|
![]() |
#1 |
![]() Hz. İsa (aleyhi selam) Allah’tan (c.c.) aldığı emirle köy köy, kasaba kasaba tevhid inancını anlatır.
Gittiği bir köyde, delikanlının biri, hz İsa (aleyhi selamdan) dua ister: “Ey İsa (aleyhi selam) dua et Allah bana sevgisinden zerre kadar nasip etsin.” İsa (aleyhi selam) “o kadar sevgiyi kaldıramazsın “der. Delikanlı,” o zaman dua et zerrenin yarısı kadarını nasip etsin” der. İsa (aleyhi selam) dua eder ve o beldeden ayrılır. İsa aleyhi selam bir zaman sonra o beldeye tekrar uğrar. Delikanlıyı sorar etrafdakilere. Halktan biri senden sonra bir daha görmedik onu dağlara çıkmış der. İsa (aleyhi selam) söylenen yere doğru gider ve delikanlıyı arar. Onu bir kayanın üstünde, bir noktaya bakışlarını dikmiş sessiz sedasız otururken bulur. Gence epeyce seslenir ama gençden ses seda çıkmaz. Sonra hz İsa (aleyhi selamın) kulağına şöyle bir ses gelir Allah (cc) tarafından. “Ey İsa biz bir kulumuza zerre nin yarısı kadar bile olsa sevgimizi nasip edersek, artık o bizden başka bir şey göremez ve duyamaz olur.” (Kalplerin keşfi-imam gazali) Rabbim tüm insanların gönlüne sevgisinden nasip etsin.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Etkilendim bu yazıdan.
Zira okurken ilk etapta yazının yarısında sevginin zerresine mazhar olan kişinin heralde insanlara ve dahi bütün canlılara bakış açısı muazzam ölçüde değişecektir dedim, sonrasında madem Allah tarafından böyle bir şey bahşediliyor, o zaman bu kişinin bence tamamen Allah'a yönelmesi gerek diye düşündüm ve bu düşünce ekseninde gidip gelirken yazının sonunda aynen böyle bir cevap çıktı karşıma. Bu kısacık olayı böyle git gellerle okumuş oldum, teşekkürler: ) |
|
![]() |
![]() |