Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 09-09-2011, 16:10   #1
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Standart İsrail'den Türkiye'ye karşı şok adım!
İsrail'den Türkiye'ye karşı şok adım

İsrail Dışişleri bakanı Lieberman Türkiye'nin adımına karşılık bir takım sert girişimlerde bulunmayı düşünüyor. Bunlar İsrail'in ABD'deki Ermenistan lobisi ile hareket etmesi ve PKK'ya askeri yardım olarak sıralanıyor.

9 Eylül 2011 Cuma 12:10

TÜRKİYE İSRAİL'İN ÖZRÜNÜ UMURSAMIYOR

İsrail merkezli ynet.news com'un haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman Türkiye'nin tavrına karşı sert önlemler almayı benimsedi. Haberde, İsrailli yetkililer Türkiye'nin İsrail'in özrünü umursamadıklarını amacının İsrail ile olan tartışmayı sömürerek Ankara'nın Müslüman dünyası içindeki statüsünü güçlendirmek olduğunu düşünüyorlar deniyor. "Bu yüzden Lieberman sorunu ortadan kaldırmak için yaratıcı çözümler aramanın anlamsız olduğuna karar verdi, bunun yerine Türkiye'yi cezalandırmak için İsrail'in yapacaklarına odaklanmayı seçti." ifadeleri yer alıyor yazıda.

ERDOĞAN'A CEVAP İÇİN TOPLANACAKLAR

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri Perşembe günü Cumartesi yapılacak bir toplantıya hazırlık amacıyla bu konu üzerinde Lieberman ile birlikte toplanacaklar ve cumartesi günü yapılacak toplantıda İsrail'in Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdogan'ın tavrına nasıl cevap vereceklerini tartışacaklar.

İsrail'in Türkiye'ye yönelik alacağı önlemlere ise ynet'te şöyle değiniliyor ;

ORDU MENSUPLARINA TÜRKİYE YASAĞI

İlk adımın İsrailli eski ordu mensuplarını Türkiye'ye seyahat etmekten alı koymaya yönelik uyarıda bulunmak olacağı söyleniyor. Bu adımın İsraillileri Türkiye'ye gidişten alıkoyacağı düşünülüyor.(İsrail'de hem kadınlar hem de erkekler askerlik yapıyor.)

ERMENİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPACAKLAR

İsrail'in planladığı bir diğer hareket ise Türkiye'nin tarihsel rakipleri olan Ermeniler ile işbirliğini kolaylaştırmak. Lieberman bu ay ABD'ye yapacağı seyahat esnasında Ermeni lobisinin liderleri ile buluşmayı ve Kongre'de anti Türk işbirliği önermeyi düşünüyor.

ERMENİSTAN'I DESTEKLEYECEKLER

Bu hareket uygulamada İsrail'in Ermeni soykırımının uluslararası tanınmasına yardım etme şeklinde olabilir. İsrail ayrıca Türkiye sınırları içinde yer alan Ağrı dağı tartışmalarında Ermenistanı destekleyebilir.

PKK LİDERLERİYLE TOPLANACAKLAR

Lieberman ayrıca Avrupa'daki PKK liderleri ile toplantılar yapmayı planlıyor, "onlarla işbirliğine gitmek ve mümkün her alanda onları desteklemek için".

sondakkahaber

_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-09-2011, 16:23   #2
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Eğer bu söylenenler doğruysa israile girmek farz oldu sanırım...
Başvurdukları şeylere bak pkk liderleriyle görüşüceklermiş bu kadarmı düşüksünüz...
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-09-2011, 16:48   #3
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eğer bu söylenenler doğruysa israile girmek farz oldu sanırım...
Başvurdukları şeylere bak pkk liderleriyle görüşüceklermiş bu kadarmı düşüksünüz...
Bu kadar salak olabileceklerini düşünmüyorum.PKK bir terör örgütüdür ve bu örgütle iş birliği yapması kendi kendini imha etmesi demektir...
Biraz daha bekleyip açıklamanın aslını bulmaya çalışalım..
Böyle bir açıklama imkansız olmalı

not:İsrail'in PKK'ya yardım yapmadığını söylemiyorum.Bu kadar açıktan yapamazlar diyorum

Konu Yıldırım tarafından (09-09-2011 Saat 17:00 ) değiştirilmiştir..
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-09-2011, 16:56   #4
Kullanıcı Adı
depare
Pkk ile zaten irtibat halindeler bunu kendi istihbaratçıları da söylüyor eğer haber doğruysa anlaşılan bunu açığa vurup bize olan kinlerini teröristlere yardım ederek gösterecek ve terör devleti olduklarını bütün Dünya ya bir kez daha ispatlayacaklar..

Sorun değil bizde Hamasa bir kaç tugay asker ve mühimmat yollarız olur biter
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-09-2011, 17:04   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Yapmadıkları şey değil.
yunanistanla daha fazla ilgilenecekler,rum kesimiyle daha fazla yakınlaşacaklar.
Zaten pkkyı yok etmek için israille aramızı kötü tutmak gerekirdi,sonuçta israil besliyor.

Havalanıp uçan,nerede olduğu saptanamayan heronumuzu,düşünün israil indiriyor.
israille tüm ilişkiler kesilmeli.
Alt 09-09-2011, 17:35   #6
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Birşey kazanmak için birşeyden vazgeçmek gerekir herzaman.
Hayatın gerçekleri.
İsrail besleye dursun , yardım yataklık ededursun biz İsrailden vazgeçeriz Pkk yok olur , Ülkemizi Kazanırız !
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-09-2011, 17:44   #7
Kullanıcı Adı
Eşref
Arkadaşların da dediği gibi zaten İsrail pkk'ya destek oluyordu. Ama bunu açık açık yapacak olması akıl alacak iş değil. Açıkça yapacak olması demek, pkk'ya daha büyük silahlar hatta belki de uçak gibi araçlar vereceği anlamına gelebilir.

Türkiye bunu karşılıksız bırakmaz. İsrail'e karşı olan çok fazla gurup var. Cihat yapmak isteyen çok fazla Müslüman var. Bizde onlara sağlam silahlar verebiliriz. Bu işin sonu da Türkiye İsrail savaşına gider.

Ben İsrail'in böyle bir adım atacağına inanmıyorum. Yürekleri yetmez.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-12-2011, 08:22   #8
Kullanıcı Adı
AdaletinKılıcı
Aslında yapsalar, bir an evvel gereğini yaparak dünyayı ciddi bir problemden ciddi ölçüde kurtarmış olabiliriz... Muhtemelen daha hayırlı olur...
AdaletinKılıcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)