Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 02-21-2010, 10:53   #1
Kullanıcı Adı
Furkan-ı İcmal
Standart Yalan Söylüyorsun Vakit
lker Başbuğ’a ait olan ve Vakit gazetesine ait Habervaktimsitesi tarafından yayınlandıktan sonra Türkiye’nin gündemine oturan ses kaydıyla ilgili“BAŞBUĞ VİDEOSUNU KİM YÜKLEDİ?” başlıklı haberimiz ses getirmeye devam ediyor.
Vakit’in link verdiği, Metacafevideo paylaşım sitesini kaynak gösterdiği ses kaydının, aslındaMetacafe’de yer almadığını ve sitede yayınlandıktan sonra video paylaşım sitelerine konulduğunu belgeleriyle ortaya koyduk.
Vakit ekibi, şimdi “Odatv rezil oldu” diyerek, aslında bu videonun ayın 18’inde yaniHabervaktim’de yayınlanmadan önce Metacafe’ye yüklendiğini söylüyor. Bunu kanıtlamak(!) içinse, niyeyse Aktifhaber adlı cemaate yakınlığıyla bilinen bir sitenin yorumcusunun yazdıklarını ve verdiği linki yayınlıyor.
Sormazlar mı; eğer bu videoyu Vakit olarak siz Metacafe sitesinden aldıysanız, bizi rezil(!) etmek için, neden başka bir sitenin yorumcusunun link vermesini beklediniz? Yoksa o videoyu nereden aldığınızı kanıtlayamıyor musunuz?
Neyse...

Vakit’in nasıl yalan yazdığını kanıtlayalım öncelikle...
Vakit, kanıtlarımızı yalanlamak(!) için yayınladığı haberde bir link veriyor; "işte bu linkte bulunuyor söz konusu ses kaydı" diye.
Giriyorsunuz linke; Vakit haklı gibi görünüyor, video ayın 18’indeyüklenmiş…
Ancak...
Yükleyen kişi; burakelalmaz65 rumuzlu biri…
burakelalmaz65’in Metacafe’deki bilgilerine baktığınızda, o kişinin, 18 Şubat’ta siteye üye olduğu ve en son giriş tarihinin 1 gün önce olduğu yazılıyor. Bunu unutmayalım...
Ayrıca, o sayfada ilgili videonun yanında şöyle bir ibare yer alıyor: “Added Yesterday”.
Ne demek oluyor bu?
Türkçesi şu; bu video dün, yani 19 Şubat tarihinde yüklenmiştir.
Peki, "neden 18 Şubat yazıyor yüklenme tarihinde" diye sorabilirsiniz…
Bakınız; teknik bir konu ama anlaşılır şekilde yazmaya çalışalım.
Metacafe ve benzeri siteler; siteye üye olma, video yükleme gibi eylemleri, o kişinin bulunduğu ya da gösterdiği lokal saati baz alarak kayıt eder.
Yani…
burakelalmaz65 rumuzlu kişi, o videoyu tarihin 18 Şubat olduğu bir yerde yükledi ya da kendisini öyle gösterdi.
Anlatmaya çalıştığımız konu;, dünya ülkeleri arasındaki saat farkı…
Ancak…
Metacafe ve benzeri sitelerin tüm bunlardan bağımsız olarak işleyen bir sayacı vardır. Yani siz, o videoyu nerede yüklerseniz yükleyin, o videonun yüklenmesinden sonra geçen zamanı hesaplar.
Metacafe de işte bunu hesaplayarak, videonun dün yüklendiğini söylüyor. Yani 19 Şubat'ta, yani Odatv'nin yazdığı gibi... Keza; burakelalmaz65rumuzlu kişinin bilgilerinde "en son 1 gün önce girdi bu siteye" diye yazıyor, demiştik. İşte o 1 gün önce de düne yani 19 Şubat tarihine denk geliyor.
Bununla birlikte; biz bu haberi yazarken google’dan Vakit’in kanıt(!) diye öne sürdüğü videonun aramasını yaptık. Ve tıpkı tahmin ettiğimiz gibi; söz konusu videonun dün (Vakit, söz konusu haberi yaptıktan sonra) yüklendiği ortaya çıktı. Google’da çıkan sonuçlarda; söz konusu video linkinin 23 saat önce aktif olduğu görünüyordu.
Anlayacağınız; Vakit kendisi haberimizi yalanlayamayınca, bir kurnaz yönteme başvurdu ama yine açık verdi.
İşte zamana karşı not düşelim diye, haberimizin kanıtları olan o sayfaların ekran görüntüleri:

(Oda.tv)

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-21-2010, 11:06   #2
Kullanıcı Adı
İsmail EKİCİ
Benim aklıma birşey takıldı

Added yesterday mesajının alındığı günün 20 Şubat olduğu ne malum? Belkide 19 Şubatta görüntü alındı ve 1gün sonra savunmya geçildi bunuda boşverdik belkide ulusal saat farkı hilesini siz kullanmışsınızdır bunu nerden bilelim?

