|
![]() |
#1 | |||
![]()
Balıkesir'de başörtüsü skandalı! Balıkesir Burhaniye Sağlık Meslek Lisesi'nde başörtüsü skandalı yaşandı. Öğretmen okul çıkışında öğrencinin başını zorla açıp kafasını duvara vurduğu iddia edildi. Balıkesir Burhaniye Sağlık Meslek Lisesi'nde, okul çıkışında iki kız öğrencinin başörtüsünün bir öğretmen tarafından zorla çıkarıldığı ve kafalarının duvara vurulduğu iddia edildi. Öğrencileri, araya giren arkadaşları ve diğer öğretmenler kurtardı. Zanlı öğretmen Bekir H. (45), velilerin şikayeti üzerine Burhaniye Merkez İlçe Karakolu'na götürülerek ifadesi alındı. Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlattı. Olay, dün saat 12.10 sıralarında Burhaniye Sağlık Meslek Lisesi çıkışında meydana geldi. İddiaya göre 10. sınıf öğrencileri F.Ç. ve S. A., okul çıkışında başörtülerini taktı. Bu sırada meslek dersi öğretmeni Bekir H., F.Ç.'nin başörtüsünü başından çıkarmak istedi. Geri çekilmek isteyen F.Ç.'nin başını duvara vurup küfür ve hakaret etti. Bekir H. ayrıca S.A.'yı da kolundan tutarak darp etti. Öğrencileri, okulun diğer öğretmenleri kurtardı. Olayı duyan iki öğrencinin velileri, öğretmen Bekir H.'den şikayetçi oldu. Bekir H., Burhaniye Merkez İlçe Karakolu'na götürülerek ifadesi alındı. Bu arada Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlattı. İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Aslan, "Soruşturma devam ediyor. Öğretmenimizin bu şekilde müdahale etmesi hoş değil, son derece yanlış. Daha önce de bu öğretmenimiz hakkında bu tür hadiseler oldu. Bu hadiselerden dolayı geçirmiş olduğu soruşturmalar da var. Böyle bir hareketinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hakkında idari tahkikat başlatıldı." dedi. Geçen yıllarda Savaştepe ilçesinde görev yapan Bekir H.'nin Samsun'a tayin edildiği; ancak mahkeme kararıyla tekrar Balıkesir'e geldiği bildirildi. SEÇİM SÜRECİNDE GERGİNLİK İSTEYENLER VAR Balıkesir Sivil Güçler Birliği Başkanı Av. Mehmet Birol Şahin, iki öğrenciye yapılan saldırının son derece üzücü ve vahim olduğunu belirterek, olayın hoşgörü ortamını bozmaya yönelik bir davranış olduğunu kaydetti. Son dönemde başörtüsünün toplumun büyük bir bölümünün ortak düşüncesiyle problem olmaktan çıktığını vurgulayan Şahin, "Bu tür olaylar artık yaşanmıyordu; ancak seçim öncesi insanların hassasiyetleri ve inançları ile ilgili toplumu yeniden germek ve kendilerine göre seçimi etkilemek üzere bu tür hareketler yapıldığını görüyoruz. Nitekim bu olaydan sonra marjinal bir siyasi partiye mensup bir grup, karakol önünde toplandı ve öğretmene destek verdi. Sağduyulu vatandaşlarımızın, bu tür tahriklere fırsat vermemesi gerekir. Biraz daha sabırlı olmalarını tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu. Hukuki süreci takip ettiklerini dile getiren Şahin, seçim öncesi bu tür olayların ülkenin farklı yerlerinde meydana gelebileceği uyarısında bulundu. Vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Av. Şahin, "Demokrasiyi ve insanlarımızın inançlarını içine sindiremeyen bir grup, sürekli bu tip tahriklerle çirkin emellerini gerçekleştirmeye çalışıyor. İki kız öğrenciye saldırıda bulunan kişinin öğretmen olması da ayrıca vahim bir durumdur. Hoşgörü ve huzur ortamını bozmak, kimsenin haddine değildir." dedi. HUKUKÇULAR OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAK