Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-01-2010, 14:13   #1
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Başbakan Erdoğan'dan tarihi konuşma!
Başbakan Erdoğan, Şili'den yurda döndü. Havaalanından direk Meclis'e geçen Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin TBMM Grubu toplantısında konuşacak.

Başbakanlıkta yoğun hareketlilik yaşanması üzerine Erdoğan, Başbakanlık'a gitti. Ak Parti grup toplantısının saat 13.00'e ertelendiği duyurulmuştu. Erdoğan, saat 13.00'te İsrail'in sivillere yönelik dünyayı ayağa kaldıran saldırısı ile ilgili ulusa ve uluslararası camiaya yönelik önemli açıklamalar yapacak. Erdoğan'ın konuşmasını İran'ın Ankara büyükleçisi de salonda izleyenler arasında olacak.

AYNI ANDA ÇEVRİLECEK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısındaki konuşması anında İngilizce ve Arapça'ya çevrilecek. Erdoğan'ın grup konuşmasının İngilizce ve Arapça'ya çevrilmesi için grup toplantısı salonuna iki adet kabin kuruldu. Erdoğan'ın konuşmasını çok sayıda yabancı basın mensubunun da takip etmesi bekleniyor.

AYRINTILAR GELİYOR

HaberVaktim

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-01-2010, 14:28   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
Korsanların,zorbaların bile bazı hassasiyetleri olur...
Şimdi israile bu sıfatlardan birisini yakıştırmak israile iltifat etmek demektir...

bu cümle iyiydi...
Alt 06-01-2010, 14:30   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
İsrailin bu yaptıkları cezasız kalamaz...
Türkiye geçmişi olmayan köksüz bir devlet değildir...
Kimse türkiyeyle aşık atmaya kalkmasın türkiyenin dostluğu ne kadar kuvvetli ise düşmanlığıda o kadar şiddetlidir...

Alt 06-01-2010, 14:32   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Türkiye ortadoğu barışı için en çok uğraşan devlettir..
Şimdi bize anti semitizm suçlaması yapma aymazlığında bulunamaz israil..
Artk mızrak çuvala sığmamaktadır...
Alt 06-01-2010, 14:33   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
BM aldığı kınama kararıyla yetinmemeli...
Alt 06-01-2010, 14:35   #6
Kullanıcı Adı
İntifada
İsraili bu yaptıklarıyla başbaşa bırakamayız...Bedelini ödemek zorundadır...
Alt 06-01-2010, 14:59   #7
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
İşte Başbakan Erdoğan'ın tarihi konuşması:

ŞİDDETLE LANETLİYORUM
Bugün sadece Türkiye değil, bütün dünya insanlığına seslenmek istiyorum. İsrail masum insanların kanını döktü. Öncesinde de PKK terör örgütünün saldırısını yaşadık. Bu insanlık dışı saldırıyı bir kez daha şiddetle lanetliyorum.

HER TÜRLÜ LANETİ HAKETTİ
Kanlı katliam her türlü laneti haketmiş bir katliamdır. Açıkça uluslararası hukuka yapılmış bir saldırıdır. İnsanlığın vicdanına yapılan bir saldırıdır. O gemilerde her milletten insan abluka altındaki Gazze'ye insani yardım götürüyordu. Gitmeden önce götürdüklerini dünyaya ilan etmişti. 60 gazeteci gemilere binmişti. Uluslararası sularda mazlum insanlara yardım götüren 600 insana ve 6 gemiye karşı yapılan mu silahlı saldırının BM'nin temel felsefesine yapılmış bir saldırı olduğu açıktır. Tamamen insani amaçlı yardım malzemesi götürüyorlardı.

