Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 05-17-2008, 02:46   #1
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Standart Vay İngiltere’nin bit yavrusu bakanı vay…-Erdal Demirkıran Muhteşem bir yazı
Vay İngiltere’nin bit yavrusu bakanı vay…

Bu ne küstah bir tavırdır böyle. Adamın biri benim ülkeme geliyor. Muhalefet liderleriyle kapalı kapılar arkasına geçiyor ve “AKP’yi kapatmanın sonuçları ağır olur!” diye bir giriş cümlesi kurarak konuşmaya başlıyor.

Bazıları bu durumdan memnun oluyordur belki; ama ben utanıyorum…

“TÜRKİYE’NİN GİDİŞİNDEN MEMNUN DEĞİLİZ, KAYGILARIMIZ VAR!” laf söyledi İngiliz bakanı. Lafa bak!

Benim de İngiltere’nin gidişlerinden kaygılarım var. Eli kanlı bir devletin Dışişleri Bakanı bir akşam üstü benim ülkeme gelip, kapalı kapıların arkasında resmen kulis yapıyor!

Bana bak eli kanlı ülkenin tüysüz bakanı! Sen benim, sokakta aç susuz yatan tinercim kadar bile değerli değilsin.

Çamur görmemiş ayakkabılarınla, yağmur görmemiş takım elbisenle, boynunu hiç sıkmamış saf ipek kravatınla, yakaları hiç kirlenmemiş gömleğinle girdiğin Irak sınırlarının içinde, hiç gün yüzü görmemiş masum bebekleri o nazik ayaklarınla ezdiğin, çamurlara batırdığın… Güçten ferden düşmüş dedelerin acımadan kanlarını yağmur sularına karıştırdığın… Okul yaşı yeni gelmiş çocukların üzerine şeker atmadan önce bayramın bilmem kaçıncı günü mermi yağdırdığın… Tecavüz edip kenara attığın binlerce masumun üzerine şarapnel kustuğun, ateş soluduğun… Kravatın bile boynunu sıktığında rahatsız olan sen, insanları iplerde sallandırdığın… Yakanda en küçük bir kir bile yokken, yüz binlerce masumu kirli kefenlere sardırdığın zaman ben de senin yarınların için çok kaygılanmıştım ve hala kaygılanıyorum da.

Bana bak İngiltere’nin bit yavrusu bakanı. Sen gelip burada yüce Türk milletinin değil yargısını, simitçisini bile sorgulayamazsın.

Neymiş efendim AB yolunda bizi en çok onlar destekliyorlarmış. Sen önce bize üçüncü dünya ülkesi muamelesi yapmaktan bi vazgeç. Biz senin dedelerinin kokuşmuş medeniyetini de cibiliyetini de çok iyi biliyoruz.

Dava açan, açılan, açtıran kim olursa olsun mutlaka bu ülkenin çıkarlarını düşünerek davranmıştır. Ve eminim ki bu ülkeyi hiç sevmeyen bile senden daha çok sevmiştir sayın bakan efendi.

Net bir soru:
Acaba TC’nin Dışişleri Bakanı, dün ya da bugün, “İngiltere’nin bu gidişinden endişe ediyorum!” deseydi ve uçağına atlayıp İngiltere’de kapalı kapılar arkasında muhaliflerle toplansaydı, nasıl bir tepki alırdık?

Bize teşekkür mü ederlerdi?

Bu konuyla ilgili gerekli açıklamanın yapılması, benim gibi düşünen, AB’yi falan ciddiye almayan, özgürlüğünü ve gücünü damarlarındaki asil kandan alan herkesi rahatlatacaktır.

Saygılarımla

Erdal Demirkıran
Dünyanın En Akıllı İnsanı

Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil