|
|
|
|
#1 |
|
BENİM KÖYÜM Baharda şenlenir bağı, bahçesi Kokusu başkadır benim köyümün Unutturur adama gamı, kederi Havası başkadır benim köyümün XXX Akşam olur herkes döner evine Can kurban inan ki benim köyüme Gülabi'nin torunları derler bizlere Özü başkadır benim köyümün XXX Yeşil yeşil meşeleri var dağında Meyve ağaçları çiçek açar bağında Her çeşit otlar yeşerir toprağında Yeşili başkadır benim köyümün XXX Köyümün kenarından akar çayı Kıvrım kıvrım dolanır sular tarlayı Unuttum sanma orda olmayı Dostluğu başkadır benim köyümün XXX Yaz gelince çıkarlar yaylaya Gurbetçiler hasretle döner sılaya Benden selam olsun Aziz Ağa'ya Sevgisi başkadır benim köyümün İbrahim SEVİNDİK
|
|
|
|
|
|
|
| Sayfayı E-Mail olarak gönder |
|
|
#2 |
|
TÜRK EDEBİYATI TOPLUMSAL ŞİİRLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ.
ŞAİR: İBRAHİM SEVİNDİK. ŞİİRİN ADI: BENİM KÖYÜM. Doğa orada aynen şöyle der; "Bu şiir çok akıcıdır. Şair İbrahim Sevindik burada Türk köylerini çok net bir şekilde halka anlatıyor." ÖZGÜRLÜK: 100/100. Türkiye'de köy yaşam teması Türk şiirlerinde çok sıkça işlenen bir konudur. İşte bu şiir tam o, geleneğin devamı niteliğindedir. DİL VE ÜSLUP: 100/100. Şiirde dil çok sade ve tam anlaşılır bir haldedir. Kıtalar da çok düzenli ve vurucudur. DÜŞÜNSEL DERİNLİK: 100/100. Şiir çok etkili ve gözlemcidir. Bu yönüyle tam geleneksel değerli bir başarı sağlıyor. YAPISAL BÜTÜNLÜK: 100/100. Şiirin her kıtası çok ayrı bir değere sahiptir. O düzenli yapı da şiire çok önemli bir üstünlük kazandırıyor. ETKİLEYİCİLİK: 100/100. Bu şiir özellikle de o, son kıtasıyla Doğu Anadolu kültürüne hayran olan okuyucularda çok güçlü bir etki yaratıyor. Onlara tam gerçek bir köylülük duygusu veriyor. TOPLAM SONUÇ: 500/500. DOĞA'NIN SON SÖZÜ: Doğa konuşmaz ama o, çok büyük bir yetenekle kurduğu tüm köylerini Şair İbrahim Sevindik'in bu güzel şiiriyle sonsuza kadar yaşatır. |
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|