TÜRKİYE HEMEN HAREKETE GEÇTİ
Biz tabi o sırada yurt dışındaydık. Hatay'daki menfur saldırı ve İsrail saldırısı ile ilgili olarak arkadaşlarımızla çok yakından takip ettik. Telefon görüşmeleri yaparak hassasiyetlerimizi ortaya koyduk. Yaşananları gece boyunca değerlendirerek sürekli temas halinde olduk. İvedilikle gereken adımları atmaya başladık. Uluslararası hukukun ve diplomasinin bütün imkanları kullanılıyor. Büyükelçimiz çağırıldı. 3 askeri müşterek tatbikat iptal edildi. BM Güvenlik Konseyi'nin olağanüstü toplanması sağlandı. İsrail'i kınayan bir açıklama yapıldı. Soruşturma yapılması ve sivillerin derhal bırakılması gerektiği iletildi. NATO Konseyi bugün olağanüstü toplantıya çağırıldı. Arap Birliği, İKÖ ve ABD başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar göreve davet edildi.

İSRAİL'İN TEKLİFİNİ REDDETTİK
İKÖ toplanıyor. Yaralıların süratle tedavisi için gerekeni yapıyor. İsrail bize, yaralılarınızı biz gönderelim dedi. Biz kendi yaralılarımızı alacak iradeye sahibiz diyerek onların teklifini reddettik. İki askeri ambulans hareket etti. Oradan yaralıları almış ve buyöne dönmüşlerdir. Sivil uçaklarımız da oraya ulaşmak üzeredir. Dışişlerine çağırılan İsrail Büyükelçisine gerekli çağrılar yapılmıştır. Tüm yaralılar için gerekli çalışmalar yapıldı. Uluslararası işbirliğinden kaçınmaması gerekmektedir. İsrail bir an önce durumun vehametini anlamalı ve yanlışa devam etmemelidir. Bu tutumu bütün dünya ibretle izliyor. İlgili ülkelerle temas halindeyiz.

AMBARGO DERHAL KALKMALI
İsrail, Gazze'ye yönelik ambargoyu derhal kaldırmalıdır. Gazze'ye gidecek insani yardımlara engel olmamalıdır.

BU SIFATLARI YAKIŞTIRMAK BİLE İLTİFATTIR
Masum insanlara saldırmak alçakça bir pervasızlıktır. Biz biliyoruz ki savaşın da barışın da bir hukuku vardır. Savaşta çocuklara, kadınlara, yaşlılara saldırılmaz. Sivillere saldırılmaz, beyaz bayrak çekenlere, sağlık görevlilerine, yardım görevlilerine salrılmaz. Barışta da saldıranlar insanlığı ayaklar altına almış, insanlıktan çıkmış olurlar. Zorbaların, haydutların bile belli hassasiyetleri olur, belli ahlak kurallarına uyarlar. Hiç bir ahlak kurallarına uymayanlara bu sıfatları yakıştırmak bile iltifattır. İsrail adeta dünyaya meydan okumuştur. Bu hak hukuk tanımayan, pervasız saldırı mutlaka ama mutlaka cezalandırılmalıdır.

MIZRAK ÇUVALA SIĞMAZ OLDU
Yalan söylemeyi devlet politikası haline getiren bu hükümetten soruşturma beklemek yerine uluslararası camia gerekeni yapmalı. Türkiye bu işin peşini bırakmayacak. Türkiye yeni yetme öksüz bir devlet değildir. Türkiye'nin dostluğunu kaybetmek bile başlıbaşına bir bedeldir. Biz her zaman tarihi bir dostluk ve işbirliği içinde olduk. Bu kanlı saldırıyı şiddetle eleştiren İsrailliler ne kadar yanlış olduğunu, ne kadar ağır bir darbe olduğunu iyi anlamaktadır. Mesele Türkiye ile İsrail arasında yaşanan bir mesele değildir. Türkiye her zaman barıştan yanadır. Bölgesel istikrara katkı sağlamıştır. İlişkilerin normalleşmesi için çaba gösteren tek ülke Türkiye olmuştur. İsrail bunu karşısına alacak tutumlar takınmaktadır. Antisemitizm eleştirileriyle izah etme aymazlığından vazgeçmelidir. Artık mızrak çuvala sığmamaktadır. Zulüm yapmayı kendisi için mubah gören, kan akıtmaktan çekinmeyen bir yönetim var. Artık bunu görmezden gelecek hali kalmadı. Uluslararası toplumun yeter artık deme zamanı gelmiştir. BM kınama kararıyla yetinmemelidir.

