![]() |
#1 |
![]() Yayınevi sahibi �Çıplak Ayakla Yürümek� kitabının yazarı CHP�li Şahnaz Çakıralp�i gazete ilanıyla topa tuttu.
CHP Parti Meclisi üyesi Şahnaz Çakıralp, �Çıplak Ayakla Yürümek� kitabını basan Akademi Yayınevi�yle mahkemelik oldu. Çakıralp�ın Ocak ayında piyasaya çıkan kitabının satmadığını iddia eden yayınevi, gazetelere ilginç bir ilan verdi. Yayınevi ilanında Çakıralp�e verdi veriştirdi. İsteyene kitabı bedava dağıtacağını duyurdu. Okuyuculardan özür Yayınevinin gazeteye verdiği ilanda Çakıralp�i suçlayan şu ifadeler yer alıyor: �Bu kitap kendisini yazar olarak görmeyen birisi tarafından yazılmıştır ve zaten satılmamıştır. 6 bin adet basılmış ve dağıtılmış olup sadece 344 adet okuyucular tarafından alınmıştır. Bu kitap, okuyucular ve satış noktaları tarafından ilgi görmemiştir. Şahnaz Çakıralp�in kitabının satışı için ve gerek telefonla, gerekse giderek rahatsız ettiği dağıtım firmalarından dükkan ve mağazalardan özür dileriz. Yayınevimizle resmi bir bağlantısı ve temsil hakkı yoktur. Kendisinin tutum ve davranışlarından dolayı, hakaret, iftira, şahsi ve ticari itibara zarar vermekten dava açılmıştır. Konu yargıya intikal etmiştir. Bu kitap isteyen okuyuculara ücretsiz olarak gönderilecektir. Tabii yazarlık, yürek ister, ter ister, gözyaşı ister. Yazarlık, erdem ve fazilet ister.� ![]() Önceki gün gazetelerde ilanını gören Şahnaz Çakıralp ise yayınevini kendisine telif ödememekle suçladı. Yayınevinin sahibi Şenol Koray Sakınmaz�ın kitabını başka yazarlara ait bandrollerle satışa sunduğunu iddia eden Çakıralp, geçtiğimiz hafta yayınevine dava açtı. Çakıralp, iddialarını şöyle sürdürdü: �Akademi Yayınevi sahibi Şenol Koray Sakınmaz�ın ısrarlı talepleri üzerine 2004 yılında Cumhuriyet Gazetesi�nde çıkan yazılarımı bir kitap halinde yayınlaması için kendisi ile bir anlaşma yaptım. Bu anlaşma sonucu Şenol Sakınmaz kitabıma 4 baskı yapmıştır. Ve bir yıla yakın zaman geçmesine rağmen bu güne kadar telif ücreti olarak bir kuruş dahi ödememiştir. Sonradan öğrendiğim kadarıyla kitabın bandrolleri de yayınladığı başka kitaplara ait olduğu iddiası vardır. Ayrıca kitaplarını yayınladığı diğer yazarlara da bugüne kadar hiçbir telif ücreti ödememiştir ve aynı şekilde kitaplarını başka kitapların bandrolleriyle basmıştır. Kaldı ki satmadı dediği kitaplarımın önemli bir kısmı borcundan dolayı haczedilmiştir. Ayrıca çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu ve yargılandığı da yakın çevresi tarafından iddia edilmektedir.� DERYA AYDIN: Akademi Yayınevi�nden �Kedi Yürüyüşü� isimli bir kitap çıkaran Derya Aydın da yayınevi sahibi Şenol Koray Sakınmaz�ı suçladı. �Benim kitabımı başka bir yazarın kitabı için alınan bandrollerle sattı� diyen Derya Aydın da Akademi Yayınevi�ne dava açmaya hazırlanıyor. ŞENOL SAKINMAZ: Şahnaz Çakıralp�ın parasını vermemekle suçladığı Şenol Sakınmaz, iddiaları reddederek, �Şahnaz�ın kitabı satmadı. Remzi Kitabevi, onun baskıları yüzünden benim hiçbir kitabımı satmıyor. Derya Aydın�ın kitabı da yanlışlıkla başka yazarın bandrolüyle piyasaya çıktı. Bunu kendisi de biliyor� dedi. gazetevatan.com
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|