Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 06-21-2009, 10:25   #1
Kullanıcı Adı
melih218
Talking Hekimlerin 50bin lira kazandığını sanan yazara bakandan tokat gibi yanıt
Alıntı:
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kamuoyunda "tam gün yasası" olarak bilinen ve devlet hastanelerindeki doktorlar ile tıp fakültelerindeki öğretim üyelerinin tam gün hastanede çalışıp, özel muayenehanelerini kapatmasını öngören tasarıyla ilgili eleştirilere "Bütün gürültü muayenehanesi olan bin 200 öğretim üyesi için koparılıyor. Bunlar ısrarla para kazanmak istiyor" demişti. Akdağ'la geçen hafta TBMM Sağlık Komisyonu'nda görüşülerek alt komisyona gönderilen tasarıyı konuştuk.

SEVİLAY YÜKSELİR 21.06.2009

Tabii ki hepsi değil ama bazıları "Ayda 50 bin TL kazanmak varken neden 6 bin TL'ye tamah edeyim" diyecektir. Şu bir gerçek ki doktorlar her zaman daha iyi standartlarda yaşamışlardır bu ülkede.

Bunu bütün doktorlar için söyleyemeyiz. Bakın. Ben size bir şey söyleyeyim, "Bütün doktorlar çok zengin" diye düşünmeyin. Öyle bir şey yok. 49 yaşındayım. 24 yaşımdan itibaren doktorum. Profesörüm. 25 seneyi devirdim bu meslekte ama hala bir evim yok ve ben Ankara'da kirada oturuyorum. Babam ticaretle uğraşırdı ve ondan bana miras kalan memleketteki birkaç şeyin dışında hiçbirşeyim yok!

Gerçekten mi?

Gerçekten öyle. Biraz bir şeyler artırdık. Ev almaya çalışıyoruz. Diyoruz ki, ev fiyatları düştü. Bari krizle birlikte kendimize bir ev alırız!

Profesör olup bu durumda olan gördüğüm tek örneksiniz!

Olur mu? Mesela benim eski müsteşarım yeni Adana Milletvekil Necdet Ünüvar'ın da durumu aynı. Onun da kafasını sokacak bir evi yok!

Eşlerinizin ya da çocuklarınızın adına vardır belki.

(Gülüşmeler) Hayır yok.

Yazar çark edip bakana bile acıyor...

Ev kira... 6 çocuk... Merak ediyorum nasıl geçiniyorsunuz?

Allah'a çok şükür. Bizim iyi bir gelirimiz var. Milletvekili maaşı artı emekliyim. Bunların ikisini yan yana getirdiğinizde 10 bin lira gibi gelirimiz oluyor. Bir de babamızdan kalan ufak tefek icar gelirleri var. Onları dört kardeş ve annemle birlikte bölüşüyoruz. Oradan da gelirimiz var. Bunların hepsini yan yana getirdiğimiz de geçiniyoruz işte. Ama sanıldığı gibi olağanüstü standartlarda filan değil yani.

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/200..._evim_bile_yok

Konu melih218 tarafından (06-21-2009 Saat 10:29 ) değiştirilmiştir..
melih218 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)