|
![]() |
#1 |
![]() ![]() Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, soruşturma açılan Tunceli'deki panelde yaptığı konuşmayla ilgili olarak "Evet Kürt sorununun çözümü budur. Lafı daha fazla da dolandırmanın anlamı yoktur" dedi. Baydemir Kürdistan bayrağıyla ilgili yaptığı açıklamaları savundu, sözlerinin arkasnda olduğunu söyledi. Baydemir sözlerini Kuran-ı Kerim ayetleriyle destekledi. Tabii ki temennim bunun, bu arbedenin derhal sona ermesidir. Doğrudur, Dersim'de katılmış olduğum panelde Kürt sorununun çözümüne dair demokratik özerklik programından ne anladığımı, olabilecek en yalın dille ifade ettim. Ve açık söylemek gerekirse eğer bir özeleştiri vermek gerekiyorsa bugüne kadar bu yalınlıkta konuşmamamdır. Eğer bir özeleştiri isteniyorsa bence bu konuda istenmelidir. "Evet, Kürt sorununun çözümü budur. Lafı daha fazla da dolandırmanın anlamı yoktur. Bence Kürt halkına da, kardeşlerimize de, kamu otoritelerine de birbirimize karşılıklı açık, samimi ve dürüst olmamız lazım. Ben açık, dürüst, samimi bir politikayı izlersek yurttaşlarımızı daha kolay ikna ederiz inancını taşıyorum." 21. yüzyılda "Kürt sorununda kan dökmenin artık haram olduğunu, artık bundan derhal vazgeçmek gerektiğini" ifade eden Baydemir, insanların konuşabileceği, müzakere edebileceği, tartışabileceği, ortak paydalarda bulaşabileceği bir ortamının yaratılması gerektiğini bildirdi. Baydemir Kuran'dan ayet örneği verdi: "Bu konuda daha fazla polemiğe girmeyeceğim. Sadece ve sadece Sayın Çiçek ve özellikle kabinede bulunan bakanlar, sadece kendileri için öneriyorum başka hiç kimse için önermiyorum. Hafızam beni yanıltmıyorsa Taha Suresi'nin 71. ayetini okumalarını öneriyorum. Bir kez daha söylüyorum Taha Suresi'nin 71. ayetini öneriyorum; Sayın Çiçek ve kabinedeki diğer bakanlara." Ayette ne bulunduğunu soran gazetecilere Baydemir, "Kendileri okuyunca göreceklerdir" dedi. CNN TÜRK & Ajanslar
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bence daha ileri gidip daha fazla sataşacaktır... Çünkü verilen emirler öyle ve gergin ortam onlara yarıyor...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Kuran ayetleriyle destek verip,insan vasıfları dışında toplumu rahatsız eden,insanı insana düşman akseden tutumlar.Nasıl bir ikilemdir. (!)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Cemil çicek haddini aşmıştır bence. Bu osmanda eline geçirdiği kozu en iyi şekilde kullanmaya çalışıyor. Dikkat ediniz osman baydemir bölgenin en sevilen insanıdır. Siyasal kürt hareketlerininde ilerideki lideri olarak gösteriliyor.
Onlar ne kadar pislik yaparsa yapsın biz ahlaklı cevaplar vereceğiz. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Osman Baydemir'e bak hele sen...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
![]() Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla 20 / TAHA - 71 Kâle âmentum lehu kable en âzene lekum, innehu le kebîrukumullezî allemekumus sihr(sihra), fe le ukattıanne eydiyekum ve erculekum min hilâfin ve le usallibennekum fî cuzûın nahli ve le ta’lemunne eyyunâ eşeddu azâben ve ebkâ. (Firavun): “Size izin vermemden önce ona îmân mı ettiniz? Muhakkak ki o, gerçekten size sihir öğreten, sizin büyüğünüzdür (ustanızdır). Bu durumda mutlaka sizin ellerinizi ve ayaklarınızı çaprazlama keseceğim. Ve sizi mutlaka hurma ağacına asacağım. Ve böylece hangimizin azabı daha şiddetli ve daha kalıcı (imiş) gerçekten bileceksiniz.” dedi. Ne demek istediği daha önemli gibi ! Tehdit mi ediyor ? Yoksa Uyarı mı yapıyor İyi anlamak gerek ! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() "Hafızam beni yanıltmıyorsa Taha Suresi'nin 71. ayetini okumalarını öneriyorum. "
Şu endama bak...Sorarım ben osman baydemire sen kaç ayet biliyorsun ki. Senin kendine önder edinmedin mi APO yu.Şimdide dinden diyanetten bahseder. Osman Baydemir'in fazla sesi çıkıyor.Hemde çok fazla. Şimdide özerklik yok artık bence devlet kurmalarına izin versinler. Özerklik işine karşıyım. Bu arada bizim Ak Partininde maşaALLAH'ı var sanki ellerine koz vermek için yarışa girmiş bizimkiler...Devam bakalım daha neler göreceğiz... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() BEnde bu ayetleri osman baydemire gönderiyorum.
O, iş başına geçti mi (ya da sırtını çevirip gitti mi) yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya, ekini ve nesli helak etmeye çaba harcar Allah ise, bozgunculuğu sevmez(Bakara/205) Allah'a ve Resûlü'ne karşı savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuğa çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri, asılmaları ya da elleriyle ayaklarının çaprazca kesilmesi veya (bulundukları) yerden sürülmeleridir Bu, dünyadaki aşağılanmalarıdır, ahirette onlar için büyük bir azab vardır (Maide/33) Medyen (toplumuna da) kardeşleri Şuayb'ı (gönderdik Şuayb onlara Dedi ki: "Ey kavmim, Allah'a kulluk edin, sizin O'ndan başka ilahınız yokturSize Rabbinizden apaçık bir belge (mucize) gelmiştir Ölçüyü ve tartıyı tam tutun, insanların (hakları olan mallarını) eşyasını değerinden düşürüp-eksiltmeyin ve düzene (ıslaha) konulmasından sonra yeryüzünde bozgunculuk (fesad) çıkarmayın Bu sizin için daha hayırlıdır, eğer inanıyorsanız" (Araf/85) Konu İntifada tarafından (08-04-2010 Saat 14:16 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Barış abi mesaj bozuk istersen editle resimler var hepsinde musemma yazıyor.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |