![]() |
#1 |
![]() Çağdaş Eğitim Vakfı'nın genel merkezinde ele geçirilen belgelerdeki bir mail çıktısında derneğin genel başkanı firari sanık Gülseven Yaşer ve eşinin Türkiye'de misyonerlik faaliyetlerinde bulunduğu anlatılıyor. Depremzedeler için toplanan paraların bir bölümünün de İçişleri Bakanlığı'nın belirlediği hesap yerine Gülseven Yaşer'e verildiği iddia edildi. ÇEV'in Beyoğlu'ndaki genel merkezinde ele geçen belgelerden birinde yer alan mailde, Yaşer çiftinin misyonerlik faaliyetlerinde bulunduğu belirtiliyor. Bu iddia, 9 sayfadan ibaret, 22 Kasım 2000 tarihli ve Bible Society bibletr@superonline.com adresinden sekreterya@cev.org.tr adresine gönderilen e-mailde yer alıyor. Mailde, "Türkiye'de Amerikan okullarının sahibi Emine Eymen Sezeryan veya Sezerman, Çevre Eğitim Vakfı'ndan (ÇEV) Güseven Yaşer ve eşi Turk-American Board'da yönetici Yaşar Yaşer, Türkiye'de misyonerlik faaliyetlerini idare ediyor." bilgisine yer veriliyor. Adapazarı gibi pek çok ilde yurt adını vermekten kaçındıkları gizli yurtlar açarak pek çok üniversite öğrencisine emelleri doğrultusunda kullanmak üzere burs verdikleri anlatılan mailde, "Depremzedelere yardım için topladıkları paraları kendi vakıfları üzerine geçiriyorlar. Eminönü Rıza Paşa yokuşu 50 nolu binada faaliyet gösteren Bible House (Kitab-ı Mukaddes Şirketi), Amerikan Board'la mali ilişki içindedir. Bu şirket, ülkemizdeki misyonerlik faaliyetlerinin merkezi durumundadır. Amerikan Board'ın mali ilişki içinde bulunduğu Kitab-ı Mukaddes Şirketi, SEV Yayıncılık A.Ş. REDHOUSE yayınları adli yayınevine de sahiptir." deniliyor. REDHOUSE sözlüklerine ödenen paraların misyonerlik faaliyetlerine kaynak teşkil ettiği ifade edilen mailde, "Amerikan Board'ın faaliyet gösterdiği Rıza Paşa yokuşundaki hanin mülkiyeti Sağlık ve Eğitim Vakfı'na aittir. Aslında bu vakıfta adı geçen diğer şahısların kontrolü altındadır. Bu vakıf, 1968 yılında Avukat Engin Ünsal ve Anna Edmonds tarafımdan 10 bin lira vakfedilerek kurulmuş olup, bugünkü mal varlığı 6 milyon liranın üzerindedir. Yaşar Yaşer, Mehmet E., Mehmet G. ve Guner B. isimli şahıslar bu vakfın idaresini yürütmektedir. İstanbul, İzmir, Tarsus ve Gaziantep'te bu ağın doğrudan ilişki içinde bulunduğu okullar ve hastaneler vardır. Şu anda ülkemizde çok önemli resmi ve özel kurumlarda görev yapan binlerce insan bu okullardan mezun olmuştur. Bu okullar, önemli resmi kişileri ve holding sahiplerini vakıflarına fahri üye yapmaktadırlar." ifadeleri yer alıyor. Kitab-ı Mukaddes Şirketi'nin müdürlüğünü yapan Ameniel Bagdas'ın depremzedeler adına topladıkları paraları, İçisleri Bakanlığı'nca verilen banka numarasına değil, American Board'ın hesap numaralarına yatırdığı aktarılan mailde, Amerikan Board'ın bu paradan 20 bin doları Gülseven Yaşer'e verdiği, bu paranın ÇEV'in inisiyatifinde kullanıldığı kaydediliyor. Cihan
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|