![]() |
#1 |
![]() Ergenekon operasyonu tam 8 yıl geciktirilmiş
![]() Tuncay Güney, 2001 yılında Ergenekon tutuklusu eski İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Saçan’a verdiği ifadelerde Ergenekon’un tüm yapılanmasını, karıştığı tüm karanlık olayları tek tek anlatmış. Şok ifadelerin ilk bölümüne ait videolar için tıkayın Videolar http://www.stargazete.com/politika/e...mis-162389.htm http://www.stargazete.com/politika/e...mis-162389.htm http://www.stargazete.com/politika/e...mis-162389.htm http://www.stargazete.com/politika/e...mis-162389.htm http://www.stargazete.com/politika/e...mis-162389.htm http://www.stargazete.com/politika/e...mis-162389.htm http://www.stargazete.com/politika/e...mis-162389.htm http://www.stargazete.com/politika/e...mis-162389.htm TUNCAY Güney’in Ergenekon soruşturmasının başlamasının ardından sürekli tartışma yaratan gözaltına alındığı 2001 yılında polise verdiği ifadelere ilişkin görüntüler avukatlara dağıtıldı. Ergenekon terör örgütüne ilişkin bilgiler veren Tuncay Güney’in, ifadelerinde örgütün bugüne kadar bilinmeyen 12 kişilik beyin takımını, siyasi partilerdeki temsilcilerini, PKK ve Susurluk’taki bağlantılarıyla ilgili şok iddialarda bulunuyor. ‘İfadem işkence altında alındı’ diyen Güney’in sohbet havasında geçen ve dört DVD’de toplanan ifadelerinden satır başları: 12 KİŞİLİK ŞURA: Ben Ergenekon üyesi değilim. Ergenekon üyesi olmanız için 12 kişilik şura olduğunu biliyorum. Ben Ergenekon adını ilk Doğu Perinçek’ten duydum. Perinçek bana ‘bu askeriyenin içindeki örgütlenmedir’ dedi. ÇEKİRDEK KARDO: Çekirdek kadro olarak İsmail Hakkı Karadayı, Necip Toruntay, Teoman Koman, Rasim Betür, Nejat Müldür, Engin Hoş, Güven Erkaya vardı. Tabi Veli Küçük, Osman Özbek Paşa dahil oniki kişilik bir beyin kadrosu olduğunu biliyorum. İsim olarak bu 12 kişiyi tam net yada hiyerarşi olarak tam net bilmiyorum. SİVİL VE ASKERİ CUNTA: Ergenekon ABD’nin örgütlediği bir grup. Ergenekon örgütlenmesinin sağı solu yok. (...) Bütün bu askeri-sivil cuntaya Ergenekon denir. Ergenekon’a sadece devletten değil, işadamlarından ve mafyadan da kaynak akıyor. Ergenekon’un İran, Azerbaycan ve Ortadoğu’da da örgütlenmesi var. Bankalardan, büyük işadamlarından, mafya gruplarından, uyuşturucudan nerelerden kaynak sağladığını göreceksiniz. ERGENEKON 1977’DE KURULDU: Örgütün 1977’de kurulduğunu, ben Kıbrıs harekatından sonra başladığını söyledim. Veli Paşa ile sık sık görüşüyordum. Türki cumhuriyetlerindeki örgütlenmeleri direkt Küçük yapıyor. Ortadoğudaki örgütlenmeleri Hüseyin Şaşıoğlu yapıyor. Ergenekon’un K. Irak’ta da örgütlenmesi var. Küçük’ün K. Irak’ta okulu vardı. YERALTI ÖRGÜTLENMESİ: Sadece Mehmet Eymür, Veli Küçük’e yakındı. Abdullah Çatlı, Veli Küçük’ün yanına gidip gelirdi. Ergenekon bir yeraltı örgütlenmesi olarak geçiyor. Küçük, Çatlı’dan hoşnut değildi. Mehmet Ağar’ın o arabada olacağı sanılıyordu. Veli Paşa’nın