![]() |
#1 |
![]() ![]() Mezarlık muhtarı! Ramis Vardar kırtık mezarlığına muhtar adayı oldu. TARAFLIHABER.com ÖZEL Dünyayı sarsan ekonomik kriz Manisalı çiftçiyi çileden çıkardı. Yaklaşan yerel seçimleri fırsat bilen evli ve iki çocuk babası Ramis Vardar merkezde 60 mahallesi bulunan Manisa’ya kendi başına gayri resmi olarak 61. mahalleyi kurarak adını ‘Kırtık mezarlık mahallesi’ koydu. Diğer seçmenlerin aksine dirilerden değil, ölülerden oy talep eden Vardar, “8 aydır işsizim. Evime ekmek götüremiyorum. Birçok yetkili merciye gidip başvurdum. Bana ‘Sen işe yaramazsın’ dediler. Bende muhtar olmaya karar verdim” dedi Ramis Vardar, afiş bastırıp seçmenlerine dağıttı. Daha önce mezarlıkta güvenlik görevlisi olarak çalıştığını ve mezarlıklara alışkın olduğunu dile getiren Vardar, “Benim aklım başımda. Kimse beni aklını yitirdi sanmasın. İşsiz kaldığım için bu mahalle muhtarlığına aday oldum. Zaten mezarlıklara yabancı değilim. Bir dönem buradan kazandığım para ile ekmek yedim. Onun karşılığında mevtalarıma benimde bir yardımım olsun diye bu işe kalkıştım. Ne kimseden bir kuruş isteriz ne de kimseden bir talebim yok” dedi. İŞTE VAATLERİ Seçim vaatlerini sıralayan Vardar, “Her seçmene kışın mangal kömürü yazın odun kömürü vereceğim. Mezarlıkta yolsuzluk değil, duble yol yapacağım. Boş mezar ihaleleri halka açık olacak. Davos’ta barış sağlanacak. Yaz sıcağında suni yağmur yağdırılacak. Kırtık spor Avrupa şampiyonu olacak. Her eve beyaz sabun, beyaz şeker, beyaz tuz. Her eve çekyat veya sallanan koltuk. Beyaz masanın rengi ve no’su değişecek. Kırtık turizm ve huzur merkezi olacak. piknikte alkol serbest olacak. Sakinlerimiz arası kablosuz internet ağı kurulacak. Sakinlerimiz arası hak adalet ve eşitlik sağlanacak. Her 15 günde bir konser düzenleyeceğim. Sanatçılar ise barış Manço, Safiye Ayla, Cem Karaca ve Osman Yağmurdereli olacak” dedi. OY İSTEDİ Manisa Kırtık asri mezarlığında açıklama yapan Ramis Vardar tek tek mezarlıkları dolaşarak oy istedi. Mezarlığa haxuz vaat eden Vardar, “Buraya bir havuz yaptıracağım. Suyu ve şampuanı bol olacak. her ay tüm ölülerin kefenlerini yıkayacağım” dedi. Vardar şöyle devam etti, “Ölüden seçmen oluyor da, neden ölülerin muhtarı olmasın” HABER/FOTOĞRAF: AZİZ GÜL
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|