Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 09-14-2009, 20:53   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Arrow Ak parti il başkanında chp'yi bitirecek belgeler

CHP'yi bitirecek belgelerAdalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, sel felaketinin ardından çeşitli açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'e belgelerle cevap verdi. Babuşçu, Gürsel Tekin'e istifa edip etmeyeceğini sorarken, Baykal'a da, "Bir daha belgesiz konuşmayın." çağrısında bulundu.

Deniz Baykal ve Gürsel Tekin'in İstanbul'u vuran sel felaketi sırasında Başbakan Erdoğan, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve AK Partili belediyeleri hedef alan açıklamalarına Aziz Babuşçu'dan yanıt geldi. Cenazeler henüz kaldırılmadan siyasi açıklamalar yapıldığına işaret eden Aziz Babuşçu, "Biz siyaset yapmadık, sorumluluğumuzun bilincinde hareket ettik. Ne zaman sayın Baykal İstanbul'a geldi, insani dramı siyasi ranta çevirdi. Çizmeleri giyip siyasi nutuklar atıp, Başbakanımızı, AK Partili belediyeleri suçlamaya başladı. Tıpkı Kağıttepeli Büyükşehir Belediye başkan adayının delik ayakkabıyla basacağı çamur aradığı şov gibi. Suçlamaların hepsi temelsiz, mesnetsiz ve çirkin açıklamalardı. Cenazelerimizi defnetmenden Baykal cenazeler üzerinden siyaset yapmaya başladı. Biz ölümün, dramın olduğu yerde siyaset yapmayız. Acıyı da hüznü de kim olursa olsun paylaşırız." şeklinde konuştu.

ERKEK GİBİ SÖZÜNÜ TUT
Deniz Baykal'ın ardından Gürsel Tekin'in de bazı açıklamalar yaptığını dile getiren Aziz Babuşçu şöyle devam etti: "Baykal gidince sahneye Tekin çıktı. Seviyesi düşük, hakaret dolu sözlerle bu ülkenin başbakanına yönelik ağır ifadeler kullandı. Bu denli seviyesi düşük biriyle televizyondan tartışmam mümkün değildi. Ama meydan okumasına da fırsat veremem. Ve kabul etmem. Bugün o meydan okumaya karşı, seviyesi düşük üsluba karşı belgelerle bu toplantıyı düzenledim. Benim Başbakanım daha sel felaketinin yaraları sarılırken bakanları toplayıp alınacak önlemleri konuştu. Belediye Başkanım bu önlemlerin nasıl hayata geçirileceğinin toplantılarını yaptı, yapıyor. Baykal ve Tekin de televizyon televizyon dolaşıp bizlere çamur atıyor, iftiralar ediyordu. Ben erkek gibi sözünü tutmaya davet edeceğim. Ne bu ülkenin Başbakanını, ne belediye başkanını bu iftiracılarla karşı karşıya getirmekten, boş tartışmalara girmesinden yana değilim. Onlar işlerinin başında ben de iftiracılara ve felaket siyasetçilerine cevap veriyorum."

Aziz Babuşçu'nun açıklamalarının önemli ayrıntıları şöyle:

Erkek gibi bu iftiraları ıspatlamaya çağırıyorum. Onlar işlerinin başında ve halkımızın dertlerine çare arıyor. Bense iftiralara ve iftiracılara cevap veriyorum. Hatırlanacağı gibi CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, 'mahkemeye başvuranların CHP'li olduğunu ıspat edin istifa edeceğim' demişti. İşte bugün bunun belgelerini sizlerle paylaşacağım.

Tuzla deresinde Büyükşehir Belediyemiz dere yatağını genişlettiği için 2009 yılında olay yaşanmadı. Eğer aynı durum dğer yerler için yapılabilseydi bu taşkınlar yaşanmayacaktı.

Boğluca deresinin akıbeti, yargı kararları ile projelerin engellenmesidir. İki CHP'li il genel meclisi üyesinin başvurusu ile gelinen nokta budur.

Sayın Gürsel Tekin'e sesleniyorum, sözünün erimisin, dürüst müsün göreceğiz. İstifa etmezsen halk seni vicdanlarında mahkum edecek hiç şüphen olmasın. Ama senin daha önce hafızalarda yer alan bir beyan var. Kazanamazsak istifa edeceğim beyanın hala hafızalarda tazedir. Böyle bir tavrın bugünkü belgeler karşısında nasıl bir pozisyon alacağını merak ediyoruz.

Sayın Baykal'a da cevap vermek istiyorum. Kendinizi televizyonlarda bir izleyin. Ayağınızda çizme, daha yaralar sarılmamış, kayıplar aranıyor ve siz başbakan geldi mi, başkan geldi mi, suçlu AK Parti diye açıklamalar yapıyor. Ana muhalefet liderine yakıştı mı? Hiç araştırmadan, soruşturmadan konuştunuz.

Sayın Baykal, o hat üzerindeki tır garajlarından bahsederek ithamını yapmıştır. Basın Ekspres ve İkitelli güzergahında bugüne kadar verilen ruhsatların kimler tarafından verildiğini, ilk ruhsatlamayı kimin yaptığını ihtiva eden belgeler burda. 4 tani CHP, 1999-1998-1994-1994 ve bir de DSP'li belediye başkanı. Her biri ile ilgili söylediklerim burada.

Bu güzergahta Oska Dış Ticaret olarak ifade edilen yer ile ilgili ve Osmanlı tır garajı ile ilgili Oska ruhsat müracatında bulunmuş Küçük Çekmece belediyesi bunu Büyükşehir belediyesine yönlendirmiş, dosya buradan da organize sanayi bölgesine gönderilmiş. Ruhsata bağlanmış bir tır garajı yoktur. Velefki gereğinin yapılması da bizim ve büyükşehirin takip ettiği bir husustur.

Sayın Baykal, sakın bir daha belgesiz konuşmayın, cenazelerin üzerinden siyaset yapmayın. Ayıptır.

Selden zarar gören halkımızdan özür diliyorum. Bu tür siyasi polemiklerle karşınıza çıkmak istemiyordum. 30 yıllık yol arkadaşımı kaybettim bu felakette. Ama son kez belgeleri ile iftiralarına cevap vermek için bu toplantıyı düzenliyorum. Beni mazur görün.

Oska denilen şirkete Büyükşehir tarafından ya da bir başkası tarafından verilen bir ruhsat yoktur.

Bu meselenin asıl özeti şudur: Boğluca deresine ilişktin kararın iptal edilmesi ve bu iptale CHP ilçe teşkilatının öncülük etmiş olması ve iki il genel meclisi üyesinin de bizzad davacı olması, bu anlamdaki süreci ve vehameti en iyi özetleyen bir tablodur. Her halde oraya yoğunlaşmak lazım. Bir il başkanının bu kadar iddialı sözler karşısındaki tavrının ne olacağını görmek lazım.

HABERVAKTİM.COM-CİHAN

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)