Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 02-16-2009, 16:04   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Question Habertürk'e İlginç Transfer

Ciner Grubu çıkartacağı Habertürk gazetesi için birbirinden flaş transferler yaparken, en ilginç transferi Zaman Gazetesi'nden yaptı..

Yakında yeni gazetesini çıkartmaya hazırlanan Ciner Grubu, bir yandan da basında yaptığı transferlerle iddialı bir kadro kurmaya başladı. Basında bir çok ismi transfer eden ve bir çok ünlü köşe yazarı ile de görüşmelerini sürdüren Habertürk, basında yılın transfer bombasını patlattı.

ZAMAN'IN TÜRBANLI YAZARI HABERTÜRK'TE
Zaman gazetesinde yazdığı köşe yazıları ile dikkat çeken ve toplumdaki bir çok klişeleşmiş ezberi bozan Nihal Bengisu Karaca, Habertürk'e transfer oluyor. Bir süre önce Habertürk yetkilileri ile görüşen ve prensip anlaşmasına varan Karaca, hem Habertürk gazetesinde köşe yazılarına devam edecek, hem de Habertürk televizyonunda program yapacak.

O RÖPORTAJ TRANSFER YOLUNU AÇTI
Merkez medyanın Nihal Bengisu Karaca'yı keşfetmesi özellikle iki yıl önce Radikal gazetesine yazdığı "Tesettürlü bir kadının tatil güncesi" yazısı ile oldu. Hatta bu yazı o kadar ilgi çekti ki, 'beyaz Türklerin medya temsilcisi' olarak tanımlanan Ayşe Arman onunla bir röportaj yaptı. Karaca'nın o röportajla başlayan dostluğu, Ayşe Arman'ın babasını kaybettiği zaman çektiği başsağlığı mesajı ile daha da pekişti ve ardından ikinci röportaj geldi. Bu röportajda Nihal B. Karaca ve Ayşe Arman, 'iki karşı mahallenin temsilcisi' olarak bir birlerini sorguladı. Karaca bu röportajında 'bizim mahalle sizin mahalle' diyerek aslında hem laikçi kesilerin hem de merkez medyanın tavrını sorgulamıştı. Nihal B. Karaca'nın bu röportajının ardından merkez medyanın kapıları da kendisine açılmış oldu.

MERKEZ MEDYADA BİR İLK
Nihal B. Karaca'nın Habertürk'e transferinin çok önemli bir sembolik anlamı da var. Bugüne kadar, 'merkez medya' olarak tanımlanan basında hiç bir türbanlı köşe yazarı kendisine yer bulamadı. Hatta, 'cemaat destekli' denen Sabah gazetesi bile buna cesaret edemedi. Yazılı olmasa da merkez medyada uygulanan 'burada türbanlı çalışamaz' kuralında, bu transferle ilk kez gedik açılmış oluyor. Bu adım son dönemin çok popler söylemiyle bir 'açılım' da olsa, bazı yerleşik kuralların da değişebileceğini göstermesi açısından anlamlı bir adım. Tabii ki bütün bu yazılı olmayan yerleşik kuralları yıkan Nihal B. Karaca'yı bu başarısından dolayı da kutlamak gerekiyor. Nitekim, ötekinin öcü gibi algılandığı medya dünyasında sadece kalemi ile kendine bir yer edinmek hiç de kolay değil ve asla tesadüflerle olmayacak bir başarı.

Ensonhaber

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-16-2009, 16:07   #2
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Bu açılımlarda moda oldu..
Alt 02-16-2009, 16:11   #3
Kullanıcı Adı
tek_hece
Bir zamanlar Ahmet hakan da hürriyete geçince şaşırmıştım .. ama beni asıl şaşırtan hürriyete geçtikten sonraki tavırları oldu..

hayırlı olsun demekten başka diyecek yok..
tek_hece isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-16-2009, 16:48   #4
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Olayın perde arkasını bilmediğim için sadece biçimsel bir yorum getirmek istiyorum.Sinirlerimi geren bu tür olaylara oldukça karşıyım.Karşı olmanın ötesinde nefret derecesine getiren bu boyutakki olayları esefle kınıyorum.Bir iki kez sohbetlerine denk geldiğim bu bayanın bu hareketini ben magazinsel olarak nitelendiriyorum.Samimi ve dürüst hiç bir muhafazakar kendisine iffetsizce saldıran bir medya organında çalışmaz.Ama hanfendi böyle olmadığını göstermiştir.Neyse bundan böyle bu tür haberlerle sıkça karşılaşacağımız bir devirde yaşadığımız için doğal karşılamak gerek bu yönde..!
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-16-2009, 17:45   #5
Kullanıcı Adı
redyellow
İnşaallah Ahmet Hakan gibi olmaz.

Gittiği yerde doğruyu, iyiyi yazacaksa kolay gelsin.

Ahmet hakan gibi olacaksa yazıklar olsun....
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-16-2009, 17:51   #6
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
ahmet hakan sabah yazarlarını bile geçti buda öyle olmaz inş
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-16-2009, 18:20   #7
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Ciner Medya Grubu son dönemde nerdeeyse tamamen tarafsız yayınlar yapıyor. Burada yapılan yorumlara şaşıyorum. bahsettiğimiz Doğan grubu ya da Çukurova Grubu değil, Ciner Grubu... Habertürk Tv'Yi takip eden ne kadar tarafsız davrandıklarını görebilir. Nihal Bengisu Karaca'nın yeni çıkacak Habertürk Gazetesi'nde yer almasının hiçbir mahsuru yok. Bu çok normal.. Kendisine yeni gazetede başarılar dileriz..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-16-2009, 20:12   #8
Kullanıcı Adı
son durak
hayırlısı olsun..........

Arkadaslar Ahmet Hakanın aslı belli yani kanal 7 ye hiç gelmeden kim oldugu vs..........

bursa ilahiyat fakülteinin sapık bi grubu varmıs o dönemler onlarla aynı gruptaymıs bu sözleri bize bursa ilahiyat fakültesinden bi hocamız söylemişti o dönem hocaya cok kızmıstık nasıl böyle söylüyor diye....

zamanla hocamızın ne dedigini anlamıs olduk ama bi aralar savunduk bu rezil adamı..........
son durak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-16-2009, 20:49   #9
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
ben aslında habertürkü ve fatih altaylıyı tarafsız görüyorum, çok iyi yayıncı anlayışları var vallahi kutlarım ciner grubunu, aydın doğan ise mat oldu tarafsızlığını yitirdi ciner grubundan örnek alsın.
ATmaCA53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-17-2009, 09:30   #10
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
ATmaCA53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben aslında habertürkü ve fatih altaylıyı tarafsız görüyorum, çok iyi yayıncı anlayışları var vallahi kutlarım ciner grubunu, aydın doğan ise mat oldu tarafsızlığını yitirdi ciner grubundan örnek alsın.

Fatih Altaylı mı?

Ve tarafsızlık mı?

yapmayın lütfen.

Bu adam değilmiydi başörtülü kızlara FAHİŞE diyebilecek kadar aşağılaşan?

Bu adam değilmiydi daha dün nuray bezirgan isimli başörtülü hanımefendiyi tuzağa düşürüp Atatürkü seviyor musun? humeyniyi seviyormusun diyerek aşağılaşan kişi?

O tarafsız ise tarafsız kelimesinin anlamını değiştirmek gerekir.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)