![]() |
#1 |
![]() Esrarengiz bir ilişki: KKTC-Ergenekon
![]() Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Banki Moon'un İsrail'i ziyareti sırasında... Gazze'de çoluk çocuk katliamının Birleşmiş Milletler binalarını da içine alarak genişlemesi... Savaş suçu' işleyen İsrail yönetiminin vahşeti artırarak dayanılmaz hale getirmesi... Ateşkesin Hamas'ın şahinleri ve Suriye'nin takoz koymasıyla hala erişilmez bir noktada durması... Ve Gazze'deki insanlık dramının hepimizi çaresiz bırakması... Tüm gün yüreklerimiz Gazze için kanadı... * * * Dünya gündemini Gazze'deki kanlı dram silme kapatırken... Ergenekon'daki gelişmeler Gazze yanında gündemin diğer önemli maddesiydi... Susurluk dönemi katliamlarına da kapı açacak gibi duran Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tutuklanması... Evinde, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e ait dinleme kayıtlarının bulunması... Kazılardan çıkan bombaların 2003'te İzmir'de kullanıldığının anlaşılması... * * * Telefonum çalmasa... Haber verip, görüş istemeseler... Ergenekon'daki gelişm erin KKTC'ye de 'metastaz' yaptığını bilmeyecektim... el Meğer... Önceki gün açıklanan resmi belgelere göre... UBP-DP döneminde, 'Bakanlar Kurulu kararı ve Bakanlık 'Onayı'' ile... Danıştay saldırısı azmettiricisi olarak yargılanan Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Akın Birdal suikastı tetikçisi Semih Tufan Günaltay'a KKTC vatandaşlığı verilmiş... Ayrıca... Bu iki kişi Kıbrıs davasına katkı sağladıkları gerekçesi ile onur nişanı ile de ödüllendirilmişler... * * * Dün KKTC gündeminde bu 'vatandaşlık' konusu vardı... Çünkü... Liderliğini Derviş Eroğlu'nun yaptığı UBP'nin iktidara gelmesi halinde yeni yurttaşlıklar dağıtacağına ilişkin açıklamalar yapmış, bu da büyük bir tartışma çıkarmıştı... Yeni Düzen Gazetesi de dünkü sayısında konunun üzerine giden iktidar milletvekili Okan Dağlı'nın konuşmalarına yer vermişti... * * * CTP Mağusa Milletvekili Okan Dağlı bir radyo programında polemiğe giriştiği muhalefetten bir milletvekiline hitaben şunları söylüyordu: 'Kimleri mi vatandaş yaptınız? Türkiye'de Danıştay Saldırısı azmettiricisi olarak yargılanan Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Akın Birdal suikastı tetikçisi Semih Tufan Günaltay... Bunlar UBP-DP döneminde KKTC vatandaşlığı verilen kişiler... Kıbrıs davasına katkı sağladıkları gerekçesi ile onur nişanı alan bu kişiler Ergenekon soruşturmalarının odağında kanlı olayların ve cinayetlerin temel noktasında değerlendiriliyorlar... ... Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün 2003'te KKTC vatandaşı yapılmıştır. Aygün katıldığı bir etkinlikte elindeki KKTC kimlik kartını sallayarak 'yarım saatte kimlik aldım' diyebilmiştir. UBP Sinan Aygün'e tekrar vatandaşlık vereceğini söylüyor. Yani sen Yüksek İdare Mahkemesi'nin kararına rağmen bu adamı (Sinan Aygün'ü) yeniden vatandaş yapacağım diyorsun. Ben aslında teker teker isimler üzerine değil, memleketin iradesini değiştirmek için giriştiğiniz ayak oyunlarını anlatmaya çalışıyorum.' * * * Okan Dağlı, adını beyan ettiği 'KKTC vatandaşlarının' nasıl vatandaş olduklarına dair de ilginç iddialarda bulunmakta: '2003 öncesinde UBP-DP hükümetleri dönemlerinde Bakanlar Kurulu Kararı ile çok ciddi oranlarda vatandaşlıklar verildi. Doğal doğumlardan kaynaklanan vatandaşlıklar değil bunlar. Bir gecede, bir günde vatandaşlıklar verildi. Seçim yılı olan 2003'te Bakanlar Kurulu Kararı ile UBP 3102 kişiyi vatandaş yaptı. Ve bu rakamın 1563'ü seçim yasaklarının başlayacağı tarihten 15 gün önce idi. Hatta o dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Albayrak 'benim de bu vatandaşlıklardan haberim olmadı' dedi... Hatta Mustafa Arabacıoğlu da açıkladı: 'Ben de Bakanlar Kurulu'ndaydım, ama benim de haberim olmadan bu vatandaşlıklar verildi' dedi... O dönemki Başbakan Derviş Eroğlu'nun müsteşarı Mustafa Tokay'ın ev adresinde 20 kişinin ikamet ettiğine dair belgeler de vardır. Müsteşar Başbakan adına bu yolsuzluğu işliyor ve ev adresine 20 kişilik seçmen kaydettirebiliyor.' * * * Danıştay saldırısı azmettiricisi olarak yargılanan Yüzbaşı Muzaffer Tekin KKTC vatandaşı... Akın Birdal suikastı tetikçisi Semih Tufan Günaltay da... Biliyorsunuz... Ergenekon'un kilit isimlerinden sayılan Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de KKTC'ye kaçma hazırlıkları içinde olduğu iddiaları seslendirilmekteydi... KKTC eski cumhurbaşkanı ise Ergenekon Davası'ndan son derece rahatsız; söylenip duruyor... * * * KKTC'deki bu gelişmeleri nasıl değerlendirmeli? Biliyorsunuz kanserli ana hücrenin başka bir noktaya sıçramasına 'metastaz' denmekte... Ergenekon KKTC'ye 'metastaz' mı yaptı? Yoksa esas 'kanserli hücre' orada da, metastazı Türkiye'ye mi yaptı? Sanırım yakın gelişmeler bu soruya da cevap verebilecek...
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|