Sedat Buçak’la arası iyiydi. HİZBULLAH: Veli Küçük bana bir sohbet sırasında ‘Teoman Paşa Hizbullah’ı başımıza bela etti’ dedi. Hizbullah PKK’ya karşı kurulmuştu. ‘Biz yanlış bir şey yaptık’ dedi. Hizbullah’ı JİTEM organize etti. VELİOĞLU ÖLMEDİ: Veli Küçük, Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu için ‘ölmedi’ dedi. Veli Küçük bana Hizbullah’ın askerlerin gözetiminde olduğunu söyledi. OKKAN SUİKASTİ HİZBULLAH İŞİ DEĞİL: O gün Veli Paşa’nın evinde haberleri izliyorduk. Bunun Hizbullah’ın yaptığına inanmıyorum. Örgüt işi değil dedi ama kimin yaptığını söylemedi. ÖCALAN’IN TESLİM OLMASINA KARŞIYDI: Öcalan Moskova’dayken teslim olacaktı. Türkiye’ye gelecekti. Veli Paşa Öcalan’ın bu şekilde getirilmesine ve Kenya’daki operasyona karşıydı. ‘İntihar etsin, gelmesin şerefsiz’ dedi. ‘Böyle gelme mi olur’ dedi. YEŞİL, KÜÇÜK’ÜN HAYALETİ: Veli Küçük için Yeşil’in ölü olması hiçbir işe yaramaz, ölü bir hayalet olması işe yarayabilir. Küçük, Yeşil için patrondu. Yeşil’in ölümü işine yaramazdı. Kimse Yeşil’i Veli Küçük’ten habersiz öldüremez. GÖLGE LİDERLİĞİ SEVİYOR: Küçük örgütün sözcüsüdür. Dünyasında gizemli lider olmak hoşuna gidiyordu. Sıkılan bütün insanlar Veli Küçük işaret ettiği için sıkılmıştır. İKİ PAŞA’YI KÜÇÜK ÖLDÜRTTÜ: Cem Ersever, Veli Küçük’ten habersiz öldürülemez. Kimse yapamaz, böyle bir şeyi, işaret etmesi lazım. Veli Paşa’dan korkarlar. çünkü. Eşref Bitlis Paşa’yı, Bitlis’i Veli paşa öldürtmüştür. HABER MERKEZİ PKK-Ergenekon İLİŞKİLERİ Perinçek, PKK’nın Türk gladyosu içindeki adamı. l PKK, Lübnan’da Çevik Bir ile görüştü. Bunlar Çevik Bir ile anlaşamamışlar. PKK da otomatik olarak bir hükümet gibi oturmuş masaya. l PKK’ya silahları teslim etmeye Aydınlık muhabiri olarak gittim. Cemil Bayık 6 bin silahın TSK’ya ait olduğunu biliyordu. Ama bunu Perinçek’in sağladığını sanıyordu. K.Irak a silah götürdük ama haberi ‘CIA silah veriyor’ diye yaptım. Ergenekon Lobi’de Baykal da var LOBİ faaliyetlerinde, siyasetçilerden böyle isim olarak değilde mesela Deniz Baykal’a oynuyor. Deniz Baykal, Şeyh Edibali’nin sözleri filan var biliyorsunuz. Onu yönlendiren Veli Paşa zaten. Fikri Sağlar’ı işte kovmasını sağladı. Bu Deniz Baykal’a falan oynuyor. ANAP’tan bir grup bölmek gibi DYP’den ondan sonra MHP’den gruplar bölüp Demirel’e eklemek, yeni oluşumlar ama bunu yaparken Veli Paşa bir yandan Çiller’e göz kırpıyor. Necdet Sezer’den çok memnunlar SEÇİLMEDEN önce Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’le ilgili yaptığım çalışmalar gazete küpürleriydi. Ümit Oğuztan’ın da katkısı oldu yani biz ne yaparız ne olur burda neyimiz olur diye ama bu Cumhurbaşkanından hepimiz çok memnunuz. Yani Veli Paşa çok memnun. Hasan Fehmi Güneş biliyorsunuz adamımız, birde o İzmir Valisi var. O da Veli Paşa’nın çok yakından adamı bundan çok çok memnunlar. Veli Paşa’nın en iyi adamıdır Hasan Fehmi Güneş de zaten eskiden beri tanışırlarmış