KANUN ÖNÜNDE HERKES EŞİTTİR -

Hukuki süreç içerisinde kanun önünde herkesin eşit haklara sahip olması gerektiğini vurgulayan Çelik, " Ben bu sürecin başından beridir aslında hep aynı şeyi söylüyorum. iki evrensel hukuk kuralı var. Bunlardan birincisi kanunlar önünde herkesin eşit olduğu, ikincisi de kesinleşmemiş bir yargı kararı olamamadan herkesin masum olduğudur. Bu kural herkes için geçerli olmalı. Söz konusu futbol olunca hepimiz taraftar olarak adı üstünde taraf oluyoruz. Ama ortada hukuki yargı konusu olunca o taraftar gözlüğünü çıkarmamız gerekir. Bu olay sadece Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım değil, tüm camialara malolmuş bir durum. Ben Aziz Yıldırım için düşündüğümü, taraftarı olduğum Beşiktaş için de düşünmezsem ortada bir yanlışlık olur ve hiç bir çözüme ulaşılmaz. Bir insanın tutuklanması doğrudan suçlu olduğunu göstermez. Ben bir Beşiktaşlı olarak bunları söyleyebiliyorsam, F.Bahçe ve tüm takımlardan aynı özgüveni ve tutarlılığı bekleme hakkım var. Neler olabileceğini yargı sürecinde hepimiz göreceğiz. " dedi.

- KUPA FİNALİ'NDE ŞİKE OLACAĞINI SANMIYORUM -

Ortada ki delillere bakıldığında Beşiktaş'ın İBB ile oynadığu Kupa final'inde her hangi bir şike olayının olmayacağını düşünene Murat Çelik, " Basında duyumlar üzerinden gündem oluşuyor. Resmi olarak baktığımızda bu hazırlık soruşturmasında gizlilik kararı var. Ama herşey açıkca etrafta yazılıyor, çiziliyor konuşuluyor. Ortada ki bilgiler ışığında Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun ne gerekçe ile gözaltına alındığını bilmiyorum. Ama yazılanlara baktığımızda Beşiktaş'ın İBB ile oynadığı Kupa finali mücadelesinde olduğunu yönünde. Kupa finaline baktığımızda şike yaptığı iddia edilen İbrahim Akın, o karşılaşmada bir gol ve asist yaptığını hepimiz gördük. Böyle bir şike olayı var mı ? yok mu ? bilmiyorum. Varsa bile tamamen ortadaki bilgilere bakıldığında bir şike olayının olabiliceğini zannetmiyorum. " dedi.

- SUÇLULAR BİR AN ÖNCE CEZALANDIRILMALI -

Beşiktaş teknik direktörü Tayfur Havutçu'nun şike soruşturması kapsamında ismi geçmeyek bir insan olduğunu söyleyen Çelik, " Ben Tayfur hocayı futbolculuk yıllarından bu yana tanıyorum. Benim tanıdığım Tayfur Havutçu, böyle bir şike gündemimin içinde yer alabilecek bir isim değildir. Umudediyorum ki bir an önce bu şike gündemi biter. Bu suçu işlemiş olanlar cezalandırılırlar, işlemeyenler ise itibarları zedelenmeden bir an önce serbest bırakılırlar. " dedi.

- ÜÇ YA DA DÖRT AY SÜRER -

TFF'nin verdiği karara saygı duyduğunu dile getiren Murat Çelik, " TFF kendi disiplin kuruluna göre bir karar vermek zorunda. O kararı verebilmek için de bir takım, futbolcular şike yaptı mı? bir hak mahrumiyeti cezası verilecek mi? bütün bunlara karar vermesi ancak yürüyen davanın dosyası üzerinden karar vermesi mümkün. O dosya da yani savcılığın hazırlık soruşturması olan dosyada tam ortaya çıkmadığı ve bir iddianame oluşmadığı için Federasyon açıkcası şuan da somut bir adım atmamak yönünde bir tavır belirledi. Eğer Federasyon adım atsaydı o zaman da başka olayları tartışıyor olurduk. Federasyon beklemeyi tercih etti. Benim tahmin şu yönde, bu tarz davaları Türkiye başka başlıklarda konularda yaşadığı için belli bir tecrübemiz var. Böyle bir iddianamenin ortaya çıkması zannediyorum ki 3-4 ay gibi bir süre alır. Anladığım kadarıyla Federasyon yargının takvimini düşünerek gelecek sezonu bir şekilde bu süreçten etkilememin çabasında. Bu kararada saygı duyulmalı. Neden dersek TFF Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri bu davayı yürüten savcı ile uzun görüşmeler yaptı. Belli ki savcı ile yapılan görüşmeler sonucunda takvime dair bilgiler alındığını ve o yüzden böyle bir yolu seçtiklerini düşünüyorum. Ben verilen bu karara saygı duyuyorum. " dedi.

- SADECE FUTBOL KONUŞURUZ -

Şike soruşturmalarının bir an önce son bulmasını isteyen Çelik, " Keşke hep futbolu konuşabilsek ama bambaşka bir gündemi konuşuyoruz. Ben açıkcası dün kü karşılaşmayı seyredemedim, yayında yoktu zaten. Ama yeni kurulan kadroyu başından beridir takip ediyorum. Beşiktaş yerli ve yabancı gayet kaliteli oyuncular aldı. Ben geçen sezon Beşiktaş'tan istenilen başarının bu sene geleceğini düşüyorum. Tabi ki bunun için de tüm camianın, teknik heyet ve futbolcuların bu şike gündeminde uzak durmaları sadece başarıya odaklanmaları lazım. Yeniden söylüyorum inşallah bu şike olayları bir an önce son bulur, biz de sadece futbol konuşuruz. " diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Kaynağı: Haber1903 Özel Haber

http://www.haber1903.com/futbol/kanun-onunde-herkes-esittir-h1942.html

Konu ALmi´ tarafından (07-14-2011 Saat 16:22 ) değiştirilmiştir..
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil