![]() |
#1 |
![]() Her hafta Cuma günü Lalegül FM'de gündemi değerlendiren habervaktim.com Genel Yayın Yönetmeni Yener Dönmez, İsrail vahşeti karşısında kartel medyası ve özellikle Hürriyet'in takındığı tutum ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntıları:
![]() İslam dünyası ve tüm dünya yeni yıla şen şakrak girdi ama Filistin kan ve gözyaşı ile girdi. Ama bir takım basın mesela Hürriyet gibi gazeteler katliamı görmezden geldi. Sanki İrsail çok iyi yaptı gibi bir mesaj vermeye çalışıyorlar. Bir takım medyanın bakışını nasıl değerlendiriyorsunuz? GÖNLÜMÜZ HEP ORADA OLDU Dönmez: "Öncelikle 400'ü aşkın şehidimiz var, rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Vahşi saldırıyı ilk duyuran habervaktim.com oldu. Biz onları kardeşlerimiz olarak addediyoruz. Tarihte de hep öyle oldu. Her zaman gönlümüz Ortadoğu'da oldu. Orası hep kanayan yara oldu. İsrail vahşeti eksik olmadı. Amerika'nın da dasteği oldu bu vahşatlere. Kendilerinin de kardeşleri var, abileri var, onlardan aldıkları cesaretle Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdiler. Biz o bölgeye çok duyarlıyız. Dünyaya bu vahşeti habervaktim.com olarak ilk biz duyurduk. Ancak duyarlı olmayanlar var. O malum medya da bahsettiğiniz gibi hiç bir şey yok gibi, 400 şehid var, hastaneler bombalanmış, yardımlar bile engelleniyor, ambulanslar bile bombaladı, hastaneler çalışamaz durumda, tüm dünya seyrediyor. Bu hak ve batıl olayına kim hangi tarafta diye de analiz edebiliriz bunu. Türkiye kendisinden beklenen tepkiyi koydu. Dışişleri Bakanı makul tepkiyi gösterdi. Erdoğan haklı tepkiyi gösterdi. Yerinde bir tepkiydi. Çünkü Türkiye normal bir ülke değil tarihi ve bölgesel stratejik konumunun verdiği bir yanı var. Bana göre daha sert tepki vermeliydi. Erdoğan'ın temasları da devam ediyor. İnşallah buradan bir netice çıkar orada bir nebze de olsun halk kurtulmuyş olur." ALMANYA'NIN İLGİNÇ YORUMU "Almanya'nın tepkisi dikkatimi çekkmişti. İsrail'e toz kondurmadan HAMAS'ı ve Filistin halkını suçluyorlar. Aynı mağduriyeti Yahudilere de yaşatmış bir millet Almanlar, sanki onu yaşatmamış bir ülke gibi, binlerce insanın fırınlarda yakılması, katledilmesi bu milletler için normal gibi gözüküyor." CANİLERİN TÜRKİYE'DEKİ UZANTILARI NE YAPTI "Türkiye'de de malesef onların uzantısı gibi sanki bu çok üzücü bir durum, oradaki vahşetin içerisinden bir HAMAS liderinin şehadetinden bile böyle bir haber çıkartmak ancak Hürriyet gibi gazeteye ve onun genel yayın yönetmenine yakışır. Ertuğrul Özkök, uyanıkça Filistinlileri, HAMAS'ı suçlamış, daha da utanmasa İsraili över manşetler atacak. Çaktırmadan onu da koymuş, terörden çok çeken ülke israil gibi. İsrail bizzat bir terör devletidir. Lanetlenmesi gereken bir ülkedir. Biz olaya öyle bakıyoruz." ÇOK ŞEY ANLATAN O FOTOĞRAF "Vakit gazetesinde bir fotoğraf karesi yayınlandı. Manidar bir fotoğraftı. O karede bombalar altında yere uzanmış yaşlı bir amca vardı ve şehadet parmağı havadaydı. O çok manidardı. Lailahe illallah anlayışında, tıpkı hazreti Bilal'in Mekkeli müşriklerin zulmü altında inlerken bile yaptığı gibi o amca da o bombalar altında parmağını havaya kaldırmış rabbimiz birdir diyordu. Bizi inancımızdan vazgeçiremezsiniz diyordu. Bu hak ve inanış hiç bir zaman bitirilemeyecek. Sonunda zafer inananların olccak. Rabbimizin taahhüdü var." habervaktim
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|