ABD'YE İNCE MESAJ... OBAMA VE MERKEL İLE GÖRÜŞECEK
BM Genel Sekreteri ile konuştum. Akşam saat 20:00'de Sayın Obama aradı onunla görüşeceğim. Bunları aynen söylüyorum. İsrail'in bu tutumu bir yerlerden aldığı güçten kaynaklanıyor. Merkel'le, İngiltere'nin yeni Başbakanı ile de görüşeceğim. İsrail yönetimine her yaptığın yanına kar kalır dedirtmeyeceğiz. Bu yönetim bunun bedelini ödemek zorundadır. Bunların insan hakkına saygı duyması mümkün değil. İnsanlığın düşmanlığını kazanarak bunu başaramazsınız. Kendi insanlarının dışındakilere insan gözüyle bakmayanların barış derdi olamaz. İsrail kendini yalnızlaştırmaktadır. Etrafına istikrarsızlık yayan bir çıban başı olarak ortaya çıkıyor. Uluslararası toplum bu gidişe bir an önce müdahale etmeli.

İSRAİL HALKINA ÇAĞRI
İsrail halkına diyorum ki, biz her zaman antisemitizme karşı olduk. İsrail halkının barış ve güvenlik içinde yaşaması için katkıda bulunduk. Şimdi bu zulme dur demek sırası İsrail halkındadır. İsrail'in menfaatlerini tamamen ortadan kaldıran hükümetiniz güvenliğinizi tamamen ortadan kaldırmaktadır. Haydutluk yaparak ülkenizin uluslararası itibarını zedelemektedir. Bu pervasız politikalar ve politikacılar öncelikle İsrail ve İsrail halkına kötülük yapmaktadırlar. Buna öncelikle siz dur diyeceksiniz.

ARTIK SİZİN YALANLARINIZDAN BIKTIK
Bugün yeni bir gündür, bir milattır. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Alenen cinayet işleyen bir devletin hesap vermeden insanlığa kendini anlatması mümkün değildir. O gemiler birer merhamet gemisiydi. Yükleri de insanlığın vicdanıydı. Yalan söylüyorlar, bize ateş edildi diyorlar. Artık sizin bu yalanlarınızdan bıktık. Dürüst olun. Gemiler ve personelleri derhal serbest bırakın. Kimse insani yardım amacının dışında yola çıkmış gibi gösterilemez. Daha önce de yüzlerine söyledik. Öldürmeyi iyi bildiklerini yüzlerine söylediğimiz yöneticiler bunu bir kez daha dünyaya gösterdiler. Ağır yaralı insanları bile kelepçeleyen bir anlayış. Bunun insan hakları ile izahı var mı? İnsanlıktan ne kadar nasibi olduğunu artık dünyaya izah etmek mümkün değil. Artık netica almak gerekiyor. Kuru kuruya lanetlemek yetmiyor. Bir gün güç değil adalet yerini bulacak.

KİM BU KANLI SALDIRIYI GÖRMEZDEN GELİRSE...
İsrail hiç bir mazeretle bu kanlı cinayeti izah edemez. Bu sorun sadece iki ülkenin değil artık bütün dünyanın sorunudur. Bu aşamadan itibaren İsrail'in kanlı saldırılarını görmezden gelirse bilmelidirler ki bu kanlı saldırılarda bizzat suç ortağıdır. Meselenin bir teröre karşı savunma olmadığı, terörle mücadele olmadığı, toptan yok etmeye yönelik bir katliam olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Fosfor bombası yağdıracaksınız, hastanelere, camilere, çocuk parklarına, hatta BM ofislerine bomba yağdıracaksınız ve bu yetmez gibi o insanları her türlü ihtiyaçtan mahrum bırakacaksınız. Yardım görevlilerine de insanlık dışı vahşetinizi esirgemeyeceksiniz. Altını çizerek söylüyorum, İsrail Türkiye'yi başkalarına benzetmek gibi bir hatanın içine düşmesin. Herkes sussa bile biz Türkiye olarak Filistin ve Filistin halkına sırtımızı dönmeyecek ve onlara destek olmaktan vazgeçmeyeceğiz.

