Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-15-2009, 01:57   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Tuncay Güney'den ifadelere jet cevap

Tuncay Güney kendisinin ifadelerinin olduğu kasetlerin gün yüzüne çıkmasından sonra kasetlerdeki ifadeleri hakkında bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu.''Ergenekon'' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Tuncay Güney'in 8 yıl önce gözaltına alındığı sırada polise verdiği mülakata ilişkin 4 DVD'nin ortaya çıkmasıyla birlikte gündemi sarsan ifadeleri hakkında bir televizyon kanalına çıkarak iddiaları cevaplandırdı.

Kendisine yöneltilen sorular çerçevesinde açıklamalar yapan Güney:

BİR NUMARA BİR TÜRK
Geçmişteki bir numarayı herkes biliyordu. Ancak bugün için bir numaranın 'Türk vatandaşımı değil mi?' sorusuna birşey diyemem. Ancak iki numara Türk'tür.Ben Türkiye sınırları içinde bir güvence istemiyorum. Türkiye sınırları içinde de bir ifade vermek de istemiyorum. Eğer Kanada içinde bir ifade almak isterlerse de ben açığım. Ancak ben 8 yıldır devletten hiçbir şey görmedim. Bundan sonra görürsem de saygıyla karşılarım ve bu benim için şoktur.

'NE JİTEM'İM NE MİT'
Kendisinin bu bilgiler doğrultusunda JİTEM'in adamı yada MİT'ten denilmesinden rahatsızlık duyduğunu belirten Güney: 'Bir zamanlar MOSSAD, CIA'le bağlantı kurmaya bile çalıştılar ama hepsi boş çıktı.' dedi

MEDYA OLAYI ÇARPITIYOR
Bugün avutkatlara dağıtılan görüntüleri hakkında açıklamalarda da bulunan Güney, 'Bazı medya grupları benim o ifadeleri işkence altında verdiğimi felan söylüyorla ama ben o ifadeleri deri koltukların üzerinde verdim. İşkence de görmedim.'dedi.

Güney devam eden açıklamalarında;
İfadelerime iki bakış açısı getirebiliriz. Susurluk'ta bir çok üst düzeydeki kamu görevlileri ifade verdiler açıklamada bulundular. O günlerde devlet sırrı diye birşey yoktu. Bu kasetlerin ortaya çıkmasını Türk demokrasisi açısından anlamlı buluyorum. Benim verdiğim ifadelerin başka örnekleri görülmemektedir. Bu açıdan Türkiye'de bir ilktir. Tuncay Güney bir devlet sırrı değildir.

/ habervaktim

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-15-2009, 13:27   #2
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Tuncay Güney'in yakın zamanda verdiği ve kitap olan bir röpörtajını okudum.Orada bu davanın içine girmek istemediğini ve taraf olmak istemediğini söylüyor...Bu verdiği ifadelerin doğru olduğunu kabul ediyor fakat ifadelerin işkence ile alındığını söyleyip kabul etmiyor...
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)