Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 12-23-2013, 10:44   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Arrow Halk Bankası Müdürü'nün İfadesindeki O Projenin Detayları

Halk Bankası Müdürü'nün İfadesindeki O Projenin Detayları

Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın ifadesinde geçen okul projesinin detaları ortaya çıktı.

Çorum'un Osmancık ilçesi yerel haber portalı Havadis Gazetesi'nden Emrah Akıllı'nın haberine göre, Aslan'ın mahkemedeki ifadesinde evinde bulunan 4.5 Milyon dolar için ''Memleketim Osmancık'a okul yaptırmak için toplanan bağış paralarıydı'' dediği Osmancık İmam Hatip Lisesi projesinin detayları ortaya çıktı.

Mahkemeye verdiği ifadesinde, proje için yerel yöneticilerle görüştüğünü iddia eden Aslan; ''Doğduğum yer, okuduğum okul olduğunu düşününce bu fikri yerel yöneticilerle ve Çorum milletvekilleri ve de okul yöneticileri ile paylaştım. Ancak teknik nedenlerle projeye başlayamadığımız için söz konusu hayır amaçlı olarak verilen paraları kendi nezdimde tuttum.'' dedi.

PROJE İÇİN OSMANCIK'A GELDİ

Yerel yöneticilerden edinilen bilgilere göre Osmancık İmam Hatip Lisesi mezunu olan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, okuluna vefa borcunu ödemek için 2012 yılının Kasım ayında yerel yöneticilerle görüşerek İmam Hatip Kampüsü inşa edilmek üzere bir proje hazırlanmasını talep etti.

Bunun üzerine Osmancık Belediyesi eğitim binası, kapalı spor salonu ve tatbikat camisinden oluşan projeyi hazırlattırarak 2013 Mayıs ayında Aslan'a ulaştırdı. Aslan da proje ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere geçtiğimiz Ağustos ayında Osmancık'a gelerek okulu ziyaret etti.

Geçtiğimiz Kasım ayında da yerel yöneticilerle görüşen Aslan, proje için gerekli paranın hazır olduğunu belirterek projedeki bazı eksikliklerin giderilmesini istedi.

17 BİN METREKARELİK İMAM HATİP KAMPÜSÜ

Hazırlanan projeye göre İmam Hatip Lisesi'nin mevcut eğitim binasının bulunduğu yaklaşık 17 bin metrekarelik araziye eğitim binası, tatbikat camisi, kapalı spor salonu, açık spor alanları ve sosyal alanlar ile büyük bir İmam Hatip Kampüsü inşa edilmesi ön görülüyor.

Projede taban alanı 990 metrekare olan zemin kat üzerine 2 kattan oluşan eğitim binası, taban alanı 400 metrekare olan tatbikat camisi, taban alanı 875 metrekare olan kapalı spor salonu yer alıyor.

Açık spor alanları ve sosyal alanların da yer aldığı projedeki caminin Selçuklu Mimarisi'nde hazırlanmış olması dikkat çekiyor.

habervaktim

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)