Balıkesir Hukukçular Derneği Başkanı Av. Murat Ören de olayın, seçim öncesi vatandaşların eğilimini etkilemeye yönelik olduğunu ifade etti. Yaşananları çok üzücü bulduğunu ifade eden Av. Ören, "Bu çirkin olayı kınıyoruz. Olayın, seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde toplumdaki hoşgörü ve inançlara saygı noktasında provokatif amaçlı olduğunu düşünüyorum. Balıkesir Hukukçular Derneği olarak bu olayın takipçisi olacağız. Toplumumuz, sağduyuyla bu olayları aşacaktır." diye konuştu. "ENSESİNDEN TUTMAK İSTEDİM, BİRDEN TÜRBANI AÇILDI" Öğretmen Bekir H., söz konusu öğrencileri okul içinde başörtüsüyle gezdikleri için uyardığını söyledi. Bekir H., "Ben görevimi yaptım. Kimseyi darp etmedim. Öğrencilerin başörtüsüyle okul içinde dolaşması,Atatürkilke ve inkılâplarına aykırı." dedi. Bekir H., okul içinde türbanlı dolaştıklarını ve daha önce defalarca uyarmasına rağmen ısrarcı olduklarını iddia ederek, "Saat 12.00 sıralarında, türbanlı gezen kızı bahçede gezerken uyardım. 'Çıkarmıyorum, sen karışamazsın.' diye cevap verdi. Müdürün yanına götürürken okulun zemin katında, yine aynı şekilde iki öğrenci türbanla dolaşıyordu. Bu öğrencileri de müdürün yanına götürdüm. Müdür bana, 'Sen bu öğrencilere karışma. Bu şekilde gezebilirler.' dedi. Bu sırada F.Ç. adlı öğrenci dışarıya kaçtı. Ensesinden omuzuna doğru tutmak istedim, birden türbanı açıldı. Ondan sonra bağırmaya başladı. Ben kesinlikle öğrenciye vurmadım. Öyle bir şey olsaydı hastanedeki kontrolde rapor verilirdi." şeklinde konuştu. "BAŞINI DUVARA VURDU, KIZCAĞIZIN ÇIĞLIKLARIYLA GELDİM" Okul öğretmenlerinden Ferhan Levent ise olayın mesai saati dışında olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: "Saat 12.10'da öğrencimiz dışarıya çıkmak üzereydi. Dış kapının bir adım ötesindeyken bu öğretmen bey, öğrencimizi tutup arkasından çekti. 'Bu şekilde burada gezemezsin.' diyerek tartaklamaya başladı. Başını duvara vurdu. Kızcağızın çığlıklarıyla geldim. Öğrenciler etrafına toplanmıştı. Olay büyümesin diye öğrencileri uzaklaştırdık fakat tehdit savurup, 'Bu şekilde gezemezsiniz, defolun gidin.' gibi sözlerle öğrencimizi rencide etti. Daha önce de bu şekilde vukuatları var. Öğrencilerimizin eteklerine de karışıyor. 'Niye uzun etek giyiyorsunuz?' diyor. Daha önce de savcılıkla ilgili bir vukuatı var bu beyefendinin. Psikolojik sorunları var sanırım, takıntı haline getirmiş. Öğrencilerimizin gizli kamerayla fotoğraflarını ve görüntülerini çekiyor. Daha önce de birkaç kez uyarıldığı halde aynı hareketlerine devam etmektedir. Ben olayın üstüne geldiğim ve öğrenciyi o şekilde gördüğüm için insanlık vazifesi olarak araya girip müdahale etmek istedim." "BAŞÖRTÜSÜNÜ AÇTI, SONRA DUVARA İTTİ" F.Ç.'nin arkadaşları da, "Arkadaşımız müdürün odasından çıktığında Bekir hoca arkasından koşarak başörtüsünü açtı, sonra duvara itti. Arkadaşım yere düşerken tuttuk. O saatte biz okulda çıkıyorduk, mesai bitmişti. Karışmaması gereken bir saatte karıştı." şeklinde konuştu. F.Ç. isimli başörtülü kız öğrenci ise "Okuldan çıkmaz üzereyken Bekir Hoca, 'Bu şekilde okuldan çıkamazsınız.' diyerek başörtümü çıkardı. Daha sonra da başımı duvara vurdu." dedi. CİHAN
![]() Konu sudaduran tarafından (05-11-2011 Saat 15:36 ) değiştirilmiştir.. |
||||
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() deyyus...
