![]() |
#1 |
![]() ![]() Bekir Hazar - Yeni Şafak bhazar@yenisafak.com.tr Batsın bu dünya! Ünlü bir sanatçı dostumuzla muhabbetteydik önceki gün… Malum müzik sektöründe büyük bir sıkıntı hakim… Artık kasetler satmıyor… Şarkı dinlemek isteyen internetten küt diye indiriyor… Kriz modundaki şirketler parayı tutuyor, harcamıyor… Bayi toplantıları adı altında moral günü düzenlemiyor… Sanatçı getirtip konser verdirmiyor… Otellerde de pek konser yok… Ha keza belediyeler de eskisi gibi konser anlamında hareketli değil… Üstelik kış mevsimi devam ediyor… Festivaller de yok… Sanatçılar para kazanacakları bir mekan peşindeler… Restaurant, gece kulübü bulup sahne alan, az da olsa bir şeyler kazanan kendini mutlu addediyor… İşte muhabbet ettiğim sanatçı dostum bunlardan biriydi… Az da olsa mutlu olanlardan… Bir mekanda sahne alıyor… Eskisi gibi pek fazla müşteri gelmiyormuş ama idare ediyormuş… “Hey gidi hey” dedi… Bir yıl önce onu dinlemeye gelenler arasında müthiş adamlar varmış… Bir şarkı istermiş adamın biri mesela… Özel bir şarkı… Onu okuduğunda 15 milyar liralık şampanya açtırırmış… Onu gören yan masadaki durur mu? Hemen 20 milyar lirayı saçarmış… Masalar arası rekabet yaşanırmış. “En yüksek 25 milyara çıktım” dedi… Onu dinlemeye gelen adamın biri… Bir gecede… Hava olsun diye… 25 milyar liralık şampanya açtırmış… Bu bir şarkı için saçılan parayı mekan sahipleri alıyor ama şarkıcıya da yüzde veriyorlarmış… Artık bu manzaraları pek yaşamıyormuş… Rakamlar iyice düşmüş… “5-6 milyar arası gidiyor masalar arası rekabet” diyor… En son bir müşteri gelmiş… “Bana batsın bu dünyayı oku” demiş… Söylemiş Batsın Dünya şarkısını… “Bir daha” demiş müşteri… Tekrar okumuş aynı şarkıyı… “Batsın bu dünya” diye… Adam da ona eşlik etmiş… “Batsın bu dünya” diye haykırarak… Sonra 7.5 milyar liralık şampanya açtırmış… Bir kez daha okumuş o müşteri için aynı şarkıyı… Adam üç kez “Batsın bu dünya” şarkısını dinledikten sonra çekip gitmiş… Diğer şarkıları hiç dinlememiş… Sadece ve sadece “Batsın bu dünyacı”ymış… Böyle tipler de varmış rekabetçi müşteriler arasında… Sadece tek bir şarkıya kilitleniyorlarmış… Ve onu dinledikten sonra… Ceplerindeki tomarla parayı dağıtıyor… Çekip gidiyorlarmış… Sabah kendilerinde geldiklerinde… Ceplerindeki milyarların gittiğini fark edince.. “Ben ne yaptım” diye çığlık atıyorlar mı acaba? Veya “Batsın bu dünya” diye feryat ediyorlar mı?... İşte orası bilinmiyor… Dünya henüz batmıyor… Ama bir gecede cebindeki 7.5 milyarı bir şarkıya batıranlar… Hala mevcut… Kriz döneminde hala böyleleri var ise… K ile r'nin arasına “e” harfini eklemek mi lazım ne? Bilemiyorum… Buyurun isterseniz siz ekleyin… 22 Şubat 2009 Pazar
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
batsın bu dünya, bekir hazar, kerli ferli adamlar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|