![]() |
#1 |
![]() ALLAH c.c. rızkın helal ve temiz olanını yiyin buyuruyor şimdi kişi helal yiyebilir ama gelelim tertemiz rızka bu nasıl olacak peki ? Eğer bir insan 5 vakit namaz kılmıyorsa kazandığı para helal yolla da olsa temiz olmaz çünkü temizlik ancak ALLAH' karşı ibadetlerimizi aksatmadığımız zaman olur. Misal bir bakkalı düşünün : 5 vakit ezan okunuyor ama o kişi namaz kılmıyor,müşterilerimden olurum veya daha çok iş yaparım diye düşünüyor. O kişinin kazandığı para helaldir ama manevi temizlik açısından temiz değildir. Çünkü kişi ALLAH'a karşı kulluğunu yapmamaktadır. Namaz haddi zatında biraz meşakatli bir ibadettir yazı var kışı var soğuk suyla buz gibi havada sıcak yatağını terk edip kalkıp kılmak,namaza devam zor iştir namaz ağır bir ibadettir ama ALLAH'ı görür gibi ibadet edenler ve ALLAH'a kavuşacağını bilenlere ağır gelmez. Namaz haddi zatında çok büyük bir ibadettir namaz kıyamette sen benim sıkıntımı çektin diyor,bu ameller burak şeklinde gelip binek olarak hadi sende benim üstüme bin seni Cennete uçurayım cehennemden kaçırayım diyor. İçkisi kumarı zinası bunlarda çok büyük belalar yılan şeklinde ve katır kadar akrep şeklinde gelecek sen dünyada bize bindin yani bizden zevklendin keyif aldın şimdi bizde senin üstüne bineceğiz çullanacağız 50 bin senedir mahşer gününün zamanı birde sırtında bu kadar ağır yük nasıl çekeceksin. Rabbimiz buyuruyor Kur'an'da Taha Suresi 100. ayetinde: Ondan (Kur'an'dan) yüz çeviren herkes, hiç şüphe edilmesin ki, Kıyamet Günü'nde sırtında [ağır] bir yük taşıyacaktır; 101 ebediyyen bu yük altında kalacaktır böyleleri; (bir bilseler,) onlar için Kıyamet Günü'nde ne kötü bir yük olacak bu ! Onun için birbirimizi uyaralım duyuralım taabi olmamız gereken gerçek beyanlar duyuruluyor her hoca dinlenmez ! TV lerde çıkıyorlar ağlıyorlar ağlatıyorlar ondan sonra millet aaa hocam bize yardım et diye fetva soruyor onlarda ilimsiz fetva veriyorlar insanları yanıltıyorlar aman bu kanaldan atılmayalım reytingimiz gitmesin diyorlar. Kadın arıyor soruyor ben barda çalışıyorum alnımın teriyle kazanıyorum bana bu haramdır diyorlar sen bu konuda ne diyorsun diyor. O da bişey diyemiyorum diyor ya bişey diyemiyorum olurmu her alın teriyle yapılan iş helalmidir ALLAH içkiyi haram etti taşınmasını da içilmesini de sunulmasını da getirilip götürülmesini de imalini de haram etti. Efendimiz (SallALLAHü aleyhi ve sellem) içene,taşıyana,bulundurana vs lanet etti eğer bir hadiste lanet varsa bu büyük günahlardandır haramdır. Mesela Faiz haramdır iş yapan ben alın terimle iş yaptın desede aynı harama ortak olmak da haramdır o kurumda çalışanlarda o harama ortaktır. Şimdi parayla zina yapsa karşılıklı anlaşma da olsa bu helal olurmu haramdır. O zaman o TV ye çıkan fetva veren niye demiyor kızım doğru söylemişler bu haramdır sen kendine helal bir iş bul diye niye söylemiyor. O yüzden üzerine basa basa söylüyoruz her hoca dinlenmez yanlış fetva veriyorlar diye. Bizler hakkı söylemek zorundayız bu insanı burada kandıralım üzmeyelim hoş karşılayalım derken aman bize bişey demesin dersek yarın ahirette bu hoca bana haram demedi nerde bu hoca benim cehenneme girmeme sebep oldu diye gırtlağına sarılmaz mı ? O yüzden fetva verenler dikkatli olsunlar helal haram bellidir Kur'an ve sünnette açıkça belirtilmiştir bir şeyi helal haram yapma yetkisi ALLAH ve Rasülündedir. İlim emanettir bazı alimler bu emanete para için şu kanalda bu kanalda konuşayım diye ihanet ediyor gerçekleri söylemiyorlar. Kardeş ALLAH sana rızkını yazmıştır o zaten sana gelecektir helal rızkına haram katma haramdan ararsan haramdan gelir helalden ararasan helalden gelir kendine helal bir iş ara desene madem çalışmak zorundaysa bu kadın. O yüzden birbirimizi uyaralım haberdar edelim bu haberleri TV deki haberleri duymasan da illa duyan birinden duyar öğrenirsin ama bu haberlerin müşterisi az kaldı. Sen doğruları söyle kardeşinin yarın mahşerde üzülmesini istemiyorsan ! Yarın ALLAH c.c. mahşerde sen kullarıma acıdın onları korumaya çalıştın bende sana acıyorum ve bağışlıyorum der belki. Yeterki bir kişi bile olsa bir haramı terk etsin,namaza başlasın gayemiz ALLAH rızasıdır. Eğer Kur'an'dan ayet ve hadislerden yüz çevirirsek haramlara düşeriz mahşerde çok ağır yük altına gireriz Kur'an 'dan yüz çevirmemek onu başının üstünde gezdirmek öpmek sevmek kaliteli kumaştan kılıf yaptırmak demek değildir amel etmek insanlara duyurmaktır. Bu kadar insanlar nereye gidiyorlar bir ayet hadis dinlememiş sohbet dinlememiş o yüzden anlatalım duyuralım aman bizi sevmezler ne derler demeyelim islamı ılımlı yapmak isteyenlere pirim vermeyelim kardeşlerim. ((Ubeydullah))
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|