|
![]() |
#1 |
![]() arkadaşlar size göre nasıl acaba?? Sizin için Cennet bir hedef midir? yoksa Cennet bir ödül müdür?
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Talip olacağımız şeyin sadece Allahın rızası olması gerekir. Onun adına yaptığımız onun vaaz ettiği şeylere teslim olmak yaratılmanın karşılığıdır. Dünya hayatını ikame ederken her tür şeytani nefsi hayhuylara rağmen yıkılmadan kendi rızasına ulaşmak tek rotamızdır. Mükemmel olmak mümkün olmasada bu yoldaki gayretlerin sonucu olarak mevlamızın bizi cennet ile ödüllendirilmesi zaten teslimiyetlerin son noktasıdır. Asıl niyetin cennet için değilde onun rızası için olursa bu kutlu yolda şaşmalar kaymalar minumuma inerek cennet ile şereflenmek eksenimiz olması gerekir.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Esasında bu soru bazen benim de aklıma geliyor.
Yani salt cenneti kazanmak için çalışmak ne kadar doğru bunu merak ediyorum açıkçası.. Bunula beraber, öncelikli hedefimizin, amacımızın sadece ve de sadece Allah rızası olması gerektiği söyleniyor ki öyle de olmalı bana göre.. Ben de böyle düşünüyorum. Zira, Allah'ın rızasını kazanmak, O'nun sevgisine layık olabilmek, belki şuan bizim idrak noktasında pek de havsalamızın alabileceği bir şey olmayabilir. Çünkü baktığımız zaman cennet, bütün maddi güzellikleri içerisinde barındırması hasebiyle insana daha cazip gelebiliyor belki de.. Ancak bir miktar perde arkasına bakabildiğimiz takdirde, Allah'ın rızasını kazanmak, O'nu inşaAllah görebilmek payesi esas hedef noktasına koyulduğu takdirde, o ibadet hazzına daha iyi varılacaktır (inşaAllah).. Özetle, ibadetlerimizin salih olabilmesi için, cenneti isteriz o bizim için bir ödüldür ama hedefimiz amacımız sadece ve sadece Allah rızası olmalı. Niyetimiz hep bu yönde olmalı.. Bu şekilde makbul ameller dünyasındaki yerimizi inşaAllah alabileceğimizi düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
ALLAH razı olsun.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Bizim amacımız hep rızayı ilahi olmalı ki bu doğrultuda bir yaşam sürdürdüğümüz takdirde cennet kaçınılmaz bir ödül olacaktır.Fakat günümüz itibari ile bunu söylemek pek mümkün değil.Zira sadece namazını kılanların çoğu bile neden namaz kıldığını bilmez.Toplum her köşesi ile taklidi iman kokuyor.Taklidi iman yaşıyoruz.Böyle bir vaziyette insanların amacı sadece cennet oluyor.Olaya pragmatist yaklaşıyorlar.Bir şiir vardı şuan da aklıma gelmiyor ama şöyle bir manaya geliyordu ;
"Cennet olmasaydı kim iman ederdi." Evet düşünüyorum bende arada sırada galiba çok az kişi iman ederdi.Fakat buna rağmen ALLAH kabul buyuruyor.Buda onun rahmetinin ve merhametinin göstergesi. Tüm ümmetin tahkiki iman yaşaması ümidiyle... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Şahsi düşüncem, bizler cennet'ten çok cehennem ateşini düşünüyoruz. Belki de öncelikli hedef, cennet değil, cehennem ateşinden kurtulmak. Konu Gönülden tarafından (09-05-2015 Saat 02:57 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Zaten birini seçmen ikisini de seçmen anlamına geliyor. Bence sorun hangi seçeneği seçtiğimizde değil. Sorun Rızayı ilahi eksenli dönmememiz. Düşünce ve Aktivitelerimizin pragmatist oluşu ve temelinde ilahi rızanın yatmıyor olması. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Belki de bunun bir sonucu olarak insanlarımız Cennetten çok cehennem ateşini düşünüyorlar. Konu Gönülden tarafından (09-05-2015 Saat 02:58 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |