![]() |
#1 |
![]() ![]() Danıştay katsayı için son kararı verdi Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün 17 Mart 2010 tarihinde aldığı yeni katsayı kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemini reddetti. Anadolu öğretmen lisesi son sınıf öğrencisi olan davacı tarafından, Yüksek Öğretim Genel Kurulunun 17 Mart 2010 gün ve 270 sayılı kararının 1'inci ve 2'nci maddelerinin iptali ile yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açılmıştı. Danıştay 8. Dairesi, yürütmenin durdurulması istemini oy birliğiyle reddetti. Dairenin kararında, ''Bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim mezunlarının aynı alanda bir yükseköğretime yerleştirilmesinde ek katsayı uygulaması 2547 sayılı yasanın 45. maddesinde yer alan kuraldan kaynaklanmakta olup, açıklanan sınav sistemi değişikliği nedeniyle yeni bir katsayının belirlenmesinde hukuka aykırı bir yön bulunmamıştır'' denildi. Kararda, bir başka anlatımla ''düzenleyici işlemlerin, yargı kararlarında da belirlendiği üzere maddi olay ve hukuk düzenindeki değişikliğe bağlı olarak değiştirilmesinin mümkün olduğu ve bu nedenle kazanılmış hakka dönüşme olanağı bulunmadığı'' belirtildi.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bununda suyunu çıkardılar.Sevinemiyorum.
15 puan eksiğimiz olacak ne demek ya. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Danıştay 1- Yök 0
Danıştay katsayı farkının sıfırlanmasını iptal etti, yök biraz taviz verdi onu da iptal etti. Yök tekrar iyi bir taviz verdi. danıştay golü attı! Olay budur. Yökü uyuttular tam anlamıyla ve oyuna getirdiler. Meslek Liselilere, İmam hatiplere geçmiş olsun. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zaten iptal etmese idi şaşardım...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Yani yararlı bişi yapsa şaşarım öyle diyeyim...=)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() O zaman bende aynen imza atıyorum yazına
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Sadece anadolu öğretmen liseli şahıs değil ondan öncede çok kişi bu iş için danıştaya başvurmuş fakat sınava giren öğrencilerin morali bozulmasın diye medyaya yansıtılmamış söylenmemiş birşey ... (!)
Hakikaten bu işin suyunu çıkardılar .. Moralmiş .. Hangi moral ?! Hiç sevinmedim karara , istediklerini yapsınlar .. İsterlerse katsayıyı tamamen ortadan kaldırsınlar ( ki çok gördük biz o günleri !) HİÇ SEVİNMEM . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Kararda, bir başka anlatımla ''düzenleyici işlemlerin, yargı kararlarında da belirlendiği üzere maddi olay ve hukuk düzenindeki değişikliğe bağlı olarak değiştirilmesinin mümkün olduğu ve bu nedenle kazanılmış hakka dönüşme olanağı bulunmadığı'' belirtildi.
Kararın özünü bırak şu cümleyi anlayabilene aşk olsun. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() avusturyada, ülkemizdeki İmam- Hatiplere benzer İslami liseler mevcut. Kesinlikle hiçbir ayrımcılığa, hiçbir puan kırımına engel olmadan herhangi bir liseden mezun olmuş gibi tüm öğrencilerle eşit haklarla üniversiteye giriyorlar, diledikleri bölümü seçebiliyorlar.
ne ilginç dimi? zamanında atalarımızın iki kez kuşattığı o topraklara İslam'ı götürmek için onbinlerce şehit verdiği ve her iki Viyana kuşatmasının da başarısızlıkla sonuçlandığı topraklarda bugün belki Hıristiyanlar yaşıyor ama İslamiyeti resmi din olarak kabul edip, Müslümanların haklarını ülkemizden daha çok gözetiyorlar.. Bi Avusturya kadar olamıyoruz.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|