Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 03-18-2013, 01:05   #1
Kullanıcı Adı
zülcenaheyn
Lightbulb CHP'den istifa eden Salih Fırat AK Parti'ye geçiyor
CHP'li Birgül Ayman Güler, Meclis'te ana dilde savunma konusu görüşülürken "Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz" demiş ve büyük bir tartışmanın fitilini ateşlemişti.
Güler'in bu açıklamalarına tepki gösteren CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat da partisinden istifa etmişti. Fırat, istifası ile ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu:"Öncelikle şunun bilinmesini isterim ki, istifam, kesinlikle tek bir kişiye endeksli ya da tek bir söze bağlı olarak gelişen bir durum değildir. Beni istifaya götüren süreci çok detaylandırmayacağım.
Ancak, anadilde savunma hakkına ilişkin kanun teklifi görüşmeleri sırasında, sataşma gerekçesiyle parti grubu adına söz almış olan ve daha önce Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevini yapmış bulunan, halende PM üyeliği görevini yürüten arkadaşımızın 'Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eşdeğerde gördüremezsiniz', 'Türkiye'de Kürt sorunu yoktur', 'Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız' şeklinde sarf ettiği cümleler ve bu cümlelerin de birkaç milletvekili hariç, Genel Kurul'da bulunan CHP Grubu milletvekili arkadaşlarımızın neredeyse tamamı tarafından alkışlanmış olması son bir kırılma noktası olmuştur"
AK PARTİ'YE KATILACAK

İstifasının ardından uzun süredir sessizliğini koruyan Adıyaman Bağımsız Milletvekili Salih Fırat, AK Parti'ye katılacağını açıkladı.
SALİH FIRAT KİMDİR?

Salih Fırat, 1 Mart 1960'ta Adıyaman'da doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. İzmir Sosyal Sigortalar Kurumu Tepecik Hastanesinde ortopedi ve travmatoloji uzmanlığını aldı. İki dönem Adıyaman Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği yaptı. 1977-2000 yılları arasında Adıyaman Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve kulüp doktoru olarak görev aldı. İnsan Hakları Derneği Adıyaman Şubesi üyesi olan Fırat, evli ve 3 çocuk babası...

zülcenaheyn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-18-2013, 14:58   #2
Kullanıcı Adı
Gönülden
Doğru yolu bulmuş diyesim var ancak her ne olursa olsun ben bir seçmen olarak oy verdiğim bir vekilin benim görüşüme yakın birine geçmesine ihtimal versemde tam zıt fikirli bir partiye geçmesini onaylamıyorum...
Sonuçta o kişi CHP zihniyetini taşıyan halkın tercihiyle gelmiştir...dsp'ye geçseydi yada seçimlere kadar bağımsız olup sonra kendine güveniyorsa partimizden seçime girseydi..

Bu benim şahsim görüşüm tabi gene hayırlı olsun dilemek düşer

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-18-2013, 22:55   #3
Kullanıcı Adı
zülcenaheyn
Demek, kendi kimliğine-Kürtlüğüne-insanlığına saygı açısından bakıyor siyasete. CHP'nin köklerinde buna saygı duymadığını yeni idrak etmiş.
zülcenaheyn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-19-2013, 00:30   #4
Kullanıcı Adı
manifesto
ilke bu tebrik etmek gerek
Değerlerine ve ilkelerine insan hakaret ettirmemeli
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)