Konu İntifada tarafından (05-11-2011 Saat 14:38 ) değiştirilmiştir.. Sebep: başlığı yanlış okumuşum |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() gelde bu adamı asma şimdi
insanın aklına sütçü imam geliyor sıkacaksın kafasına |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Bizi bunlara alıştırıp yıldırmak istiyorlarsa boşuna uğraşmasınlar... Biz yılsak yerine yenilerimiz gelir...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() haberin videosunu şimdi ekledim
videoyu izleyince ne kadar öğretmenlik mesleğine yakışmayan bir insan(!) olduğunu anlayacaksınız öğrenciyi darp ettikten sonra polise şikayet edilen bekir (öğretmen olacak şahıs),ergnekoncu perinçek'in kanalı ulusal tv'yi arıyor goya kendisine sahip çıkacağını düşünüyor zavallı kelin merhemi olsa başına sürer misali sık sık ulusal kanalı izlermiş çünkü cumhuriyetçiymiş (burda güldüm işte) videoda ak parti ilçe başkanının tepkisi ve darp edilen öğrencinin konuşmaları da var |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Video da na var
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Lanet olsun böylelerine.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() bu kızın babası abisi amcası dayısı yokmu?
gitsinler aynısını yapsınlar.... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() bu hoca bozuntusunun daha öncede vukuatlatları varmış meğer
2008 yılında dayak yemiş,suçu başörtülü ailelere atmış o zaman hürriyet çarpıtmış haberi,zaman doğrusunu yazmış işte o haber HÜRRİYET VE MİLLİYET'İN "ÖĞRETMENE TÜRBAN DAYAĞI" HABERİNE ZAMAN'DAN JET YALANLAMA TRABZON’un Çaykara İlçesi'nde Ataköy Sağlık Meslek Lisesi öğretmeni Bekir Himmetoğlu, türbanlı öğrencilerin okula girmesine izin vermediği için dövüldüğünü ileri sürerek savcılığa başvurdu.Zaman'dan anında kontra bir haber geldi... 10 Haziran 2008 Salı 17:56 Medyadaki saflaşma artık iyice kendini göstermeye başladı. Artık haberlerin doğruluğunu anlayabilmek için bütün yayın organlarına bakmak gerekecek. En sıradan bir olayda bile birinin ak dediğine diğeri kara diyebiliyor. Buna en son örnek de Trabzon'da bir öğretmenin dövülmesi olayının farklı yayın organlarında çok farklı şekilllerde yeralmısını gösterebiliriz. Biz her iki yayın grubunun haberini de veriyoruz. Artık hangisine inanacağınız size kalmış... Cumhuriyet öğretmenine türban dayağı Sosyolog Profesör Şerif Mardin'in "Mahalle Baskısı" sözünden sonra geçen ay gündeme damga vuran, "Cumhuriyetin öğretmeni imamın gerisinde kaldı" görüşü Trabzon'da gerçek oldu. Türbanlı öğrencilerin sınıfa girmesini istemeyen öğretmen kimliği belirsiz kişiler tarafından feci şekilde dövüldü. TRABZON’un Çaykara İlçesi'nde Ataköy Sağlık Meslek Lisesi öğretmeni Bekir Himmetoğlu, türbanlı öğrencilerin okula girmesine izin vermediği için dövüldüğünü ileri sürerek savcılığa başvurdu. Himmetoğlu, derslerde türban takan kız öğrencileri uyardığı için okul yönetimi tarafından tehdit edildiğini de iddia etti. 4 ay önce Balıkesir’den Çaykara'ya atanarakc göreve başlayan branş öğretmeni Bekir Himmetoğlu (44), dün saat 21.00 sıralarında oturduğu lojmanının kapısının çalındığını belirterek, “Aşağıdan birisi, ‘Hocam ben Murat Yazıcı. Aşağıda kavga var. Gelin’ diye seslendi. Ben de öğrencilerimden birinin kavgaya