![]() |
#1 |
![]() İSTANBUL - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Siyasetin rotasını millet belirler, belli bir seçkinciler grubu değil'' dedi.
AK Parti Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı'nın İstanbul bölümünün açılışı Başbakan Erdoğan tarafından yapıldı. BAYKAL'A YANIT ''Bu dersime burada girmek istemezdim, ama mecburen girdim'' diyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sözlerine atıfta bulunarak, şöyle konuştu: ''Ana muhalefet partisi dersini almadı, hala almadı, hala almamakta direniyor. Türkiye'nin geriliminden bir şey kazanacağını zannediyor. Türkiye'nin normalleşmesine bir katkıda bulunmak değil, gerilim politikaları üretmek... Acaba bu gerilimden bana bir şey gelir mi? Ya gelmedi işte... 22 Temmuz'dan önce görmedin mi? Gene gelmeyecek. Ve ikircikli oynama. Düz ol, doğru ol, dürüst ol ve olduğun gibi görün, göründüğün gibi ol. Zaman zaman bunun lafını söylüyorsun. Benim de hoşuma gidiyor ama bunu uygula. Biz de bunu alkışlayalım. Çünkü AK Parti doğruları her zaman destekler ve alkışlar. 'Gerilimden bir şeyler alabilir miyim?' Bu beklenti içine girme, yazıktır. Ülkemizin yakaladığı güzel bir atmosfer var. Bu atmosferi bozma.'' Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Partilerinizin toplantılarına alacaksınız benim başörtülü kardeşlerimi, getireceksiniz. Seçim otobüslerinin üstüne başörtülü kardeşlerimin resmini koyacaksınız. Ama öbür taraftan da çıkacaksınız, 'peygamber yeni mi geldi, böyle bir şey var mı?' Ya sen ne anlarsın o işten? Bırak, Diyanet İşleri Başkanı konuşsun. Senin işin mi? Peygamberin gelip gelmediğini sen daha öğrenemedin herhalde. Bu iş bitmiş zaten. Neyin beklentisi içindesin? Bu soruyu sormana ne gerek var? Böyle bir endişen mi var yoksa? İşte secaat arz ederken sirkatini söylemek bu.'' Kaynak: ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|