![]() |
#1 |
![]() MERHABALAR BUNLARDA GERÇEKLER
ENGELLİ ÇOCUKLAR 7.5 milyon engelinin yaklaşık 1,5 milyonu çocuklardır ve bunların sadece 45 bini özel eğitim olanaklarından yararlanabilmektedir. Engelli yurttaşların eğitim, sağlık hizmetleri yanında günlük yaşamın tüm olanaklarından gerektiği ölçüde yararlanabilmeleri ve özel gereksinimlerinin de göz önünde bulundurularak, yeteneklerinin geliştirilmesi bir insanlık görevidir. 2001 yılı itibariyle, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğünden açılış izin onaylı 41, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğünden açılış izin onaylı 162 olmak üzere toplam 203 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi bulunuyor. Bunların 18`i işitme ve konuşma engelli, 171`i zihinsel engelli, 8`i spastik engelli bireylere hizmet veriyor. Diğer merkezleri, bünyesinde birden çok engel grubuna hizmet veren kurumlar oluşturuyor. Bunların yanı sıra SHÇEK`e bağlı 75 bakım ve rehabilitasyon merkezi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 307 özel eğitim okulu ve 5 bin 638 kaynaştırma eğitiminin uygulandığı okul ve kurum hizmet veriyor. Son 6 ay içinde 385 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye verildiği bildirilen açıklamada, 2003 yılı içinde 4 bin 393 kişiye ilaç, 2 kişiye suni bacak, 5 kişiye yürütme cihazı, 70 kişiye gözlük, bir kişiye işitme cihazı temin edildiği ve 16 kişinin de ameliyat ve tedavi masraflarının karşılandığı kaydedildi.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Arkadaşım çok faydalı bir bilgi paylaşmışsın teşekkür ederim.Engelli vatandaşlarımıza AK PARTİ iktidarı süresince ne kadar önem verildiği ortada... Bizlerinde elimizden geldiği kadarıyla onların hayatlarına yardımcı olmamız gerekmektedir.+1 ;)
Unutmayalım ki her sağlam kişi bir engelli adayıdır...! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|