karıştığı düşünerek lojmanın giriş kapısı önüne indim. İki kişi, “Sen ne karışıyorsun öğrencilerin baş örtüsüne’ diye bana saldırıp vurdu. ‘Bir daha karışmam’ dedim” dedi. Öğretmen Himmetoğlu, kendisini dövenleri karanlıkta göremediğini ve tanımadığını söyledi. Olaydan sonra Çaykara Devlet Hastanesi’nde tedavi gördüğünü anlatan Bekir Himmetoğlu, kafasına aldığı darbeler nedeniyle 15 gün iş göremez raporu aldığını, daha sonra Çaykara Cumhuriyet Savcılığı'na can güvenliği olmadığı için suç durusunda bulundu. DERSLERE TÜRBANLA GİRENLERİ UYARMIŞ Çaykara Ataköy Sağlık Meslek Lisesi'nde 4 ay önce göreve başlayan branş öğretmeni Bekir Himmetoğlu'nun iddiasına göre, kız öğrencilerin okul içine ve sınıflara türbanlı olarak girdiklerini görünce, öğrencileri uyarak türbanlarını çıkarmaların istedi. Daha sonra okul idaresine çağrıldığını anlatan Himmetoğlu, idareciler tarafından, ‘Bu çocuklarla ne alıp veremediğin var. Senin sorunun ne, ne karışıyorsun öğrencilerin baş örtüsüne’ denilerek uyarıldığını öne sürdü. Okul Müdür Vekili Cemil Korkmaz'ın üzerine yürüdüğünü ve kendisini dövmeye kalktığını iddia eden Himmetoğlu, araya giren öğretmenlerin olayı yatıştırdığını, jandarmaya bu konuda suç duyurusunda bulunduğunu iddia etti. MÜDÜR VEKİLİ TÜRBANI YALANLADI Okul Müdür Vekili Cemil Korkmaz iddiaları yalanlarken, “Okula türbanla giren öğrenci olmadığını, yaşanan darp olayını da İlçe Mili Eğitim Müdürü'ne bildirdiğini belirtti. Bekir Himmetoğlu’nun buraya sürgün geldiğini ve sorunlu birisi olduğunu iddia eden Korkmaz, türban konusunda kendisiyle tartışmadığı, bir çok öğrenciyi sınıfta bıraktığı için bu tür saldırıyla karşılaşmış olabileceğini kaydetti. ZAMAN GAZETESİ'NİN HABERİ: Bir yalan haber daha Ataköy Sağlık Meslek Lisesi öğretmeni Bekir Himmetoğlu'nun 'başörtülü öğrencilerin okula girmesine izin vermediği için dövüldüğünü ve derslerde başörtü takan kız öğrencileri uyardığı için okul yönetimi tarafından tehdit edildiği' iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Yaklaşık 4 ay önce Balıkesir'den Çaykara'ya atanan öğretmen Bekir Himmetoğlu'nun iddia ettiği gibi Ataköy Sağlık Meslek Lisesi'nde öğrencileri başörtüsü ile derse girmelerinin söz konusu olmadığı belirtildi. İddiaları yalanlayan bazı öğretmen ve veliler, Himmetoğlu'nun başka bir yere gitmek için bahane uydurduğunu, hatta okul dışında başörtüsü takan öğrencileri 'düşük notla' tehdit ettiğini ileri sürdü. Bir öğrenci velisi de, Himmetoğlu'nun kızına 'eteğinin boyu uzun, annene söyle kısaltsın' dediğini söyledi. MUHTAR: BİZİM KÖYÜMÜZDE BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ Öğretmen Himmetoğlu'nun iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Ataköy Muhtarı Mehmet Çökmez, "Buraya yıllardır sağcısı, solcusu geldi. Hiç bir memura bu tür bir davranış olmadı. Dövecek olsalar gece değil, gündüz döverler. Burada böyle bir şeyin olması mümkün değil." dedi. Olayın olduğu gün öğretmenin kendisini aradığını ve gittiğinde apartmanın önünde oturur vaziyette bulduğunu anlatan Çökmez, " Ben kendisine 'hemen hastaneye gidelim' dedim. Ama bana 'gerek yok ben ilgili yerlere bilgi verdim' dedi. Daha sonra Jandarma geldi. Bana orada verdiği bilgilerde de bir çelişki vardı. Gelenlerin kapısını çaldıklarını fakat kendisinin açmadığını söyledi. Ama daha sonra da gelenlerin kendisini aşağı çağırdıklarını belirtti. Peki kapısını açmadığı halde daha sonra neden aşağı indi?" diye konuştu. Saldırı iddialarına inanmayan Çökmez, "Oradaki basamaklar çok dik ve karanlıktı, belki de merdivenlerden düşmüş de olabilir." ifadelerini kullandı. Muhtar Çökmez, köylerine sürgün olarak geldiğini belirttiği Himmetoğlu'nun, buradan gitmek için bahane uydurmuş olabileceğini ileri sürdü. 