Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 10-22-2012, 18:17   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Yüzlerce Acı Hikâyeden Biri...
Yüzlerce acı hikâyeden biri...

Suriye Ordusu ile muhaliflerin savaşı bölgedeki hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ortaya çıkan ilginç hikâyeler durumun vehametini de gözler önüne seriyor.

Suriye Ordusu ile muhaliflerin savaşı, bölgedeki hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kardeşi ölen ve savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli öğretmen, Şanlıurfa'da otellerde gündelik temizliğe giderek hayatını devam ettirmeye çalışıyor.

Suriye'nin Halep kentinde öğretmenlik yaparken okullarının yerle bir olması üzerine 2 çocuğunu alıp Türkiye'ye kaçan Ebtesam Waziro, çadır kentlerde kalmamak için kaçak olarak yaşıyor. Annesi, babası ve diğer yakınlarını Suriye'de bıraktığını belirten Waziro, gözyaşları içerisinde öğrencilerini bırakıp kaçtığını anlattı.

36 yaşındaki Suriyeli öğretmen, "Suriye'de savaş var, her taraf bombalanıyor. Ben de iki çocuğumla birlikte kaçak yollarla Türkiye'ye geldim. Kardeşim orada öldü. Savaş şiddetli bir şekilde devam ederken buraya geldim. Yıllarca okul okudum, öğretmenlik yapıyordum. Şimdi burada tuvalet temizliyor, bulaşık yıkıyorum. Bunlar çok zor geliyor. Allah razı olsun iş veriyorlar, sahip çıkıyorlar." dedi.

"VURULMADIK YER KALMADI"

Suriye'de Esed askerlerinin her yeri bombaladıklarını dile getiren Waziro, "Orada durumlar çok karışık. Vurulmadık yer kalmadı. Okullar vuruldu, camiler vuruldu. Ben de ne yapacağımı bilmediğim için kaçarak buraya sığındım.
Öğretmenlik yaparken, gelip Türkiye'de günlük 20 TL'ye ve zor işlerde çalışmak zorunda kalıyorum. Esed, olayları bu duruma getirdi. Allah onu Suriye'nin başından alsın. Umudumu yitirmedim, tekrar ülkeme dönmek istiyorum. İngilizce ve Arapça dersler verirken bu duruma düştüm. İnşallah bir gün yine öğretmenlik yapacağım." şeklinde konuştu.

Günlük 20 TL'ye 12 saat temizlik yapan Waziro, bazen iş bulamadığını, çünkü kaçak olduğu için herkesin risk almadığını söyledi. Kendisi gibi birçok kişinin bu durumda olduğunu ifade eden Suriyeli, kendilerine sahip çıkan Türkiye'ye de teşekkür etti.

Kaynak

Samanyolu Haber 29.09.2012

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
acı hikaye, acı hikayeler, ebtesam waziro, suriye, türkiye

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)