bunlar Ahmet Necdet Sezer’i. Çevik Bir Paşa bu örgüte karşı değildi GİZLİ örgütlenmenin Ergenekon olduğundan eminim. Bunun içinde askerlerin de olduğuna katılıyorum. Ergenekon örgütlenmesinin sağı solu yok. Çevik Bir, hiçbir zaman bunların hareketine karşı çıkmadı. Bunlar, Bir’in bütün operasyonlarını baltaladılar. Paşa söyledi. ‘Çevik Bir ekibi para aldı’ dedi. Çevik Bir hiçbir zaman Veli Küçük aleyhinde bir açıklama yapmadı. Sabancı suikastı uyuşturucu işi DEVLETİN yakalamış olduğu uyuşturucular Akçimento tesislerinde noter huzurunda imha ediliyordu. Abdullah Çatlı’nın grubu Şevket Sabancı ile görüşüp ortaklık istemiş. Bu kabul edilmeyince Çatlı, Mustafa Duyar ile İsmail Akkol’u güzel güzel giydirmiş. Çocukların olaydan haberi yok. Fehriye Erdal da içeride. Fehriye işe girerken referans bölümünde Hüseyin Kocadağ’ın kartviziti varmış. Çocuklar aşağıda beklerken kameraya yakalanıyor. Kumpasa geliyorlar. Çocuklar yukarı çıkmadan teğmen Hüseyin Pepekan tetiği çekmiş. Veli Küçük, İlhan Selçuk’a karşıydı GÜRBÜZ Çapan, Cumhuriyet gazetesinin hisselerini alıyordu. Cumhuriyet’te İlhan Selçuk, 28 Şubat’tan sonra Kıvrıkoğlu’nu rencide eden bir yazı yazdı. Selçuk’un yazısı üzerine Veli Küçük, Gürbüz Çapan’la görüşülmesini istedi. Küçük, ‘İlhan Selçuk’la gazete olmaz. Bir gazete ile televizyon lazım. Güçlenmek için basına girmemiz lazım’ dedi. Küçük’ün gazete istemesi üzerine Cumhuriyet gündeme geldi. Çapan, ‘Pentogan’a gittim’ dedi. Cumhuriyet’in hisse yapılanması konuşuldu. Çapan, Küçük’le iş yapmaya hazırdı ancak Veli Paşa, Çapan’la uğraşmak istemiyordu. Devlet işgal edilmiş Sedat Laçiner: Tuncay Güney’in ifadeleri, Türkiye’nin birilerinin tahayyül edebileceğinin çok ötesinde bir pisliğin içerisine batmış olduğunu gösteriyor. Bazı kişi ve kurumların hayallerin bile ötesine geçecek kadar karanlık içerisinde olduğunu gösteriyor. Anladığım kadarıyla derin devlet yokmuş, devlet işgal altındaymış. Devlet, ele geçirilmiş vaziyetteymiş. Bu mülakat kanıttır Fikri Sağlar: Tuncay Güney’in verdiği bilgilerin bir kısmı basına yansıyan bilgiler. Güney’in söyledikleri mahkemenin temel kanıtlarıdır. Mahkeme bunları şüphe olarak kabul ettiği için görevini yapıyor. Bu bilgilerin doğru mu yanlış mı olduğuna dair yorumlama yapmak yerine Güney’in söylediklerine iyi yoğunlaşmamız lazım. Örgüt tasfiye ediliyor Prof. Dr. Mümtazer Türköne: Ergenekon davasının varmış olduğu aşama anlamında artık kazılardan çıkan silahlara bakmak lazım. Dikkatimizi bu terör örgütünün şiddet potansiyeline ve yaratmak istediği kaosun boyutlarına çevirmemiz gerekiyor. Güney’in ifadeleri geldiğimiz devasa noktanın detayları durumunda. Bir kontrgerilla örgütü tasfiye ediliyor. Yorucu bir dönem Mehmet Altan: Şimdi bu anladığım kadarıyla bu Ergenekonla uğraşmaya devam edicez. Bu konu sandığımızdan da güçlü. Bunun içinde hatalar olur. İşin özü NATO’nun sovyetlere karşı şimdi NATO’nunda