![]() |
#1 |
![]() Dünya üzerinde Türkçe eğitim yapan okulların katılımı ile yapılacak olan Türkçe Olipmiyatları'nda ülke elemeleri devam ediyor. Azerbaycan adına yarışmaya katılacak olan 11 yaşındaki Muhammed Memmedov, Türkiye'deki finallerde hem çalacak hem söyleyecek.
Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarıı'nın Azerbaycan elemelerine katılan öğrenciler birbirinden güzel parçaları seslendirdi. Haziran ayında yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları’na 3 ay kala, olimpiyatlarda Azerbaycan'ı temsil edecek isimler, düzenlenen muhteşem bir yarışma ile belirlendi. Elemelerin final gecesinde şarkı kategorisinde birinciliği, 11 yaşındaki Muhammed Memmedov kazandı. Bağlama çalarak “Telli Turnam” türküsünü seslendiren Memmedov, Azerbaycan Devlet Tiyatrosu salonundaki izleyicileri kendine hayran bıraktı. Uzun süre alkışlanan Memmedov, ülkesini Türkçe Olimpiyatları’nda temsil etme hakkı kazanırken, 10 günlük Türkiye tatiliyle birlikte, altın madalyaya da layık görüldü "TELLİ TURNAM"I MEMMEDOV'DAN DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN ŞARKI YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER ÖĞRENCİLER 1. Muhammed Memmedov (Telli turnam) 2. Zaur Ağaliyev (Zahidem) 3. Aygül Doğru (Nasıl Geçti HAbersiz) 4. Gülizar Ferecova (Demir Attım Yanlızlığa) 5. Samerlan İskenderov (Urfaya Paşa Gelmiş) Haber 7
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Perde arkasında vatan ve millette hizmet etme öngörüsü yatanların gerçekleştirdikleri hizmetlerin meyvesi ne kadar lezetli..Bu bağlamda Türkiye için tarihi hizmetlerden biriside Türkçe Olimpiyatları,ülkemizde nice vatandaşlar var ki tarih ve kültürlerinden bi haber..! Oysa ki elin avrupasında yaşayan genç kardeşlerimiz bu olimpiyatlarda adetta ders vermektedir..Narin Türkçeleri ile büyük bir keyif veren bu canları kutluyorum.Yapımda ve yayında emeği geçen STV grubunuda canı günülden kutluyoruz..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Türkçe olimpiyatlarının heyecanı şimdiden yüreğimi kuşattı.
Hicret ufkuyla yolları aşan ve sıkıntıları sabra katık edip yılmadan yürüyen insanların meyvelerini dinlemek hangi kelimelerle lisana dökülür ki.. Ve bu olimpiyatlar bana "bir kişi" ile başlanan ama halis niyetle perçinleşen hizmetlerin tüm dünyada sesini duyuracağı hakikatini gösteriyor her zaman.. Rabbim öncülerden razı olsun, öncünün niyetiyle bu güzel fidanları yetiştirenlerden Rabbim razı olsun.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Çok güzel bir organizasyon projeyi düşünüp yaşatanlardan Allah razı olsun
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |