|
![]() |
#1 |
![]() ERDOĞAN: BARZANİ BÖYLE DEMİŞSE YANLIŞ YAPMIŞ
![]() Siyaset - 20 Kasım 2013 20:45 Diyarbakır'daki sözlerine açıklık getiren Başbakan Erdoğan, "Genel AF" yok dedi. Başbakan'a Barzani'nin "Öcalan'a af çıkabilir iması" soruldu. Erdoğan "yanlış yapmış" dedi. Atv-A Haber ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Genel Af gündemde yok dedi. Diyarbakır'da "dağdakilerin indiği, cezaevlerinin boşaldığı" sözlerini değerlendiren Başbakan Erdoğan, konuşmasının başı ve sonunun kesildiği söyledi. Bu sırada araya giren program moderatörü Murat Akgün, Barzani'nin bugün yaptığı açıklamada Öcalan'a af gelebileceği iması yaptığını hatırlattı. Başbakan Erdoğan bu sözler üzerine; "Sayın Barzani bu ifadeyi kullanmışşsa yanlış yapmış. Yargı hükmünü vermiştir" Başbakan Erdoğan Genel Af konusunda şunları söyledi; Sözlerimin başını kesip atmışlar. Bugüne kadar genel af ifadesini kullanmadım. Böyle bir şey olamaz. Böyle bir taahütümüz kimseye yoktur. Ben bir başbakan olarak katili affetme yetkisini kendimde bulmuyorum. Bir katili Genel Af ile nasıl affederim? O katillerin maktüllerine,şehitlere, şehitlerin ailelerine bunun hesabını nasıl vereceğim. Temennimiz cezaevlerinin boşalmasıdır. Siyaset cesaret ister. Bu millette barışa açlık var. Muhalefer partisi niçin Doğu'da Güneydoğu'da siyaset yapmıyor? Buralara gidip siyaset yapmaları lazım. Aksi takdirde demokrasiyi güçlendiremeyiz. Halkımızın bakışı bizi adım atmaya teşvik ediyor. BARZANİ'NİN İLERİDE ABDULLAH ÖCALAN'A AF GELEBİLECEĞİNİ İMA ETMESİ “Sayın Barzani Öcalan’a af gibi bir ifade kullanmışsa yanlış etmiştir. Bununla ilgili yargı hükmünü vermiştir ve şu anda da bu hüküm devam etmektedir. Bu onun da bizim de alanımız değildir. http://www.aktifhaber.com/erdogan-ba...is-888549h.htm
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Barzani böyle demekle YANLIŞ yapmış ta, sen bunlarla görüşüp anlaşmakla, güvenmekle doğru yaptın Sayın Başbakan.
Al sana dakika 1, gol 1 derler ya. Adamlar neler söylüyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|