karşısındadır. NATO’nun karşısına geçen bu olay 52’den beri bir ölüm makinası ortaya çıkmıştır. Bu hem yorucu hemde zorlu bir dönem Türkiye Cumhuriyeti için. Görüntü verilmemeliydi Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok: 2001’de alınan ifade bugünkü Ergenekonla ne kadar alakalı. Gerçek soruşturma mı? Bunun yayın yoluyla yapılması suçtur. Soruşturma aşamasında görüntülendi yoksa mülakatmıydı bilemiyorum. Soruşturma aşamasında görüntülerin verilmesi soruşturmanın selameti açısından tehlike ise ceza-i yaptırımları vardır. Güney: Şu anki 1 numara Türkiye’de Tuncay Güney, ifade kesetlerinin yayınlanmasının ardından yeni iddialarda bulundu. Kanada’dan yine canlı yayına bağlandı, ’Şu an ki 1 numara Türk’tür ve Türkiye’dedir. 2 numara da Türk’tür ve Türk vatandaşıdır’ dedi. POLİSE 2001 yılında verdiği ifadelerden oluşan DVD’lerin televizyonlarda yayınlanmasının ardından TRT 2’de yayınlanan Büyüteç programına Kanada’dan canlı olarak bağlanan Tuncay Güney, yine ilginç iddialarda bulundu. 1 numaranın Türk olduğunu iddia eden Güney, ‘Geçmişteki 1 numarayı herkes biliyor. Fakat şu an ki 1 numara Türk’tür ve Türkiye’dedir. 2 numara da Türktür ve Türk vatandaşıdır’ dedi. Hortumlanan bankaların sahipleri ile de ilgili ididalarda bulunan Güney, ‘Hortumlanan bazı bankaların sahipleri Veli Küçük’ü tugayda ziyaret ediyor, ‘sorunların aşılması’ için işlemler yapılıyordu. Ben de dosyası var’ diye konuştu. Güney şöyle devam etti: 5’Lİ ÇETE VARDI İşadamlarının Veli Küçük’e verdikleri brifingler vardı. Banka hortumları kasetleri vardı. Bankaları nasıl hortumladıklarını anlatıyorlardı. Türkiye’de bir 5’li çete vardı. Bugün kimse bundan bahsetmiyor. İstenirse bunların isimlerini veririm. Doğan Grubu bana saldırmaya devam ederlerse, Türkiye’deki 5’li çeteyi Ertuğrul Özök ve Doğan Grubunun bağlantısını Veli Küçük ve işadamlarının bağlantılarını servis yapacağız. Aynı kasetler birilerinin ellerindedir. Ertuğrul Özkök Susurluk kazasında Veli Küçük’ü arayan ilk kişiydi. Yalan yanlış haberlerine devam ederse, benim de bunlara karşı söyleyeceklerim olur. Bildiklerimin tamamını açıklayamıyorum 7 yıl önce yapılan operasyonda benim 6 çuval belgem Adil Serdar Saçan’ın kendi deposundan çıkmıştır. Saçan bey 6 çuval belgeyi almıştır. Dinleme kasetleri, yurt dışından Türkiye’ye gelen bir başbakanın dinleme kaseti. Sabancı Ailesi, cinayetin arka planını biliyor. Bu bilgilerde belgelerde mevcut. Bu konuda size en iyi yardımcı olacak yine alınan bir kasettir. Susurluk’ta Aydınlık’ın görevi karartma, bilgi kirliliği yapmaktı. Refahyol dönemindeki Aydınlık belgeleri tamamen servis yapılıyordu. Ali Kalkancı Esenyurt belediyesinde bira yudumlarken bir subay tarafından şeyh yapıldı. Ergenekon ile ilgili bildiklerimi tamamen açıklayamıyorum. Can güvenliğim yok.
![]() Konu Yıldırım tarafından (01-15-2009 Saat 13:56 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|