Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 10-08-2010, 03:36   #1
Kullanıcı Adı
ALmi´
Standart Birand'ın da Kaseti Çıktı!.
Aramalar sonucu ele geçirilen 25 adet kasetin içinde ünlü sunucu M.Ali Birand`ın da kasedinin olduğu öğrenildi.

Mehmet Ali Birand`ın da "ses kaseti" çıktı... Onu "illegal" biçimde dinleten kişi ise Hanefi Avcı...

Mehmet Ali Birand, bugün öğleden önce Beşiktaş`daki Ağır Ceza Mahkemesi`ne giderek Hanefi Avcı`yla ilgili soruşturmayı yürüten savcılarla görüştü.

25 KASETTE NELER VAR?

Birand`ın adliyeye çağrılma nedeni, Hanefi Avcı`nın evinde yapılan aramada çıkan 25 adet "dinleme kasetiydi"...

Kasetlerden biri Mehmet Ali Birand`a aitti.

Avcı, Birand`ı da illegal bir şekilde dinleterek kayda aldırmıştı.

BİRAND ŞİKAYETÇİ OLMADI

Savcılara bu konuyla ilgili ifade veren Mehmet Ali Birand, Hanefi Avcı hakkında şikayetçi olmadı.

KASETİ OLAN DİĞER ÜNLÜ KİM?

Avcı`da bulunan 25 kaset içinde ünlü bir gazetecinin dinleme kaydıda var.
Alınan bilgiye göre "illegal şekilde" kaykayda alınan diğer kişi Ertuğrul Özkök...

http://www.analizmerkezi.com/Haber/Gundem/07102010/-BIRANDIN-DA-KASETI-CIKTI-.php

ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-08-2010, 03:41   #2
Kullanıcı Adı
merve
Bende diyorum bir eksiklik var
Memhmet Ali Birand ın böyle bir bağlantısı olmaması şaşırtıcı olurdu. Hiç sevmiyorum zaten kendisini. Zaten Doğan Grup üyesi, oradan kaybediyor.
Kasedin içeriğini merak ettim. Ertuğrul Özkök falan ilginç
merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-08-2010, 04:13   #3
Kullanıcı Adı
merve
Standart Avcı'da ses kaydı çıkan Birand, mağdur sıfatıyla ifade verdi
Devrimci Karargâh örgütüne yardım ve yataklıktan tutuklanan Hanefi Avcı'nın bürosunda bulunan ses kayıtları, savcılığı harekete geçirdi.

Kayıtlarda görüşmeleri yer alan gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand, dün mağdur sıfatıyla yarım saat ifade verdi. Özel yetkili savcı Kadir Altınışık'ın çağrısı üzerine adliyeye gelen Birand, Avcı hakkında şikâyetçi olmadığını açıkladı. Usta gazeteci, sorular üzerine "Avcı'nın bürosunda benimle ilgili bazı telefon görüşmeleri çıkmış. Yani önemli şeyler değil, ama savcı 'o nedir, bu nedir' diye sordu. Beni 'mağdur' olarak çağırdılar." dedi.

İstanbul Özel yetkili savcısı Kadir Altınışık'ın çağrısı üzerine adliyeye gelen Birand, Avcı hakkında şikâyetçi olmadığını açıkladı. Yarım saat içeride kalan Birand, gazetecilerin soruları üzerine "Avcı'nın bürosunda benimle ilgili bazı telefon görüşmeleri çıkmış. Yani önemli şeyler değil, ama savcı 'o nedir, bu nedir' diye sordu. Beni 'mağdur' olarak çağırdılar." dedi.

Birand, Zaman'a yaptığı açıklamada da kendisine dinletilen ses kayıtlarının 1996-97 yıllarına ait olduğunu, 32. Gün programıyla ilgili mesai arkadaşlarıyla yaptığı bazı görüşmeleri ve şahsî birkaç görüşmesini içerdiğini söyledi. Konuşmaları dinlediğinde hayret ettiğini belirten Birand, 28 Şubat döneminde kendisinin de mimli gazeteciler arasında bulunduğunu ifade etti. Mehmet Ali Birand, herhangi bir şikâyette bulunmadığını ancak savcıya, "Ne kadar ayıptır ki, emniyet beni dinletmiş ve ne kadar ayıptır ki bu kayıtları hâlâ silmemiş." dediğini kaydetti. Dinleme kayıtlarının neden Hanefi Avcı'dan çıktığını anlamadığını da söyleyen Birand sözlerini şöyle sürdürdü: Avcı neden bu kasetleri saklamış bilmiyorum. Artık emniyetin ne yaptığını anlayamaz oldum. Kayıtları dinlediğimde çok kötü hissettim kendimi." 28 Eylül 2010'da yapılan operasyonda Avcı'nın ofisinde ve evinde yapılan aramada 24 tane kasetin ele geçirildiği ortaya çıkmıştı. Avcı'da ele geçen delillerin yer aldığı torba geçtiğimiz günlerde hakim önünde açılmıştı. Delil dosyasında yer alan kayıtlardan bazılarının da Birand'a ait olduğu ortaya çıkmış oldu.

Devrimci Karargâh soruşturmasında Hanefi Avcı ve Avcı'nın arkadaşı Necdet Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 14 şüpheli tutuklu. Kılıç'la birlikte 'Devrimci Karargâh terör örgütü üyeliği' suçundan tutuklanan 13 şüphelinin tahliye talebi İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince reddedilmişti. Avcı da, 5 Ekim 2010'da tutuklama kararına itiraz etmişti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bugün bu itirazı da karara bağlaması bekleniyor. 28 Eylül'de mahkemeye çıkarılan Avcı, 10 gündür Silivri Cezaevi'nde tutuklu. Aynı gün Avcı'nın Eskişehir'deki evinde de arama yapılmıştı. Bu aramalarda ele geçirilenler bir torba içinde savcılığa teslim edilmişti. Çok sayıda önemli dokümanın olduğu belgeler arasında 24 adet eski teyp kaseti olduğu öğrenilmişti. Torba daha sonra Avcı'nın avukatı ve hakim nezaretinde açılmıştı. Torbadaki 24 eski kasetin çok kritik önemde bilgiler içerdiği iddia edilmişti.

ZAMAN
merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)