Ayrıca 23 saat ibaresi google ın siteyi indekslediği saattir videonun yüklendiği saat değil
İsmail EKİCİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-21-2010, 11:11   #3
Kullanıcı Adı
EZEL
Alıntı:
İsmail EKİCİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim aklıma birşey takıldı

Added yesterday mesajının alındığı günün 20 Şubat olduğu ne malum? Belkide 19 Şubatta görüntü alındı ve 1gün sonra savunmya geçildi bunuda boşverdik belkide ulusal saat farkı hilesini siz kullanmışsınızdır bunu nerden bilelim?

Ayrıca 23 saat ibaresi google ın siteyi indekslediği saattir videonun yüklendiği saat değil

Bu salakları ciddiye alıp birde cevap veriyorsun
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-21-2010, 11:12   #4
Kullanıcı Adı
İsmail EKİCİ
Alıntı:
EZEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu salakları ciddiye alıp birde cevap veriyorsun
Çünkü sessiz kalmanın sözde suçu kabulleme olduğunu sanıyorlar
İsmail EKİCİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-21-2010, 14:59   #5
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Siz yediğiniz tokatla iyice afalladınız. Aktifhaber ve Habervaktim'de yayınlanan:

Karanlık Oda İşte Böyle Çuvalladı haberim doğrudur.

Oda Tv'nin kendi haberinde benim onlara yerini öğrettiğim bu ilk video Cuma akşamı 20:30 'da yüklenmiş görünüyor. Cuma günü ben bu videoyu izliyordum. Bu mümkün değil. Bunları Aktifhaber'e de Habervaktim'e de açıkladım. Artık meseleyi onlar takip edecek benim işim var.

Dikkat ederseniz sitelerindeki ilk haberde bu yukarıdaki burakelalmaz'dan eser yoktu konuyla hiç alakalı olmayan birinin profilinden Gülen Hoca'ya uzanmışlardı. Bu çirkefliği izah edip özür dilesinler önce. Sonra tarih ve saatler üzerinden yaptıkları açıklamaya da asla inanmıyorum ama işin tekniğinden o kadar anlamaıdğım için işi haber sitelerimize bıraktım. Onlar araştıracak. Bu tarih-saat hesapları bile kafaları gibi sulu.

Bu sözde yalanını örtbas etme haberinde kendi hesaplarınca benim onlara yerini öğrettiğim ilk video Cuma akşamı 20:30'da yüklenmişe geliyor oysa bu mümkün değil çünkü bu ilk videoyu ben o gündüz izliyordum ve daha saat akşam 4-5 vey 6 gibi 20:30'a gitmez gitse bile bu benim videonuna adresini foruma ekleme saatim :-) forumun videolar kısmındaki ilgili videonun altına -işte orijinal ses kaydı- diye eklemiştim.

Odacıların, Ses Kaydıyla İlgili 2 Haberi de Kumpas ve Karalama Çabasından İbaret.

Hem mors hem mat oldun Karanlık Mahzen..

Başbuğ Videosunu Kim Yükledi?

Karanlık Oda işte böyle çuvalladı!
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-22-2010, 19:37   #6
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Okuyucumuz Oda'yı Perişan Etti

'Başbuğ'un ses kaydını ilk kim yayınladı', tartışmalarına Aktifhaber kesin olarak noktayı koyduğu halde, Odatv saçma iddialarına yeni saçmalıklar ekledi.

Yalanları yalanlarla telafi etmeye çalışan iyice sıkışınca da belden aşağı vurmaya çalışan Oda'cılara soru ve yanıtlar.....

1- Aktifhaber.com olarak Odatv’nin neler yazdığını merak etmediğimizden sık sık takip etmek gibi bir alışkanılığımız yok.

2- İnternet ortamında haber kaynakları malum olduğu üzere ajanslar, gazeteler, televizyonlar, ve diğer internet sitelerinin kendi özel haberleri her biri kaynak gösterilerek yayınlanmaktadır. Aktifhaber daha önce Odatv’nin özel haberlerini de kaynak belirterek kullanmıştır.

3- Odatv’nin hebervaktim. Com’un ‘Başbuğun ses kaydı’ ile ilgili cevap yazdığının da farkında değildik, Odatv'nin cevap yetiştirmeye çalıştığı haber, bir yorumcumuzun gönderdiği uyarının araştırılması sonucu ortaya çıkan Odatv hatasından ibarettir. http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=273206, adresindaki haberimiz Odatv'nin hatasını çok net ortaya koymaktadır.

4- Cevap yazımızı hazırlarken şahsen tanımadığımız habervaktim.com’dan herhangi bir bilgi alışverişi olmamıştır.

