Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Star ve HaberTurk "Star" ve "HaberTurk" gazetesi köşe yazıları.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 07-11-2011, 17:57   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Eser Karakaş - En Baba Yandaş Yazı
Eser Karakaş

En baba yandaş yazı

Pazartesi gecesi Mehtap televizyonunda yaptığımız programdan eve dönerken arabanın radyosundan NTV Radyo’dan Oğuz Haksever’in Sayın Mehmet Barlas ve Sayın Tarhan Erdem ile yaptığı programı dinliyorum.

Sayın Tarhan Erdem, Tansu Çiller döneminde gündeme gelen iki anahtar vaadini eleştirel bir tonda, o tarihte gerçekleşmesi olanaksız siyasal vaatlere örnek olarak hatırlatıyor; zaten galiba programın da ana konusu abartılı siyasi vaatler.

Sayın Tarhan Erdem’in bu abartılı siyasi vaatlere örnek olarak sunduğu Tansu Çiller patentli iki anahtar vaadine programın diğer katılımcısı Sayın Mehmet Barlas çok ilginç bir cevap veriyor.

Doğrusu Sayın Mehmet Barlas’ın yorumu daha önce hiç aklıma gelmemiş bir yorum; gelse idi mutlaka daha önce yazardım.

Ama işin ilginç tarafı, bu yorum AK Parti yöneticilerinin, Sayın Başbakan’ın danışmanlarının da aklına galiba pek gelmemiş ki, siyasi propaganda döneminde, seçimler öncesi kullanıldığını en azından ben pek duymadım.

Sayın Mehmet Barlas’ın Tansu Çiller patentli iki anahtar “uçuk” vaadine yorumu gerçekten ilginç.

Hatırlanacağı gibi, Sayın Tansu Çiller’in 90’ların ortasında gündeme getirdiği iki anahtar vaadi, bir araba-bir daire vaadi, zamanında yani yaklaşık on beş sene önce alaycı yorumlara neden olmuş, zaten gerçekleşmemiş vaadi aradan geçen sürede ilginç bir görünüm almış durumda.

2011 senesinde yani AK Parti’nin iktidarının dokuzuncu senesinde nüfusun azımsanmayacak bir bölümü için, yoksulluk sınırında yaşayan 12 milyon dışında, iki anahtar artık gerçekleşmesi hiç de imkansız olmayan bir düşünce.

TOKİ’nin büyük ve önemli yatırımları sonrası artan konut arzı, bütçe disiplini sayesinde düşen faiz oranları sayesinde insanlar artık ayda yüz, iki yüz lira taksitle yüz metrekarelik evlere sahip olabiliyorlar.

Yüz metrekare ev Avrupa standartlarında azımsanmayacak büyüklükte bir ev.

Otomobil sanayiinde yaşanan olumlu gelişmeler, yine azalan faiz oranları sayesinde de insanlar ayda üç yüz lira taksitle küçük arabalara sahip olabiliyorlar.

Bu miktarda taksitlerle alınabilen küçük arabalar da yine Avrupa standartlarında ortalama vatandaşın kullandığı arabalar.

2001 krizi sonrası yaşanan gelişmeler, AK Parti iktidarında oluşan yüksek büyüme oranları, mali disiplin, düşen faizler nedeniyle artık iki anahtar sahibi olmak yani mütevazi bir ev ve küçük bir arabanın aylık maliyeti dört yüz-beş yüz lira civarında yani azımsanmayacak sayıda vatandaşın, orta direğin ulaşabileceği bir olanak haline gelmiş bulunuyor.

Çok değil, on beş sene önce, Tansu Çiller patentli iki anahtar vaadi o dönem geniş yığınlar için ulaşılmasının âdeta imkansızlığından şakalara, alaycı yorumlara konu olmasından sonra günümüzde artık kolay ulaşılabilir bir durum halinde.

Ayda beş yüz lira toplam taksit ödeyebiliyorsanız iki anahtarınız var
demektir.

Ve ayda beş yüz lira taksit ödeme geniş kesimler için artık bir rüya, ulaşılması imkânsız bir hedef hiç değil.

Doğru şeyler yapıldığında iki anahtar gibi şakalara konu olan bir vaat gerçek olmuş durumda.

Sayın Mehmet Barlas’a bu hatırlatması için ben teşekkür ediyorum, bugün yazımı bu fikir üzerine kurmuş oldum.

Ayrıca, en baba yandaş yazıyı yazmanın da çok zor olmadığını gördüm.

Kaynak: http://www.stargazete.com/yazar/eser...ber-360760.htm

Star 22.06.2011

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)