Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-06-2012, 20:01   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Thumbs up İmam Hatiplerin Ortaokul Bölümü Yeniden Açılıyor !
AK Parti, imam hatip liselerinin ortaokul bölümlerinin kapatılmasıyla geçilen 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitime son verecek.

Teklif kabul edilirse zorunlu eğitim 13 yıla çıkarken, isteyen öğrenciler orta kademede imam hatiplere geçiş yapabilecek

İmam hatip liselerinin ortaokul bölümleri yeniden açılıyor. 28 Şubat sürecinde 1997-1998 Eğitim Öğretim Yılı'nda kesintisiz 8 yıllık zorunlu eğitim uygulaması başladığı için imam hatip liselerinin ortaokul bölümü kapanmıştı. Daha önce ilkokuldan mezun olduktan sonra (12) yaşında imam hatip lisesine kaydını yaptıran öğrenciler, 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim nedeniyle sadece lise bölümlerine 15 yaşında kayıt yaptırabilir hale gelmişti. Bu durum bir çok tartışmayı da beraberinde getirmişti.

ZORUNLU EĞİTİM 13 YILA ÇIKIYOR

AK Parti hazırladığı kanun teklifiyle 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitime son verecek. Teklif yasalaştığında, zorunlu eğitim 13 yıla çıkarılacak. 1 yıl okul öncesi eğitimin ardından, 4 yıl temel eğitim, 4 yılı yönlendirme ve orta öğretime hazırlık, 4 yıl da orta öğretim (lise) eğitimi olacak. Yönlendirme eğitimiyle öğrenciler gelecekte sosyal bilimler liseleri, düz liseler, meslek liseleri, fen liseleri, imam hatip liselerinden hangisinde okumak istediğini tercih edebilecek.

Öğrenci tercihine göre 4 yıl eğitim alacak. Tercih ettiği bölümler arasında her zaman yatay ve dikey geçiş imkânı bulunacak. Son olarak ise 4 yıl ortaöğretim yani lise eğitimi alması planlanıyor. Sistemle aynı zamanda, farklı yaş gruplarında öğrencilerin pedagojik olarak ayrı fiziksel mekânlarda eğitim alması da amaçlanıyor. İmam hatip mezunlarının ilahiyat fakülteleri dışındaki alanlara girmesinin önünü kesen katsayı uygulaması YÖK tarafından kaldırılmıştı.Teklifle, katsayının herkese eşit uygulanması yasaya bağlanacak. Teklifte meslek liselerinden 2 yıllık yüksek okullara sınavsız geçişe imkân verilirken, 4 yıllık fakültelerin yüzde 10 kontenjanı ön lisanstan dikey geçiş yapacaklara ayrılacak.

İmam hatiplilerden CHP liderini ziyaret

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) üyeleri dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede, Önder üyeleri Kılıçdaroğlu'na anayasa raporu sundu. ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, ÖNDER'in din ve vicdan özgürlüğü, dindevlet ilişkisi, kılık kıyafet özgürlüğü gibi konulardaki önerileri hakkında da bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, CHP'nin imam hatiplere ve Kuran kurslarına karşı olduğu gibi bir algı olduğunu belirterek "Biz ikisine de karşı değiliz. Biz yasal olmayan Kuran eğitimine karşıyız. CHP olarak imam hatiplerin varlığını çok önemsiyoruz. 1924'te imam hatipleri CHP açtı" dedi. ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut başkanlığındaki heyet dün aynı zamanda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de görüşerek anayasa raporunu sundu.

Sabah

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-06-2012, 20:13   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Hafızlık işi ne olacak acaba
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-07-2012, 21:43   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Gerçekleşir inşaallah. Dertlere Derman AK Parti.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-07-2012, 21:46   #4
Kullanıcı Adı
unsparing
Hayırlısı Olsun...
unsparing isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-07-2012, 21:45   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
kesintisiz eğitim son buluyor bu çok güzel bir gelişme...
lakin zorunlu eğitim 12 yıla çıkıyor buda berbat bir gelişme...
Alt 01-07-2012, 21:56   #6
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kesintisiz eğitim son buluyor bu çok güzel bir gelişme...
lakin zorunlu eğitim 12 yıla çıkıyor buda berbat bir gelişme...

Zorunlu öğretimin 13 yıla çıkması -anaokulu da zorunlu olursa eğer 13 yıl oluyor- niye berbat bir gelişme olsun ki?
Zorunlu öğretimin 13 yıla çıkması bence harika bir gelişme olur.
Alt 01-07-2012, 21:57   #7
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Zorunlu öğretimin 13 yıla çıkması -anaokulu da zorunlu olursa eğer 13 yıl oluyor- niye berbat bir gelişme olsun ki?
Hafızlık konusu nasıl olacak ki o zaman
Alt 01-07-2012, 22:00   #8
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hafızlık konusu nasıl olacak ki o zaman

Nasıl yani? Anlamadım. Hafızlık elbette devam eder. Hafızlık öğretimi İmam Hatiplerde verilmiyor diye biliyorum; onların müfredatında hafızlık öğretimi var mı?
Alt 01-07-2012, 22:09   #9
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:

Nasıl yani? Anlamadım. Hafızlık elbette devam eder. Hafızlık öğretimi İmam Hatiplerde verilmiyor diye biliyorum; onların müfredatında hafızlık öğretimi var mı?
zorunlu eğitim 13 yıl olunca hangi arada yapılacak ki hafızlık... imam hatipde yok zaten ama zorunlu 13 olunca...
Alt 01-07-2012, 22:01   #10
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:

neden harika ?
zulümdür bu...
herkes okuyacak yada okumak isteyecek diye bi kuralmı var...
belki adamın durumu iyi çocuğunu devletin okulunda okutmak istemiyor...
yada çocuk lise okumak istemiyor direk çalışmak istiyor ne olacak ?

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)