![]() |
#1 |
![]() Japoncaya merakiniz varsa once bir kac tabir ogrenmeye ve ardindan sesli goruntulerle japonca dialoglari izlemeye ne dersiniz?
minna-san: herkes sugoi: harika wakarimashita: anladim watashi wa: bayan icin ben ore wa: erkek icin ben tadaimaa: geri dondum! anata wa: sen nande: neden? nani: nasil? yoshh: hadi demo: ama hai: tamam simdilik bu kadaaar.. zaten eger merakiniz oldugunu anlarsaniz eminim kendiniz arastirmaya baslayip basarili bir sekilde yeni kelimeler ogreneceksiniz ![]() http://www.mitsubishi-mitekara.com/flash/index.html - buraya giriniz ve 100% dolduktan sonra bayanin bir kac saniyelik konusmasini dinledikten sonra gelecek film kutusunu bekleyiniz ve yine bayanin konusmasi gelecek(fakat onun konusmasi bence cok yararli degil yani daha zor seviye o yuzden kutucugun saginda bir ok goreceksiniz ekranin en sagina dogru ona basarsaniz kutunun icinde ayri ayri araba modelleri cikacak ve siz onlardan birine bir ya da iki defa basinca size araba alacaklilarinin Mitsubishi marka arabalarla olan seruvenlerini video olarak izletecektir.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bu kelimeler Japonca Hiragana yazi tipiyle yazilmistir. Genelde Hiragana Ilkokul cocuklarinin kullandigi yazi tipidir ve alfabesi asagidaki gibidir:
あ い う え お = a i u e o か き く け こ = ka ki ku ke ko さ し す せ そ =sa shi su se so た ち つ て と = ta chi tsu te to な に ぬ ね の = na ni nu ne no は ひ ふ へ ほ = ha hi fu he ho ま み む め も = ma mi mu me mo や ゆ よ = ya yu yo ら り る れ ろ = ra ri ru re ro わ = wa ん = n Japonlar orta okulu basladiktan itibaren artik Hiragana hic kullanmazlar neredeyse fakat bu alfabeyi de bilmek zorundadirlar; 3000 harften olusan Kanji Alfabesini ogrenmeye baslarlar ve bu alfabe gercekten cok zordur, o yuzden Japoncayi yeni ogrenen birisi Hiragana ve Katakana ile baslamalidir. Katakana alfabesi Japonlarin disaridan aldiklari kelimeleri yazmak icin olusturduklari yeni bir alfabedir. Asagidaki kelimelerin bazilarini ben Hiragana olarak yanlarina yazdim, yazmadiklarimi da denemek isteyenler yazip boylece gelisebilirler bu alanda. namae: isim はんかち hankachi: mendil えいがかん eigakan: sinema けしごむ keshigomu: silgi きょうしつkyoushitsu: sinif つうがく suugaku: Matematik ざつし zasshi: dergi えんぴつ enpitsu: zarf くつ kutsu: ayakkabi ひと hito: insan つくえ sukue: masa かさ kasa: semsiye だいがくいん daigakuin: yuksek lisans こうこう koukou: lise しょがつこうsyogakkou: ilkokul かざく kazaku: aile おかあさん okaasan: anne おにいさん oniisan: abi いもおと imooto: kizkardes ojisan: amca obaasan: buyukanne oyomesan: gelin omukosan: damat daigaku: universte chugakkou: ortaokul youchien: yuva otoosan: baba oneesan: abla otooto: erkek kardes obasan: teyze ojiisan: dede |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() sugoi kafes anata wa .. konuu ...
yarım bi japonca ama elimden bu kadar geldi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Sugoi! Anata wa..( すごい あなたは ) denildigi gibi anata wa sugoi desu de denilebilir sugoi.. anata wa - burda biraz heyecan biraz sasirmislik var harikasin! sen.. diye tercume edebiliriz anata wa sugoi desu - sen harikasin. olarak tercume edilir desu her isim cumlesinin sonuna eklememiz gereken bir ek. Harika konu demek istiyorsan da - sugoi na kadai diyebilirsin -na sifatlara eklenen bir ektir sugoi de burada sifat gorevi aldigi icin -na sifati olarak sugoi na olarak yazilir kadai ise konu demektir ya da 'kono kadai wa sugoi desu' diyebilirsin kono 'bu' demek oluyor aslinda 'kore' 'bu' demektir fakat kore den sonra isim gelirse 'kono' olarak yazilir ve okunur. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |