![]() |
#1 |
![]() Açık İlköğretim Okulu ile Mesleki Açıköğretim Lisesinde bir öğretim yılı üç döneme ayrılabilecek.
Çeşitli nedenlerle ilköğretimi tamamlayamayan ve zorunlu ilköğretim yaşı sınırını aşanlara yönelik Açık İlköğretim Okulunun yönetmeliği ile ilköğretimini tamamlayan ancak ortaöğretime devam edemeyenler ile ortaöğretimden ayrılan, mezun olan ve yüksek öğretimden ayrılan veya mezun olanlara farklı alanlarda öğrenim görme fırsatı sağlayan Mesleki Açıköğretim Lisesinin yönetmeliğinde yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı Açık İlköğretim Okulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında yürürlüğe girecek. Açık İlköğretim Okulunun kuruluş, görev ve işleyişiyle ilgili esas ve yöntemleri düzenleyen yönetmelikte, "Dönem" tanımı "Bir öğretim yılını en fazla üç bölüme ayıran, her birinde sınavların yapıldığı ve hangi tarihleri kapsayacağı çalışma takviminde belirtilen süre" olarak değiştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler de bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Mesleki Açıköğretim Lisesinde de bir öğretim yılı üç dönemden oluşabilecek. 17 yaşını bitirmeyenler, bir öğretim yılında en fazla iki dönem, 17 yaşını bitirenler ise bir öğretim yılında üç dönem sınavlara alınacak. 17 yaşını bitirmeden önce bir öğretim yılında iki dönem sınavlara katılan öğrenci, 17 yaşını bitirdikten sonra bir öğretim yılında üç dönemlik sınav hakkından yararlanmaya başlayacak.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
açık öğretim eğitim |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|