5-Odatv suçlamasının temelini iki noktada oluşturuyordu.

a. Başbuğa ait ses kaydının, metacafe adlı video paylaşım sitesinde olmadığını, Araştırmaya devam ediyoruz… Metacafe, bir video paylaşım sitesi. Habervaktim’in sözüne güvenip(!) siteye girip ses kaydını aradığınızda, hiçbir sonuç çıkmıyor karşınızakendi yazınızda iddia ediyordunuz, oysa okuyucumuzun verdiği,http://www.metacafe.com/watch/4189905/b_lent_arin_a_
ukurambar_tak_b_n_n_perde_arkasi/ adrese bakıldığında ilgili kayda ulaşılabildiğini göreceksiniz.

b. Videonun ilk kaynağının , habervaktim olduğunu iddia etmişsiniz. Yukarıdaki linkteki bilgiler kontrol edildiğinde, ilgili haberdeki yükleme(added) tarihinin 18 -feb-10 olduğu zaten var.

c. İnternet saati, ABD’de saat farkı gibi zorlama izahlara girmeyin, çünkü arada gün farkı var, ABD ile Türkiye arasında saat farkının 7 saat olduğunu herkes bilir. Dolayısıyla bir günlük farkı ,saatlik farklarla karıştırmayın. Bazı okurlar, Google’nin verileri ile izah etmeye çalışmış. Oysa google’deki saat, o haberi kendi üzerine aldığı saattir. Videonun Metacafe'de yayın günü net 18-feb-10

7- Odatv yaptığımız haberdeki iddialara cevap uydurma yarışına girmiş, ve aşağıdaki resimlerle iddialarını ispata çalışmış..

Oysa bu kadar çürük ispata çocuklar güler. O resmi siz hangi gün ve saatte aldıysanız oradaki, gün ve saat değişir.

8- Odatv’nin yalanını ortaya çıkaran Aktifhaber.com, ancak Oda’nın cevabı Vakit’e yönelik alakayı biz kuramadık. Odatv’nin yalış veya yalan haberini; http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=273206 linkinde verdiğimiz habere habervaktim.com nasıl değerlendirmiş diye baktığımızda, Pazar günü itibariyle haberleri bile olmadığını gördük.

9- Odatv bu suçlamalarında çuvalladığını kabul etmeli. Oda’cılar çok sıkışmış anlaşılan; bunun göstergesi klasik, cemaatçi, dinci, akp’ci gibi yaftalara müracaat etmesi bunun ispatı. Hata yaptığını kabul edeceğine, belden aşağı vuruşlar hiç yakışmadı.

Aktifhaber. Com bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada mesnetsiz, haberlere manşetlerinde yer vermeyecek. Oysa Odatv; http://www.odatv.com/n.php?n=saldiray-berk-neden-hedef-alindi-2102101200 adresenden yaptığı yorum haberde, sözde bir komutanı savunayım derken rezalet bir yorum yapmış, bir gazeteci bu haberi manşete çekiyorsa buna yuh denir . Hakan Utkan’imzasıyla yayınlanan yazının içeriğinde; “3.Ordu’nun şimdiki komutanı Saldıray Berk ise biyografisinden anlaşıldığı kadarıyla, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel’le birlikte, NATO’da görev yapmamış iki komutandan biridir. …….Berk NATO’cu değildir …..
Türkiye’nin Rusya’ya en yakın sınırlarını Rusya düşmanı ve NATO’cu olmayan bir paşa tarafından komuta edilen bir ordunun savunmasına ABD’nin sessiz kalması söz konusu olamaz.(Hakan UTKAN/Odatv.com)

Oda’cılar iki komutanı ‘Rus’çu, diğerlerinin tamamını ABD’ci ilan ediyor. TSK’daki komutanları Rus’çu ya da ABD’ci gibi ayırma iftirasını yazabiliyor. Oda’cıların iddiasına göre Türkiye’nin milli menfaatlerini ön palanda tutan yok!!….
Bu gibi saçma sapan iddialar bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Oda’ya yakışır ama Aktifhaber’de yer almayacak.
Oda’cılara son nasihat TSK’daki subayları Rus’çu ABD’ci diye böleceğine, Cuntacı ve diğerleri şıklarına bölebilsen yeterli. Eğer birazcık Türkiye’yi düşünüyorsan…..

Aktifhaber
Alt 02-22-2010, 19:40   #7
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Kim yalan söylüyormuş hadi bakalıım.

Oda Tv'nin hiç alakası yok iken ihbarı benim göndermeme rağmen -Yalan Söylüyorsun Vakit- diye pimpiriklenmesi komikti. Dedim ya başlarına taş düşse ya Vakit ya Gülen'den bilecekler.

Oda Tv'nin o kadar iddialı biçimde manşet yaptığı bu haberi arşive kaldırdığı gözden kaçmadı.

Bundan sonra daha dikaktli yazsınlar.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)