![]() |
#1 |
![]() A
* Aksini diyenin alnını karışlarım. B * Bana, "Sağcılar adam öldürüyor" dedirtemezsiniz. * Ben altı kere gittiysem yedi kere geldim. * Ben bir gün evimde otururken Çankaya'ya çıkayım diyerek çıkmadım. * Beşiktaş'ı niye sormuyorsun? (Kendisine Fenerbahçeyi mi, yoksa Galatasarayı mı tuttuğunu soran muhabire cevaben) * Bulun 226'yı düşürün. * Benzin vardı da ben mi içtim. D * Devlet seçim sonuçlarına göre gereken tedbirleri alır. * Demokrasilerde çare tükenmez. * Dün dündür, bugün bugündür. * DYP'yi ben kurdurdum. * Dört kaz teslim etsen, akşama üçünü kaybedip gelir (1980 öncesinde Bülent Ecevit’e) E * Ege bir Yunan gölü değildir. Ege bir Türk gölü de değildir. Binaenaleyh, Ege bir göl değildir. * Enkaz devraldık. F * Fırat'ın kenarındaki bir kuzudan ben sorumluyum. G * Gap'ı kimseye gap diye gaptırtmam. * Görünen köy uzak değildir. * Güniz Sokak'ta Nazmiye ile tavuk besleyecek değiliz. * Galibiyetin sahibi çoktur,malubiyetin sahibi yoktur.Yenilgi yetimdir K * Kırk günde kabak yetişmez. M * Mizah bir yumruktur, ne zaman kime vuracağı belli olmaz. * Memleket meseleleri bir parkta oturarak halledilseydi, çok büyük bir park yaptırır hep beraber içinde otururduk. N * Nerde gamıştık. * Neresini sıksaydım? (İngiltere ile ilişkilerin gergin olduğu bir dönemde yapılan bir görüşmede, İngiliz görevdaşının elini sıkmasının doğruluğunu kendisine soran gazetecilere cevaben ) * Niye biz mi öldürdük?(başbakanlık kapısında bekleyen bir atı ölmüş ama iki at parası isteyen yaşlı amcaya verdiği cevap) P * Petrol vardı da biz mi içtik? S * Su mu daha değerlidir yoksa petrol mü? Tabi ki su daha değerlidir. Çünkü petrol içilmez, ama su içilir. * Su daha değerli olduğundan petrol çıkan kuyulara çimento ve cıva doldurulmasını bizzat ben istedim. Ş * Şapkamı alır giderim. T * Türban ile okumak isteyenler Arabistan’a gitsinler. * Türkiye 70 sente muhtaçtır. * Türlü-çeşitli * Türkeş Türk çocuğu, Ecevit halk çocuğu, Erbakan müslüman çocuğu,biz o.......çocuğu muyuz? * Turbun büyüğü heybede. Ü * Üs yok tesis var. V * Vaa mı bunun başka izah tarzı? * Verdimse ben verdim.(ilksan ile ilgili Kemal Ilıcak'a verilen paralarla ilgili yolsuzluk haberi üzerine suç üstü yakalanınca demiştir. Asil medyamız da üzerine gitmemiştir.) Y * Yazın biz Bulgaristan'dan elektrik alıyoruz. Kışın Bulgaristan bize elektrik veriyor. * Yollar yürümekle aşınmaz.(12 Eylül öncesi sol örgütlerin yüyüyüşü ile ilgili söylemiştir.) Z Bu harften gafı yok…
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|