'KIZIMA ETEĞİNİN BOYUNU KISALT DEMİŞ' Bazı öğrencilerin okula başörtülü olarak girdiklerini ve bunları uyardığı için dövüldüğünü ileri süren öğretmen Himmetoğlu'nun, okul dışında başörtü takan bazı öğrencileri 'düşük notla' tehdit ettiğini, öğrencilerin etek boylarına karıştığı ortaya çıktı. İddialar bazı öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından da doğrulandı. Öğrenci velilerinden Ömer Birlik, Himmetoğlu'nun kendi kızına 'eteğinin boyunu kısalt' dediğini iddia etti. Kızının, öğretmenin başka öğrencilere 'başörtüsü takmanıza gerek yok' dediğine de şahit olduğunu söylediğini anlatan Birlik, " Benim çocuğuma sadece 'kızım eteğin uzundur, annene söyle kessin' demiş. Çocuğum da, durumu bana anlattı. Kızımın eteği, okulun yaptırdığı üniforma. Ben 20 senedir burada böyle bir şey görmedim. Ben de gittim okul idarecilerine durumu anlattım. Onlar da bana kızımın eteğinin okul kıyafetine uygun olduğunu, öğretmenin biraz sıkıntılarının bulunduğunu belirterek, 'Sizin kafanızı yormanıza gerek yok. Biz meseleyi hallederiz' dediler." dedi. Ömer Birlik, öğretmenin kim tarafından dövüldüğü konusunda bilgi sahibi olmadığını kaydetti. Öte yandan, öğretmen Bekir Himmetoğlu'nu hakkında, daha önce derslerini aksatmak gibi disiplinsiz hareketlerinden dolayı soruşturma açıldığı bilgisine ulaşıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan soruşturmalar neticesinde Himmetoğlu'na maaş kesme ve uyarı cezaları verildiği, bundan dolayı da okul yönetimi ile ters düştüğü öğrenildi. OLAY Trabzon'un Çaykara İlçesi'nde Ataköy Sağlık Meslek Lisesi öğretmeni Bekir Himmetoğlu, geçtiğimiz günlerde, Ataköy Belediyesi lojmanının kapısının çalındığını ve öğrencisi olduğunu söylediği bir kişinin kendisini aşağıYA çağırdığını ve burada 2 kişinin 'Sen ne karışıyorsun öğrencilerin baş örtüsüne' diye sardırdıklarını iddia etmişti. Kendisini dövenleri karanlıkta göremediğini ve tanımadığını söyleyen Himmetoğlu, Çaykara Cumhuriyet Savcılığı'na suç durusunda bulunmuştu. Himmetoğlu ifadesinde, türbanlı öğrencilerin okula girmesine izin vermediği için dövüldüğünü, derslerde türban takan kız öğrencileri uyardığı için okul yönetimi tarafından tehdit edildiğini de iddia etmişti. Bu arada Trabzon'un Çaykara ilçesinde 'başörtülü öğrencilerin okula girmesine izin vermediği için dövüldüğü' iddiaları ile savcılığı suç duyurusunda bulunan Ataköy Sağlık Meslek Lisesi öğretmeni Bekir Himmetoğlu, darp edenleri görmemesine rağmen iddialarında ısrar ediyor. Okula başörtülü girmek isteyen öğrencileri uyardığı için saldırıya uğradığını ileri süren Himmetoğlu, kendisine saldıranlan 20-30 yaşlarında olduğunu ve tanımadığını söyledi. http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=344669 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|