TERÖR SALDIRILARI
Milletimiz metin olmalı. Türkiye'ye yaraşır bir vakar içinde olmalı. Şehitlerimizi bağrımıza basacağız. Yaralarımızın yaralarını hep birlikte saracağız. Doğrusu insanımıza yakışan budur. Bütün insanımızın metaneti koruyacağına inanıyoruz. İnsanlığın vicdanından süzülen sevgi ve dostluk gemileri bir gün bütün engelleri aşarak menziline ulaşacaktır.

Buradan insanlık dışı, hukuk dışı davrananlara sesleniyorum. Siz ne kadar hukuk dışılığın arkasındaysanız, biz o kadar hukukun arkasındayız. Siz ne kadar terörün arkasındaysanız, biz o kadar barışın ve adaletin arkasındayız. Siz ne kadar mazlumların, Filistinlilerin karşısındaysanız, biz o kadar arkasındayız.

Saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum... Gemileri, yardım gönüllülerini bir an önce teslim edin. Bu konuda yapılacak aksi tutum sorunu daha da derinleştirir.

Malum dün gece yarısı İskenderun'daki askeri birliğimize yönelik saldırıda 6 askerimiz şehit oldu. Bu saldırıyı bir kez daha lanetliyorum. Yaralılarımıza acil şifilar diliyorum. Terör örgütü bir kez daha alçak yüzünü ortaya koydu. Bu saldırı daha öncekiler gibi amacına ulaşamayacak. Kanlı saldırılardan medet uman terör örgütünün kirli oyunları hedefine ulaşamayacak. Lanetlenecek. Biz analar ağlamasın, akan kan dursun diyerek milli birlik ve kardeşlik projesini bir takvime bağladık. Son dönemde Türkiye her açıdan demokratik standartlarını yükseltiyor. Türkiye ne zaman yükselişe geçse, bir karanlık el devreye giriyor. Bu gelişme sürecini sabote etmeye çalışıyor. Biz demokrasi dedikçe birileri teröre sarılıyor, biz hak hukuk dedikçe birileri kan diyor. Bundan kim kazanıyor, kim kaybediyor. Biz anayasa değişikliği yapıyor, kararı halk versin diye referanduma gidiyoruz, kirli eller durmuyor. Biz AK Parti hükümeti olarak terörle mücadeleden asla taviz vermedik. Güvenliği de demokratikleşmeyi de eş zamanlı olarak hayata geçirme çabası içindeyiz. Asla hain emellerine ulaşamayacaklar. Türkiye emin adımlarla doğru bildiği yolda yürümeye devam edecek.

HABERVAKTİM.COM

Konu Duygu'Seli~ tarafından (06-01-2010 Saat 15:14 ) değiştirilmiştir..
Alt 06-01-2010, 15:04   #8
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Konuşma yerinde ama önemli olan bunların uygulanması ve israili her alanda önünü kesme çalışmasıdır.İlişkileri dondurmakla olmaz bu.
Alt 06-01-2010, 15:04   #9
Kullanıcı Adı
İntifada
Şahsi söylüyorum bir açıklama olarak beni tatmin etti...
Bundan sonra gereken politikalarıda bekliyoruz...
Alt 06-01-2010, 15:05   #10
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
''Türkiye'nin dostluğu ne kadar kıymetli ise düşmanlığı da o kadar şiddetlidir! ''

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)