|
![]() |
#1 |
![]() Hikmet Genç
![]() 'Anayasa Mahkemesi' yasasın, yürütsün, yargılasın!.. Artık bunu söylemekten nefret ediyorum... Ama elden ne gelir, söylemek zorundayım.. Zira vakıa bu!.. Anayasa Mahkemesi yine Anayasa’yı ihlal etti.. Bir kere daha sınırlarını zorladı.. Ve bir kere daha yasamanın yetkisini gasbetti.. Çok kestirmeden anlatmak gerekirse; "Yüce mahkeme diyor ki, ‘Arkadaş anla artık, Anayasa bana ne görev vermiş, fonksiyonum neymiş, sen ona bakma.. Ben istemezsem ne kanun yapabilirsin, ne de Anayasa’yı değiştirebilirsin!.. Kuvvetler ayrılığı vardır amma ben en ayrıcalıklı kuvvetim.." Özet budur.. Yargı vesayeti, oligarşik despotizm hukuksuzluğu böyle bir şey işte.. Tabi bu sefer, Anayasa Mahkemesi’nin hakkını da teslim etmek lazım!.. Artık eskisi kadar despot değiller!... 367 hokkabazlığı geride kaldı.. 10 ve 42’de olduğu gibi ‘iptal ediyorum, kaldırıyorum, durdurdum..’ despotluğu da yok.. İşi ilerlettiler!.. AK Parti’ye açılan kapatma davasıyla birlikte ‘ne şiş yansın, ne kebap’ tadında ‘ince ayar’ hukukuna geçmişlerdi.. Velhasıl, son davada da farklı bir uygulama başlattılar.. Topyekûn bir iptal, durdurma, kaldırma yok!.. İlk defa, ‘şu gitsin, şu kalsın, tırnak içindekileri kaldırdım, doğrusunu parantez içine koydum!..’ tarzında maddelerin bir kısmını değiştirme yoluna gittiler.. Kısaca metne ince ayar çektiler... Ne diyorlar? ‘Esastan girdik, ama esaslı bir değişiklik yapmadık..’ (Hadi ya, essah mı?!!..) Tabi bu bir başlangıç.. Zamanla işi öğrenirler, daha çok metinle oynayarak metin düzeltme işini geliştirirler.. Metin düzeltmeden de metin düzenlemeye geçerler!.. Böylece yasama görevini pekâlâ yürütebilirler.. Yürütme görevini de yürütürler.. Yargı zaten onların işi.. Gayet iyi yürütüyorlar!.. E o zaman Meclis’e ne hacet, değil mi?!.. İyisi mi Meclis’i feshedin.. Çok başlılık zaten iyi bir şey değildir!.. Anayasa Mahkemesi; hem yasasın, hem yürütsün, hem de yargılasın.. Ama o tabelayı kaldırmasın!.. ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir..’ O orda asılı kalsın ki, biz ‘çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti’ olduğumuzu her daim hatırlayalım!.. Böylece mutlu bir halk olalım!.. Star 10.07.2010
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|