Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03-15-2008, 03:15   #1
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart Türkiye`ye karşı büyük saygısızlık... ( Ertuğrul Günay )
Günay, `Türkiye`ye karşı büyük bir saygısızlıktır. Bizim gündemimizde demokrasi var, ekonomi var` dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin dava açmasının ardından AK Parti'den ve kabineden ilk açıklama Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan geldi. Kapatma davasının sadece AK Parti'ye karşı bir haksızlık değil Türkiye'ye karşı da çok ciddi bir saygısızlık olduğunu ifade eden Günay, "Ama öyle anlıyorum ve üzülüyorum ki Türkiye'nin iyiye gitmesine ve ileriye gitmesini istemeyen çevreler çok önemli yerlere sızmışlar" dedi. AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin dava dilekçesini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın Anayasa Mahkemesi'ne saat 16.30 civarında verdiği öğrenildi. Davanın duyulmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partinin hukukçu kurmayları ile bir araya geldi. Partiye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, önemli açıklamalarda bulundu. Yargıtay Başsavcısı'nın AK Parti'ye ye karşı kapatma davası açma girişiminin sadece AK Parti'ye karşı bir haksızlık değil Türkiye'ye karşı da çok ciddi bir saygısızlık olduğunu vurgulayan Günay, "AK Parti bundan 7 ay kadar önce yapılan bir seçimde Türkiye halkının yüzde 50'sine yakın bir destek almıştır ve Türkiye bundan önceki dönemde ve bu dönemde AK Parti'nin iktidarında 20'yi aşkın dönem boyunca istikrarlı bir kalkınma süreci içindedir. Ekonomik göstergeler siyasal göstergeler toplumsal göstergeler her şey Türkiye'de iyiye ve ileriye gidildiğini göstermektedir." şeklinde konuştu. Ekonomik göstergeler ve toplumsal göstergelerin iyiye gittiğini belirten Günay,"Ama öyle anlıyorum ve üzülüyorum ki Türkiye'nin iyiye gitmesine ve ileriye gitmesini istemeyen çevreler çok önemli yerlere sızmışlar. Türkiye bununla hesaplaşacaktır meraklanmayın. Türkiye demokrasisi bu tuzağı aşmayı başaracaktır. Halka güveniyoruz hakka güveniyoruz. Gerisi boş" diye konuştu. Kapatma davasının beklenen bir şey mi olduğu yönündeki soruyu cevaplandıran Günay, "Hayır. Beklediğim bir şey değildi. Ben Türkiye'de hukukçu sıfatını taşıyan kişilerin bu formasyonlarını bu kadar çiğneyebilecek bir girişim içinde olabileceklerini düşünmüyordum. Ben bir milletvekili olmanın ve Bakan olmanın öncesinde bu belgelerin altını imzalaşmış arkadaşlar kadar kıdemli bir hukukçuyum. Ve Türkiye'de siyasal hukuku iyi bildiğini ileri sürebilecek iddiada bir hukukçuyum. Bu yapılanı çok üzüntü ile karşılıyorum. Ve Türkiye'ye karşı bir haksızlık olarak niteliyorum. Türkiye'nin istikrara ihtiyacı var. Türkiye'nin demokrasisini sürdürmeye demokrasi içinde ekonomik kalkınmasını sürdürmeye ihtiyacı var. Biz Türkiye'de toplumun sorunları ile işsizliği yenmekle ekonomik sıkıntıları aşmakla uğraşmaya çalışıyoruz. İçeriden dışarıdan bazıları Türkiye'nin istikrarından rahatsız oluyorlar. Bunu üzüntü ile karşıladığımı ifade etmek istiyorum. Ama geleceğe güvenimiz tamdır. İddianameler her zaman yazılır. Kararı yargı verir" dedi.

(habervaktim)

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)