Tartışıyorum Tüm Partililerin,Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü. |
Anketimiz: İran gibi ülkelerdeki Şeriat gerçek Şeriatmı yoksa istismara uğramışmı? | |||
Tam anlamıyla gerçek |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 8.33% |
Tam anlamıyla gerçek değil istismara uğramış |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 91.67% |
Katılımcı sayısı: 12. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
![]() |
#1 |
![]() Bi konusmada siyasetten konusurken konu darbeye kadar geldi. Bende neden Erbakan D8 i olusturmaya kalkınca irtica deyip darbe yaptılar diye sordum.
Cevap; D8 deki ülkeler gelişmemiş şeriatla yönetilen ülkeler, d8 olsa ülke geriye giderdi gelişmezdi arab birliği olurdu onların gelişmiş neyi var hangi konuda filozofları var yada bi markası suyu buyu gelişmişmi herşeyi yasaklamıslar gibi şeyler söylendi. Ve işin en garip iddası İranda zina yapmak için önce nikaha alınıp sonra 3 kez boş ol deniyor gibi sacma bir iddia da geldi. Ve bunu yapanlarıda herseye yasak geldiği için böyle sacma seyler yapıyolar dendi. Kısacası D8 deki ülkeler hangileriydi? Bunlar Şeriat ile mi yönetiliyordu eğer Şeriat ile yönetiliyorsa gerçek anlamda Şeriatmıydı? Şeriat ile yönetimde fikir üretmek yasakmı? Yada Şeriat herşeyi yasaklarmı filozof olsun yazar olsun bilim olsun sınırlarmı? En önemlisi İran gibi ülkelerdeki Şeriat ( İstismara ugramıs gibi ) bunları yasaklıyormu gelişmeye engelmi oluyor? Bilgisi olan arkadaslardan yorumlar bekliyorum. Ha bide bu Arablar Türklere ihanet etti konusunu bilenimiz varsa detaylıca anlatırsa sevinirim. Şimdilik bu kadar. ( Arkadaşlar amacım sadece bilgi edinme yanlıs anlasılmasın )
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|