|
|
#1 |
|
Künyesi Tür : Fantastik / Aksiyon / Çizgi Roman Gösterim Tarihi : 31 Mart 2006 Yönetmen : James McTeigue Senaryo : Andy Wachowski , Larry Wachowski , Alan Moore (Kitap) , David Lloyd (Kitap) Oyuncular : Natalie Portman Hugo Weaving John Hurt Stephen Rea Stephen Fry Görüntü Yönetmeni : Adrian Biddle Müzik : Dario Marianelli Yapımcı Ülke: Amerika, Almanya, İngiltere Konusu: V olarak bilinen maskeli bir adam, geleceğin totaliter rejimle yönetilen İngilteresi'nde korkuyla sindirilmiş halkına egemenliği geri verebilmek için şiddete başvuran biridir. V, İngiltere halkını, kendisiyle Guy Fawkes günü olan 5 Kasım’da Parlamento’nun çevresinde buluşmaya davet eder.
|
|
|
|
|
|
|
| Sayfayı E-Mail olarak gönder |
|
|
#2 |
|
Filmi daha iyi anlamak için şunları, filmi seyretmeden önce bilmek gerekir. Aksi takdirde filmden alacağınız tad eksik olur. Tecrübe konuşuyor
![]() V For Vendetta ne demektir: "Vendetta için V" anlamına geliyor Türkçesi. V ise filmin kahramanı. Vendetta ise bir akım. Devrimde bağdaşlaşır. Yaptığının doğruluğunun önemi olmayan anarşizm için devrim değil devrim için anarşizm yapmayı ön gören bir akımdır. Bu isim öyle bir yayılmış ki Djler müzik grupları oyun kahramanları Vendetta ismini sıkça kullanmışlar.5 Kasım 1605; Guy Fawkes‘un İngiliz Parlamento Sarayını havaya uçurma girişiminin tarihidir. Filmden : Bu maskenin altında Etten daha fazlası var. Bu maskenin altında Bir fikir var! Ve fikirler kurşun geçirmez!.. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Başyapıt.
İzleyin izletin.Dublajı daha iyi öneririm. Leon filminde ki küçük kız oynuyor,tabi bu filmde büyük kendisi ![]() |
|
|
|
|
#4 |
|
''insanlar hükümetlerinden korkmamalı,hükümetler insanlardan korkmalı''
güzel bir yapıt izlenmesi lazım... |
|
|
|
|
#5 |
|
Ben de şiddetle tavsiye ediyorum.. Gerçekten arşivlik bir yapıt.
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Komunistler işte bu filmi izleyip hayal kuruyorlar bende bu filme karşı bir film çeksem adı şey olurdu " Ölme eşşeğim ölme "
) .. .Konu EZEL tarafından (02-17-2011 Saat 20:08 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
şu an indiriyorum izleyeyim bari bu gece
![]() |
|
|
|
|
#10 |
|
valla komünistler neyi hayal ediyor bilmem ama bir gün benim ülkemde bu şekilde yönetilirse o komünistler dediklerinle aynı safta yer alırım...
|
|
|
![]() |
| Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
| v for vendetta |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|