Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-17-2009, 04:08   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart 'Ermeni olan biziz size ne oluyor!'

Ermeni araştırmacılardan 'özür' kampanyası başlatanlara tepki: Ermeni olan biziz size ne oluyorTürkiye'de bir grup aydının başlattığı Ermeni'lerden özür dileme kampanyasına Ermeni araştırmacılardan tepki geldi. Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen 'Türkiye-Ermenistan ilişkileri, gündem, problemler ve çözüm yolları' konulu panele konuşmacı olarak katılan Ermeni araştırmacılar, "Ermeni olan, Ermeniliği yaşayan biziz size ne oluyor?" diyerek kampanyacı aydınları tepki gösterdi. Türkiye'de gerçek tarihçi ve araştırmacıların dışında kimsenin Ermeni ve Türk tarihini bilmediğini dile getiren Ermeni Araştırmacı Tarihçi Levon Boğos Dabağyan, Ermeni tarihini bilmeyen ve aydın olduğunu zanneden bir takım insanların özür kampanyasını başlatmasına bir anlam veremediğini söyledi.

Ermeni Avukat Keğam Karabetyan da, "Ben Türkiye vatandaşı olarak Ermenilerin içinden gelen benim, Ermeni olan benim, Ermenilerin içinde yaşayan benim sen kimsin? Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı, başbakanı, bakanları yöneticileri benim cumhurbaşkanım, benim başbakanım, benim bakanım benim yöneticilerimdir. Biz birlik beraberlik içinde ebediyete kadar devam edeceğiz. Ebedi Türkiye'nin vatandaşı olacağız." diyerek tepkisini dile getirdi.

Dış güçlerin oyununa gelmeyeceklerini ve onlara fırsat vermeyeceklerini dile getiren Karabetyan, Bu ülke, bu bayrağın herkesin olduğunu ve Ay yıldızlı bayrağın dalgalanmasından gurur duyan bir Türk vatandaşı olduğunu dile getirdi. Babasının kendisine iki vasiyeti olduğunu dile getiren Karabetyan, "Bunlardan birisi oğlum mesleğini iyi yapacaksın dürüst adam olacaksın. İkincisi de o şerefli Türk ordusunun elbisesini giyip rütbesini takacaksın. 'Senden başka bir şey istemiyorum' dedi. Allah'ıma çok şükürler olsun ki mesleğimi iyi yapıyorum. Şerefli Türk ordumuza topçu Asteğmen olarak iki dönem çavuş yetiştirdim. Bundan onur duyuyorum." diyerek duygularını dile getirdi.

/ Habervaktim

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)